Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [WB] [SP/MP]Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011  (Przeczytany 146645 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    Wychodzi czytanie ze zrozumieniem. Wersja 1.702 to najnowsza wersja WSE, który jest wymagany przy najnowszej wersji moda, której jeszcze nie ma :P
    Te błędy z wersji 0.5 są poprawione w 100%, jeszcze tylko relacje z poszczególnymi klanami i będzie wszystko super. Póki co, ktoś mi wypomniał, że strzały są brzydkie, bo to te same co w native, tylko rozciągnięte. Musiałem więc zrobić nowe + kołczany.
    Ogólnie jest 9 różnych rodzajów strzał + 3 różne kołczany.
    Groty strzał:
    (click to show/hide)
    Strzały wyglądają znacznie ładniej niż na tym renderku, bo to stary render przed poprawieniem tekstur, ale więcej nie pokażę, żeby nie psuć niespodzianki ^^

Offline Setebos

• Użytkownik
    • Możesz mnie znać jako: Dimitri lub Dimitri_Hawke
    Eleganckie zdobienia, oby tak dalej :)

Offline Paijan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    @woyo Kurcze faktycznie, mój błąd

Zauważyłem że ten bug z zamianą armii występuje tylko przy większych bitwach(z lordami), a jak sie napadnie na karawane, wiesniaków czy coś w ten deseń to jest dobrze. Heh dzisiaj jak walczyłem z lordem to fajnie było strzelać z łuku do swoich(a tak naprawde jego) ludzi :D

Właśnie nie wie ktoś gdzie w plikach moda można zmienić z pokoju na wojne? Bo ja jestem wasalem Hojo Clan(a propos to vassal nie pasuje troche do klimatu..) i jak jade do tych Ainu to mi troche czasu zleci.

@EDIT heh dopiero teraz zauważyłem że są jakieś japońskie okrzyki jak się wydaje rozkazy ;D Te słowa to serio rozkazy czy jakieś przypadkowe?

« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2011, 15:35:54 wysłana przez Paijan »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Dźwięki są z pierwszego Shoguna i są faktycznymi rozkazami. Może w najnowszej wersji będą lepszej jakości, zobaczymy jeszcze.

Offline Paijan

• Użytkownik
    To jak z tymi wojnami? Przypuszam ze trzeba tylko zmienic 0 na 1 albo no na yes tylko nie wiem gdzie to jest, w pliku factions nie ma

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Jeśli mówisz o edycji plików txt to zapomnij, nie mam pojęcia gdzie to może być. Poprawiłem to już, ale na efekty musisz poczekać aż skończę masę innych rzeczy, które jeszcze zostały.

Offline Drw@l

• Użytkownik
    Może jakieś newsy,jak idą prace nad modem?
    "Naród wspaniały tylko ludzie kur*y"
    Józef Piłsudski

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Może jakieś newsy,jak idą prace nad modem?
    Do przodu :) Może w ten weekend, może na początku przyszłego tygodnia.
    No dobra, garść screenów.
    Na początek - nowa mapa do multi do trybów DM, TDM i myślę, że Duela też.
    (click to show/hide)

oraz zmieniłem interfejs. Jeśli komuś się nie podoba, trudno. Po premierze kolejnej wersji podam listę tekstur, które trzeba usunąć, aby powrócić do starego interfejsu, który swoją drogą kompletnie nie pasuje :P To samo tyczy się nowej czcionki.
    (click to show/hide)
    oraz dwie z wielu nowych ikonek na mapie strategicznej
    (click to show/hide)

a także creditsy, które są już poprawione na bardziej czytelne

Zmian jest wiele więcej, ale jakbym wymienił je wszystkie, to nie byłoby niespodzianek :)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    Świetna robota! Zazdroszczę znajomości grafiki zwłaszcza 2D.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    Odp: Shogun - Sengoku Jidai (info-pierwszy post) Update 01.08.2011
    « Odpowiedź #414 dnia: Sierpnia 01, 2011, 15:46:33 »
    Nowa wersja już jest dostępna. Więcej info w pierwszym poście.

Offline Qzzdo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #415 dnia: Sierpnia 01, 2011, 17:01:48 »
    Powiesz mi czy są jakieś konkretne możliwości np. w byciu królem? zarządzaniem itd? Czy nie ma w ogóle takiej opcji.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #416 dnia: Sierpnia 01, 2011, 17:09:51 »
    W Japonii nie było króla...
    A co do możliwości zarządzania, to nic się nie zmieniło, bo jeszcze do tego momentu nie doszedłem.

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #417 dnia: Sierpnia 01, 2011, 20:08:04 »
    Wrażenia z 10 minut (później rgl error, przy próbie zobaczenia miasta):

- trening super, podoba mi się.
    - czcionka męcząca oczy (wiem że mogę usunąć, już to zrobiłem)
    - fikcyjny Zanbato psuje klimat (wiem, że tego nie zmienisz, bo robisz moda przede wszystkim dla siebie blablabla, tak tylko piszę)
    - odpychające pozostałości z native (ubranka, w karczmie jest merchant of Jelkala)
    - Herbaciarnia super, brakuje tylko gejsz :P (i klimatycznej muzyki).

Aha i czy zamierzasz dodać jakieś samurajskie fryzury? (wygolone czoło i warkoczyk)

ed:

Nadal jest niedbalstwo na mapie, dziwne mosty, miasta i zamki dziwnie położone, wpół utopione w mapie.
    Część ekwipunku w sklepach jest cała czarna, bo obkręceniu postaci jest normalnie (zbroje), przy zakładaniu np. jingasy, katana zmienia kolor na czarny.
    Na końcu mapy nie chce się przebywać bo widać granice, i "niebo" (można to lepiej zrobić).
    Co chwila rgl error (tu pewnie wina zależnie od komputera, grałem na 100% wydajności).
    Pozostałości native - w lokacjach.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 22:30:06 wysłana przez podest6 »
    (klik) (klik)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #418 dnia: Sierpnia 01, 2011, 22:16:12 »
    Co do czcionki to możesz ją sam usunąć.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #419 dnia: Sierpnia 01, 2011, 22:42:59 »
    Wrażenia z 10 minut (później rgl error, przy próbie zobaczenia miasta):

- trening super, podoba mi się.
    Cieszę się.
    - czcionka męcząca oczy (wiem że mogę usunąć, już to zrobiłem)
    Też się cieszę
    - fikcyjny Zanbato psuje klimat (wiem, że tego nie zmienisz, bo robisz moda przede wszystkim dla siebie blablabla, tak tylko piszę)
    Nie musisz na niego nawet patrzeć. Nie zrobiłem go dla ciebie, tylko, jak sam powiedziałeś, dla siebie i blablablablabla
    I nie psuje klimatu. W końcu to też Japonia.
    - odpychające pozostałości z native (ubranka, w karczmie jest merchant of Jelkala)
    Wydłuż mi dobę do 48 godzin, zwiększ miesiąc do 60 dni i wydłuż rok do 1250 dni, wtedy może robiąc WSZYSTKO SAMEMU może uda mi się z tym uwinąć. Póki co, jak znajdę czas, to się tym zajmę, jak nie, to trudno.
    - Herbaciarnia super, brakuje tylko gejsz :P (i klimatycznej muzyki).
    Muzyka jest, więc brakuje tylko gejsz :) (które będą w przyszłości)

Aha i czy zamierzasz dodać jakieś samurajskie fryzury? (wygolone czoło i warkoczyk)
    Tak.

Nadal jest niedbalstwo na mapie, dziwne mosty, miasta i zamki dziwnie położone, wpół utopione w mapie.
    Zrób lepiej, to się wymienimy. Ja zrobiłem najlepiej jak umiałem. Co do ikonek - pretensje do TaleWorlds, nie do mnie. Ja je tylko postawiłem na mapie.

Część ekwipunku w sklepach jest cała czarna, bo obkręceniu postaci jest normalnie (zbroje), przy zakładaniu np. jingasy, katana zmienia kolor na czarny.
    Pierwsze słyszę. Zmień kompa, kartę graficzną, cokolwiek, bo widocznie ci sprzęt nie wyrabia (jak na ironię nie ma tu sarkazmu, mówię serio)

Na końcu mapy nie chce się przebywać bo widać granice, i "niebo" (można to lepiej zrobić).
    To nie przebywaj, proste, nie? :) A skoro można lepiej, to chętnie przyjmę Twoją pomoc.

Co chwila rgl error (tu pewnie wina zależnie od komputera, grałem na 100% wydajności).
    To samo, co wyżej odnośnie sprzętu. Według Warbanda mam 50% wydajności przy ustawieniu wszystkiego na maxa a i tak mam ponad 120 klatek, więc na to bym nie patrzył. Po prostu masz za słaby sprzęt...
    Pozostałości native - w lokacjach.
    A teraz zacytuję sam siebie, bo nie chce mi się pisać tego samego jeszcze raz
    Cytat: ja sam
    Wydłuż mi dobę do 48 godzin, zwiększ miesiąc do 60 dni i wydłuż rok do 1250 dni, wtedy może robiąc WSZYSTKO SAMEMU może uda mi się z tym uwinąć. Póki co, jak znajdę czas, to się tym zajmę, jak nie, to trudno.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2011, 22:46:53 wysłana przez woyo-sensei »