Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Coś dla oka  (Przeczytany 83472 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Screen of the day
    « Odpowiedź #135 dnia: Października 21, 2009, 15:27:48 »
    "Animacja" typu siedzenie jest akurat dostępna w podstawce i na upartego można ją zaobserwować na arenie, (podczas pojedynku / turnieju). Jak się przyjrzymy, to kilku NPC-ów na trybunach siedzi... Mam tylko takie wrażenie, że te postaci są nieruchome i traktowane są jako obiekty, nie NPC, więc mogłyby wystąpić problemy z interakcją. Poza tym gdy rozmawiamy z NPC-em, lub stoimy bardzo blisko niego, ten obraca się do Nas. Ci siedzący zapewne też okręcaliby się w całości, co wyglądałoby komicznie... Mimo, że głowa stanowi osobny element ciała, to twórcy nie przypisali jej oddzielnych animacji... a przynajmniej się nie spotkałem z czymś takim, by tylko głowa się obracała...

EDIT:
    Racja Mat.. na tym screenshocie ładnie to widać (spoiler!):
    (click to show/hide)

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Października 21, 2009, 15:39:10 wysłana przez NIFN »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #136 dnia: Października 21, 2009, 15:33:52 »
    Te postacie na arenie to takie bardzo mało dokładne obiekty lowpoly. A co do siedzenia jest to zwyczajnie nie warte zachodu.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #137 dnia: Października 21, 2009, 20:14:11 »
    Nowe animacje jak najbardziej dodawać można (są pewne ograniczenia). Sam miałem się zabrać za robienie animacji picia i jedzenia na siedząco, by wrzucić to do gospód i trochę je wypełnić biesiadnikami. To jednak zeszło na plan dalszy, bo w Wingsie się animacji robić nie da, a nie mam za bardzo czasu uczyć się teraz obsługi 3Ds Maxa (specjalnie ściągnąłem demko, by zrobić animację grania na lutni, ale marnie to wyszło i bard ruszał się w grze jak robot :P ).

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #138 dnia: Października 21, 2009, 20:16:26 »
    Tak więc można się domyślać, że prócz dostępnych animacji nie pracowałeś nad nimi jak na razie?

Jest trochę nowych animacji ataku, ale one zostały zrobione inaczej - przez edycję kodu, nie przez tworzenie nowych animacji modelu w programie graficznym. Po prostu atakom zostały przypisane dodatkowe animacje, które standardowo służyły do czegoś innego.

Rozumiem. Tak więc na razie masz zamiar się skupić nad ważniejszymi sprawami niż nowe animacje? I jeśli będzie czas to postarasz się o takowe? Czy na razie całkowicie odrzucasz ten pomysł?

Dodatkowych animacji ataku robił nie będę, bo myślę, że wystarczy tych, które już zostały dodane. Ponadto szczerze wątpię, bym wystrugał coś lepszego, niż obecne animacje. Nie ma szans. Jeśli wezmę się za robienie animacji, to tylko takich, których nie ma wcale i które będą mi bardzo niezbędnie koniecznie potrzebne, czyli np. gra na lutni, siedzenie i chlanie. ;)

Gra na lutni mmmmmm... Mógłbyś nieco więcej powiedzieć;P?
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 07:47:16 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Brat Eryk

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Października 22, 2009, 18:48:37 »
    Właśnie wpadłem na genialny pomysł - niech Królowie noszą korony!
    a Król Harlus nosi także Hełm z Koroną.
    i jedną dostajemy gdy zakładamy własną frakcję!

EDIT: ale nie taki z**banie czarny jak w Sords of Damocles

No kolego, posty edytujemy. Wulgaryzmy tez nie będą tolerowane.
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2009, 19:00:36 wysłana przez Alkhadias »

Offline Brat Eryk

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Października 22, 2009, 22:12:33 »
    ps Daled, twoja szubienica u wegirów jest źle zrobiona, podest miał przynajmniej 1m wysokości, i cała konstrukcja była większa, wywal wszędzie motyw z taboretkiem, jeśli gdzieś był, w realu była pod podestem zapadnia

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #141 dnia: Października 22, 2009, 22:26:58 »
     DO bójek najlepiej by było dodać taką skoczną muzyczkę, jaka jest w Mafii. Gra ona wtedy, kiedy ludzie Morello chcą nas zabić i uciekamy do baru Salieriego, i podczas pościgu za Sergio Morello do doków. Jest wesoła i super by brzmiała podczas pijackiej awantury. Co o tym myślicie?

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #142 dnia: Października 23, 2009, 07:53:25 »
    Daj może linka do tej nuty :P
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Silesian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Października 25, 2009, 00:25:44 »
    DO bójek najlepiej by było dodać taką skoczną muzyczkę, jaka jest w Mafii. Gra ona wtedy, kiedy ludzie Morello .................. Co o tym myślicie?

nooo ........ a wjednym z miast powinna być skrzynia z laserem ...... tfuuu lejzzerem.

O bosze klimat średniowiecza ze spaghetti. Warstwa dźwiękowa nie może odbiegać od atmosfery całej gry.

Dedal robisz świetną modyfikację ale od twórców sporej liczby sugestii dzieli cię przepaść pokoleniowa (na szczęście).

Jest sporo gier, w których walka odbywa się z wykorzystaniem broni białej  ..... bazują na historycznym, średniowiecznym wyobrażeniu jakie o niej mamy. Czemuż więc nie ma ani jednej gry, w której broń i uzbrojenie wygląda tak jak powinna ….. monstrualne rozmiary oraz groteskowe kształty broni i uzbrojenia niejednokrotnie w rzeczywistości uniemożliwiły by jakikolwiek ruch człowiekowi. Aspekty wszelkiej magiczności nie tłumaczą skali zjawiska. Osobiście natomiast nie mam nic przeciwko zastosowaniu uzbrojenia wykraczającego poza dana epokę, byle była realistyczna –jakaś frakcja może być lepiej rozwinięta (czasem trudno wyobrazić sobie średniowiecze bez zbroi płytowej).

Niejednokrotnie ton dyskusji nadają rozchwiane emocjonalnie dzieci - analfabeci.
    Obecnie rynek wydzielił już wyraźną kategorie gier adresowanych dla dorosłych (włącznie z dziadkami powyżej 40) – nie zadowolisz wszystkich jednocześnie.

M&B jest pewnym wyjątkiem w powyższym opisie, mimo wszystko stara się przedstawić średniowieczny klimat i realia.

Modyfikacja Daedalusa również mocno trzyma się takich założeń.
    Wnioskodawcy wszelkich udziwnień dokonują nieświadomi destrukcji produktu, powstało by coś do wszystkiego - do niczego  …….. lepsze jest wrogiem dobrego.
    Kto szuka "fantazy mod" zapewne znajdzie na forum i taki. Trzymajmy się klimatu średniowiecza -wciągnie każdego kto lubi te epokę.

Niecierpliwie czekam na wydanie tej modyfikacji, pełen szacunek dla twórcy, który tak dopracował komercyjny (i nie wolny od wad) produkt.
    FORTUNATA  SILESIA

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Października 25, 2009, 00:38:05 »
    @up już to gdzieś widziałem..

Co do bijatyk to mogła by przygrywać muzyczka np. taka jak w Bard's Tale. Chodzi mi o te karczemno/biesiadnie klimaty ;)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 25, 2009, 01:09:43 »
    pełen szacunek dla twórcy, który tak dopracował komercyjny (i nie wolny od wad) produkt.

Dopracowane to tu jeszcze nic nie jest, na razie to jest jeden wielki plac budowy. ;) Ale dzięki za miłe słowa. Klimaty i motywy fantasy mogą się od czasu do czasu w modzie pojawić, bo w poprawność historyczną nie mierzę. Jednak jeśli już się pojawią, to będzie to fantasy bardziej oldschoolowe, bez mieczy wielkości domu i tego typu bajerów. Wierzcie, że znacznie bliżej mi do cholernie klimatycznych staroci typu Betrayal at Krondor (z którego, nawiasem mówiąc, parę pomysłów właśnie wcielam w życie), niż do wszystkich tych nowych gier, gdzie ilość kolorów na ekranie jest odwrotnie proporcjonalna do ilości odzienia na wojowniczkach.

Co do bijatyk to mogła by przygrywać muzyczka

Muzyczka już jest skoczna i tak dobrana, by pasowała do klimatu. Na filmikach tego nie słychać, bo wszystkie kawałki zostały nakręcone zaraz po rozpoczęciu walki.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 25, 2009, 17:57:29 »
    Oto jedna z rzeczy, nad którymi się ostatnio męczyłem:

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 25, 2009, 18:01:44 »
    Ciekawy pomysł :)
    A ile takich zagadek będzie, jak dużo ich jest, jak często bedzie mozna się natknać na takie same zagadki?? Czy do każdej ze skrzyń jest dobrana tylko 1 zagadka?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 25, 2009, 18:01:55 »
    LLOOOOOOOLLL, super, Dedal jak ty to wszystko robisz ;d

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 25, 2009, 18:02:09 »
    Jesteś mistrzem. Mogę zapisać się do twojego fanclubu? (narazie jestem w fanclubie GutkaFiutka).
    Z jednej strony zaprogramowanie tego nie jest takie ciężkie ale żeby wymyślić coś takiego.
    Jeszcze raz gratuluje.