Tak, Kalsiver, zapewne gracze są winni temu, że producenci gry zastosowali jakieś dziwne rozwiązania, które uniemożliwiają grę sieciową na komputerach, na których wszystkie inne gry sieciowe działają bez problemu. Na pewno jest coś, co łączy wszystkie te osoby, którym multi nie działa, ale wybacz, nie każdy gracz musi mieć tak zajebistą znajomość działania komputera, systemu operacyjnego, sieci, by samodzielnie dojść do przyczyn "usterki" i ją w jakiś sposób naprawić. Ja jestem z wykształcenia informatykiem, a i tak nie wiedziałbym co tutaj można jeszcze zrobić, skoro nie pomagają takie rzeczy, jak wyłączenie wszystkich blokad, antywirusów, czy nawet przekierowanie portów. Gdyby ten problem dało się tak po prostu rozwiązać, to już dawno ktoś by do tego doszedł. Tymczasem nawet twórcy milczą...
Jakiś czas temu niektórzy gracze (w tym ja) skarżyli się na straszne skoki pingu w czasie gry w WB, które uniemożliwiały normalną rozgrywkę. Okazało się później, że taki problem ma wiele osób, które korzystają z internetu Orange. Miało to coś wspólnego z kolejkowaniem pakietów, w czasie wzmożonego ruchu w sieci pakiety gry były traktowane jako mniej ważne i stąd brały się te opóźnienia. I co, wina operatora, bo taki system sobie zastosował i nasza, że takiego dostawcę sobie wybraliśmy? Zapewne, skoro TYLKO z Warbandem były problemy, a wszystkie inne gry sieciowe śmigały, aż miło. Po prostu na Warbandzie wychodzi jakie pojęcie Taleworlds ma na temat tworzenia gier sieciowych... i tyle.
Tak swoją drogą to chyba złe miejsce by o tym mówić ?
Właśnie. Dlatego dalsze problemy z serwerami proszę kierować do odpowiedniego działu. Ten temat dotyczy wyłącznie problemów z serwerem PL_mountblade_info.