Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield (seria)  (Przeczytany 56258 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Battlefield (seria)
    « Odpowiedź #285 dnia: Lutego 13, 2012, 19:59:26 »
    To mam dla Ciebie złą wiadomość.
    (click to show/hide)

Offline Husasz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #286 dnia: Lutego 13, 2012, 22:05:58 »
    Polecam tryb Hardcore + M98B na QSie. Jezeli noby was nie wyrzucą z servera za skilla to mozna latwo fragowac ;D
    Retarded are everywhere

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #287 dnia: Lutego 14, 2012, 08:49:12 »
    Akurat to nie jest skill. :p Założyć na M98 kolimator i strzelać w ruchu z bardzo bliska w przeciwników, którzy padają po jednym strzale jest łatwo... Dodatkowo jest to irytujące, bo jeśli nie zajdziesz takiego od boku, bądź od tyłu to trudno wygrać z nim potyczkę, gdyż sam musisz wystrzelić kilka nabojów, a on kładzie cię jednym.

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Lutego 14, 2012, 15:53:52 »
    Akurat to nie jest skill. :p Założyć na M98 kolimator i strzelać w ruchu z bardzo bliska w przeciwników, którzy padają po jednym strzale jest łatwo... Dodatkowo jest to irytujące, bo jeśli nie zajdziesz takiego od boku, bądź od tyłu to trudno wygrać z nim potyczkę, gdyż sam musisz wystrzelić kilka nabojów, a on kładzie cię jednym.

Kolimator ? a pfi ! QS proud QS !
    (Quick Scope =PPM i odrazu LPM)

Nie moja wina ze snajperzy som zajebisci ;*
    (chociaz jest w bfie duzo nobkow ktorzy campia i nakuffiaja z odl 500m. Jest to skill ok ale.. bez sensu.

Retarded are everywhere

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Lutego 14, 2012, 15:59:22 »
    Sam ostatnio brałem M98 żeby zobaczyć jak to wypada. :p Na Strike at Karkand biegałem właśnie na QS, tyle tylko, że bez żadnego celownika (szczerbinka FTW!) bo nie miałem nic odblokowanego prócz lunet x8 i x12. ^^ Z dystansu też trochę postrzelałem i irytująco duży jest "opad" pocisku w trajektorii lotu. Żeby na ledwie 200 metrów celować pół przedziałku więcej? ;(

edit: Według mnie lepiej wziąć bipod - nie trzeba "shiftować" przy strzelaniu. Oczywiście mam na uwadze normalną grę snajperem.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2012, 19:40:03 wysłana przez proud »

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Lutego 14, 2012, 18:39:02 »
    jakos do 250m leci pocisk prosto, potem są nie duze zmiany a przy 400 chyba jest jakby o jeden poziom (na celowniku x12)

Wogole jesli chcecie grac snajperem.. to nigdy nie bierzcie tlumika, only x12 rifle (nauczycie sie QSowac) , laser i zamek dwutaktowy.
    Retarded are everywhere

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #291 dnia: Marca 05, 2012, 15:47:52 »
    Hej , dawno nikt nie pisał , planuje zakupić dodatek do bf3 Back2Karkand.Ale cena 45zł , troche kiepa jak za samo ulepszenie MP .Może wiecie czy gdzieś taniej ?
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #292 dnia: Marca 05, 2012, 21:50:14 »
    Przecież BF to tylko Multi :) Singiel jest dodany bardzo na siłę, poza tym i tak nie ma co podziwiać :P

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #293 dnia: Marca 06, 2012, 06:32:28 »
    Przecież BF to tylko Multi :) Singiel jest dodany bardzo na siłę, poza tym i tak nie ma co podziwiać :P
    No niby tak , a co sądzicie o cenie ? 45 zł jak za dodatek dodający kilka broni , map i nieśmiertelników ?
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Marca 06, 2012, 08:59:46 »
    Ale JAKICH? map i JAKICH broni?! :) Opłaca się, bierz i nie marudź :)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Marca 06, 2012, 11:57:50 »
    Ja mimo tego, że mam ten pack - z racji jego dołączenia do Edycji Limitowanej, którą kupiłem w pre-orderze - to uważam, że niektórzy fani BF'a pod tym względem okazują się być hipokrytami. :) Ileż było narzekania, wyzywania od złodziei (etc.) na wszelakich forach gdy Activision wypuszczało do np. Modern Warfare 2 DLC w postaci kilku map do multi za 12 czy 15$. Jeśli natomiast DICE robi to samo, wypuszczając DLC z CZTEREMA mapami (plus, że dodali chociaż kilka broni) za podobną kwotę to już wszystko jest ok. Ot taki paradoks. ;)

P.S. W najbliższym czasie znów ma pojawić się KOLEJNE DLC, które pewnie znów za 15$ dorzuci całe 4 mapy miejski i kilka OP broni... Dla mnie seria Battlefield zaczyna stawać się podobnym chłamem jak reszta trawionych przez pierdylion badziewnych DLC. Mogą sobie wydawać te dodatki - ich wola - ale niech wydadzą edytor, by modderzy zrobili kilka modyfikacji pokazujących gdzie jest miejsce ich marnych dodatków.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Marca 06, 2012, 21:31:15 »
    Czyżby aluzja do Skyrim`a, gdzie fani zrobili grę kilkukrotnie lepszą niż sami twórcy? :) W sumie aluzja bardzo trafna, bo to szczera prawda. Ludzie, którzy mają gdzieś wysoki budżet i naciski ze strony wydawcy, potrafią wykrzesać prawdziwe cuda.
    Jeśli chodzi o porównanie do chłamu, jakim jest cała seria CoD: MW, to trochę nie bardzo. Prawdą jest, że to nie są NOWE mapy, tylko przerobione wersje starych hitów. Sprawdzonych hitów. Bronie są trochę OP, ok, ale nie jest ich wcale tak mało. Do tego nowe pojazdy, poprawione zniszczenia (naprawdę poprawione) i wiele innych rzeczy, na które na pierwszy rzut oka nawet nie zwraca się uwagi. Jest to dużo więcej, niż wciska nam Acti i ich śmieszne map-packi, za podobną cenę. Moim zdaniem cenę uzasadnioną.
    Minus tego jest taki, że z początku wszyscy korzystali z tych nowych pukawek właśnie ze względu na to, że były OP, teraz wraca wszystko do normy, po kilku łatkach. No właśnie, dlaczego dopiero teraz? Za to spory minus.
    Jednak na dzień dzisiejszy nie ma chyba lepszej, w miarę realistycznej taktycznej strzelanki, niż BF3. Wiem, niektórzy mogą się kłócić, że jest jeszcze ArmA, ale z taką ilością bugów fajnie się nie gra. BF3 też ma bugi, jak każda gra, ale są mniej dokuczliwe, właściwie to z każdą kolejną łatką coraz mniej.
    Co do samej taktyki, to z tym też różnie bywa, bo idiotów na serwerach nie brakuje, ale są ekipy, z którymi aż przyjemnie się gra :) Niektórzy to się bez słów potrafią zrozumieć :)

Podsumowując, dodatek jest wart swojej ceny. Jak już proud wspomniał, taktyka podobna do tego, co stosuje Ati/IW, ale tak się dzisiaj robi gry, no niestety. Albo mikropłatności, albo duże dodatki za połowę wartości gry.
    A teraz wszyscy, którzy mają BF3 bez dodatku, brać kasę ze skarbonki i jazda do sklepu/do kompa na zakupy :)

Offline Husasz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Marca 07, 2012, 10:24:58 »
    Bronie z powrotu do Karkand są.. takie sobie.
    Jednak dla tych 4  map opłaca się kupić. Są gęste w budynkach i większe od podstawowych więc nie mozna narzekac na monotonnosc jak np. na kaspijskiej granicy.

Ogolnie nie wiem czy wiecie ale abramsa troche oslabili ;D
    Retarded are everywhere

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #298 dnia: Marca 07, 2012, 10:52:17 »
    Czyżby aluzja do Skyrim`a, gdzie fani zrobili grę kilkukrotnie lepszą niż sami twórcy? :) W sumie aluzja bardzo trafna, bo to szczera prawda. Ludzie, którzy mają gdzieś wysoki budżet i naciski ze strony wydawcy, potrafią wykrzesać prawdziwe cuda.

Zapominacie o jednej ważnej rzeczy, moder nie wymyśla i nie tworzy gry od zera tylko ulepsza gotowy produkt. A jak się zna już jego wady i zalety to nie sztuka go ulepszyć. Sztuką to jest stworzyć od podstaw oryginalną grę, a i tak znajdą się gracze uważający że jeszcze można coś dodać. Bez gry nie ma modów.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Marca 08, 2012, 03:11:30 »
    Przepraszam, widocznie się nie zrozumieliśmy. Powinno być:
    Czyżby aluzja do Skyrim`a, gdzie fani "zrobili" grę kilkukrotnie lepszą niż sami twórcy? :) W sumie aluzja bardzo trafna, bo to szczera prawda. Ludzie, którzy mają gdzieś wysoki budżet i naciski ze strony wydawcy, potrafią wykrzesać prawdziwe cuda.
    Bez gry nie ma modów.
    A bez modów nudna gra szybko umiera śmiercią naturalną. Weź takiego M&B. Czymże byłaby ta gra bez modów dla większości graczy? Mody sprawiły, że gra jest WIELKA. To samo Skyrim.
    I wbrew temu, co mówisz. Sztuką jest wymyślenie i stworzenie nowej gry, tak samo jak sztuką jest poprawa i zmiana na lepsze tego, co według twórców jest bliskie ideałowi. Ulepszyć ideał? Czemu nie? :)