Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 191176 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #330 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:54:40 »
    Wybacz offtop ale:

Może jestem niemiły ale laptopy nie nadają się do gier... Brak możliwości upragde'u, szybkie nagrzewanie się... W dodatku za 2000 zł można mieć już w miarę fajnego (nowego) pieca, a lapki do gier o porównywalnych do takiego PC osiągach będą kosztować ok.10 tys. zł. Jeśli chcesz miećprzenośny komp to lepiej zainwestuj w netbooka.

Kłóciłbym się mam laptopa za niecałe 4 koła i śmiga mi na nim wszystko co tylko sobie zażyczę. Medek 2, Crizis,, Warhammer 2, Call of duty 4, Call of Juares: Bounds of Blood i wszystko śmiga mi na maks detalach. Jedynie Call of Duty 4 zwalnia o jakieś 10 fps jak w multi wszyscy się bawią dymnymi. Laptopy moim zdaniem wyprą PC. Wszystko dzisiaj dąży do miniaturyzacji.

Co do tematu mogę powiedzieć tylko to co moi poprzednicy www.komputronik.pl ew. możesz zobaczyć w Saturnie bo są tam całkiem przystępne ceny.
    Sorry za offtop, ale nie umiem uwierzyc, że Ci Crysis na takim lapku chodzi na full detalach w dx 10 w porządnej rozdzielczości.... Piec za niewiele większą kwotę mógłby go uciągnąć w HD, ale to tylko moje skromne przypuszczenie i głowy za to nie daję:)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #331 dnia: Grudnia 30, 2009, 18:56:37 »
    Nie kupuj w Komputroniku! Wszystko tam jest cholernie drogie. Poszukaj w mieście mniejszych sklepów komputerowych; najlepiej znajdź jeden i kupuj w nim dłuższy czas, często takie sklepiki dają rabaty.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #332 dnia: Grudnia 30, 2009, 19:43:59 »
    mówisz cholernie drogie , ale tam masz bardzo dobry sprzęt bez najmniejszych wad wiem bo sam kupuję i moi rówieśnicy również.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Grudnia 30, 2009, 19:54:20 »
    Ja mam swój sprzęt z hurtowni (składak) ma 8 lat i nic się w nim nie zepsuło ^^ (nie liczę wad rzeczy które się po prostu zużywają [wiatraki, myszki, tego typu rzeczy])
    Grunt to wziąć części z dobrych magazynów, bo ten sam procesor z tym samym z innego miejsca sobie nierówny (wszystko zależy od składowania, i czy przypadkiem nie jest to jakaś wadliwa partia).

Skądś te przeceny się przeca biorą :D
    Chyba nie myślicie że z dobrego serca :D
    (pomijając fakt, że dla sprzedawcy najlepszym rozwiązaniem jest że sprzęt się rozleci dzień po wygaśnięciu gwarancji :D )
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #334 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:22:32 »
    To teraz ja coś napiszę. Sprawa namber łan: na rynku pojawiają się laptopy przeznaczone głównie do gier, które oferują bardzo dobre karty, procesory, pamięć oraz zazwyczaj przekątną co najmniej 16,4'', więc mówienie, że laptop do gier się nie nadaje jest trochę na wyrost. Jestem pewien, że taki MSI GT740, czy Asus G51VX może pobić większość zwykłych blaszaków, ale... no oczywiście cena, bo to ona wciąż cholernie mocno przemawia na korzyść zwykłych pieców. Na dobrą sprawę w cenie ww laptopów mamy maszynę zdolną pocisnąć wszystko z prędkością światła, więc to zależy tylko od przeznaczenia, zasobności portfela i oczekwiań jakie przed swoim sprzętem stawia kupujący. Masz miejsce na PC'a, to nawet się nie zastanawiaj nad laptopem. Chcesz czegoś mobilnego? Tu pecet odpada. Wszystko zależy od przeznaczenia.

Co do sklepów. Unikaj komputronika jak najdalej się da i nie słuchaj tych którzy go polecają. Kupując tam przepłacisz. Ja mogę polecić np. Agito.pl - równie solidny, a jednocześnie znacznie tańszy. Zresztą porównuj ceny i sam zobacz gdzie twój sprzęt wyjdzie najtaniej.

Offline Michas303

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:46:01 »
    Witam. Jestem nowy na forum. Mam problem a mianowicie kupiłem klawiaturę multimedialną i gdy chciałem ją ''zainstalować'' na komputerze pojawia się komunikat by włoyć płytkę z Service Pack 2 . Ale płytka mi się zapodziała ;/. Mam to oczywiście zainstalowane na komputerze. Czy dało by się ten program przegrać na płytkę, wsadzić i by poleciało ? Jeśli tak to moecie mi podać gdzie to jest zainstalowane?

Ps. Przepraszam za błędy ale mam problemy z klawiaturą.
    Pozdrawiam.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #336 dnia: Grudnia 30, 2009, 21:04:01 »
    Niedługo zamierzam kupić LAPTOPA. Szukam jakiegoś dobrego do gier i taniego.

Słowa "dobry do gier" i "tani" wzajemnie się wykluczają. :)

Jeśli nie potrzebujesz nic mobilnego, składaj zwykłego PieCyka. Jeśli koniecznie chcesz notebooka, to licz się z tym, że do 3 tys. nie kupisz nic, co by się nadawało do gier.

Odradzam też kupowanie przez internet. Sam kiedyś byłem fanem zakupów przez neta i obecny komputer właśnie w ten sposób kupiłem, ale mi przeszło. Sęk w tym, że często jest to bez sensu, bo np. jakiś lokalny sprzedawca ma porównywalne ceny, lub minimalnie wyższe. Wtedy lepiej dołożyć te parę złotych i kupić sprzęt na miejscu, nie będzie zbędnych komplikacji, gdy z komputerem będzie coś nie tak, lub jakaś część padnie. Z doświadczenia wiem, że czasami przy sprzęcie występują drobne usterki, na które przymyka się oko, nawet gdy dany podzespół jest na gwarancji, gdyż za dużo by było kłopotów z wysyłaniem komputera lub pojedynczej części i oczekiwaniem, aż go sprawdzą i odeślą naprawiony/nowy (albo ten sam z komentarzem, że wszystko jest w normie). Przez internet kupuj tylko wtedy, gdy w lokalnych sklepach ceny są naprawdę wielkie.

Aha, no i nie kupuj żadnych gotowych zestawów. Razem ze sprzedawcą dobierz poszczególne podzespoły wedle własnego gustu, nie zapominając, że nie należy oszczędzać na zasilaczu (niekoniecznie musi mieć jak najwięcej W, ważne by był wyprodukowany przez solidną firmę) ani na płycie głównej. W gotowych zestawach, jakie oferują np. większe markety, często ładuje się dobre procesory, jak najwięcej RAMu, w miarę szybką kartę graficzną, a reszta podzespołów to złom z najniższej półki cenowej.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Grudnia 30, 2009, 21:15:35 »
    O ile dobrze wiem ServicePacki są za darmo do ściągnięcia ze strony M$. ściągasz, robisz ISO, montujesz np w Daemonie i problem rozwiązany.
    Chociaż założę się że komunikatowi chodziło o płytkę z Windowsem.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Grudnia 30, 2009, 22:22:03 »
    włącz płytkę z windowsem, albo ściągnij aktualizacje ze strony windowsa (przy instalacji programów zwykle masz napisane czy program ma przeszukiwać internet)

Offline Sverre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Grudnia 30, 2009, 22:32:06 »
    Tak sobie myślałem, ze raczej zrezygnuję z PC i kupie porządnego laptopa Asus lub lenovo. Mój kumpel ma asusa za 3k i podobno jest świetny. Tylko szkoda że gdy laptop padnie to nie da się w nim raczej nic wymienić a w PC tak. Tylko ze laptop jest przenośny i mogę zabrać go np. do babci :) Dzięki za pomoc.

I jeszcze jedno :)
    Powiedzcie gdzie powinienem kupić laptopa:

Agito.pl
    Electroworld
    Rtv Euro Agd
    Media markt
    Saturn
    Carrefour (lub inne takie)
    jakiś sklep komputerowy (np. w arkadii) typu Vobis
    Biedronka :)

albo może znacie jakąś dobrą wyszukiwarkę laptopów?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2009, 23:18:42 wysłana przez Sverre »

Offline Sverre

• Użytkownik

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Grudnia 31, 2009, 01:58:39 »
    Tylko ze laptop jest przenośny i mogę zabrać go np. do babci :)
    I do kibelka bombardować muszlę klozetową i oglądać film/grać w M&B/słuchać muzyki/programować jednocześnie :)
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #342 dnia: Grudnia 31, 2009, 13:49:55 »
    Nie poznasz życia dopóki nie będziesz grał w warhammera 40000 na klozecie!

Co myślicie o tym:

http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/tft_15_-16/876398_asus_k50ij_t4200_15_6_2gb.aspx

Zintegrowana karta graficzna FAIL! Lepiej poświęcić te 512 RAM i kupić coś z normalną grafiką.
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #343 dnia: Stycznia 08, 2010, 21:02:05 »
    Otóż Panowie , mam taki problem który zaiste jest irytujący i powoduję gotowanie się krwi w mych żyłach.Mianowicie mój kochany napęd DVD odmawia posłuszeństwa i nie ma zamiaru czytać płyt.Jestem prawie pewien że nie jest to winna napędu ponieważ 2 dni temu po poszperaniu w nim chwilę odczytał mi płytkę i dałem radę zainstalować grę , wczoraj jednak już musiałem znowu szperać by znowu przeczytał mi płytę lecz dziś totalne odmuwił posłuszeństwa i za nic nie chciał odczytać płyty mimo moich prób naprawienia tego błędu nic nie udało mi się osiągnąć.Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?
    Ogólnie kupno nowego nie wchodzi w grę ponieważ nie starczyło by hajsu na DA:O
    Z góry dzięki

Offline Nolfi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Stycznia 08, 2010, 21:48:00 »
    Mogłeś napisać jakie były to próby.
    Podstawowa rada to taka że:
    - Sprawdź czy wogóle w 'Moim Komputerze' masz ikonke napędu (znaczy że jest podłączony). Jeśli jej nie ma to wystarczy podociskać wtyczki lub oczyścić z kurzu. Jak to nie poskutkuje, to jakiś virus (nie wiem jaki) albo uszkodzenie mechaniczne. "Wszystko się może zdarzyć...".

Aha... możesz jeszcze stery przeinstalować.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2010, 21:50:15 wysłana przez Nolfi »
    \"Good day my angel <br />I can hear your knocking at my gates...\"