Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy podoba Ci się mod?

Bardzo mi się podoba.
    123 (31.3%)
    Całkiem fajny mod
    74 (18.8%)
    Sporo bugów, ale gra się przyjemnie.
    82 (20.9%)
    Jest taki sobie.
    27 (6.9%)
    Nie podoba mi się.
    22 (5.6%)
    Nie grałem więc nie oceniam.
    65 (16.5%)

Głosów w sumie: 392

Autor Wątek: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.  (Przeczytany 284058 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    Odp: "Wiek Smuty" (Age of Turbulence) Rosyjski mod osadzony w XVIIw.
    « Odpowiedź #1065 dnia: Lutego 21, 2010, 18:12:03 »
    Nie no może ujdzie ten hełm , trza zobaczyć jak to będzie wyglądać w grze na własnym kompie...
    Jak już robią "skrzydełka" na hełmach to mogli by zrobić cały taki epic set - Skrzydlaty hełm , Skrzydlata zbroja (no tutaj bez zmian) skrzydlate rękawice (na zakończeniach rękawic) i skrzydlate buty ( na całej długości od kostki do kolana takie skrzydełka mogli by zrobić) no i jakąś szabelkę :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Vesamir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1066 dnia: Lutego 21, 2010, 18:29:43 »
    Szabelkę też skrzydlatą ? :P Mam nadzieje, że do kopii husarskich dodali jakieś proporce.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1067 dnia: Lutego 21, 2010, 18:58:16 »
    Nastepnym razem radze dwa razy przemyslec wypowiedz, zanim zablysniecie swoja wiedza historyczna i zbesztacie tworcow moda. :(

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1068 dnia: Lutego 21, 2010, 19:31:42 »
    No i co do skrzydeł i ogólnie Husarii się chyba wyjaśniło....
    "Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością".

"Lach bez konia jak ciało bez duszy..."

"Do dobrego konia trzeba dobrego jeźdźca, inaczej wkrótce się rozstaną."

Offline Quarter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1069 dnia: Lutego 21, 2010, 20:12:40 »
    Nie mogę się już połapać, to wyszła jakaś nowa wersja w ostatnich dniach? Jeśli tak to proszę, wrzućcie linka, szukałem ale nie mogę znaleźć, albo jestem tępy albo ślepy ale to już nie moja wina.

Mnie się te hełmy dla odmiany podobają ale gdyby tylko część husarzy je miała a inni bez skrzydeł. Husarze mieli wyglądać groźnie i majestatycznie więc nie mam nic przeciwko. Ogólnie widzę, że uzbrojenie się sporo zmieniło i jestem zadowolony z tego co widzę. Ktoś to robi dla nas więc nie mam zamiaru krytykować za każde niedociągnięcie.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #1070 dnia: Lutego 21, 2010, 20:28:14 »
    Nie wyszła, jeden z autorów po prostu zapodał kilka nowych screenów.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1071 dnia: Lutego 21, 2010, 20:33:06 »
    Nastepnym razem radze dwa razy przemyslec wypowiedz, zanim zablysniecie swoja wiedza historyczna i zbesztacie tworcow moda. :(

"tego typu szyszaków używano w XVIIIw. I wszystko jasne...
    Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości akcja moda dzieje się w 1655 roku, to chyba nie XVIIIw?

Co do krytyki to wyrażamy tylko swoje własne zdanie. Autorzy chyba właśnie po to pokazują screeny...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1072 dnia: Lutego 21, 2010, 20:37:11 »
    Zbroja husarska fajna .. choć trochę za kolorowa jak dla mnie .. wolałbym w jednym kolorze najlepiej czerwonym i pewnie większość sie zgodzi :) ..a hełm ..no bez tych skrzydeł :D
    "Vide Cull Fide"

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1073 dnia: Lutego 21, 2010, 21:19:29 »
    Czerwony tak fajnie by wyglądał ale już ktoś to tu pisał że czerwoną barwę nosiły tylko wojska koronne a co do tego że za kolorowe to się niezgodę bo husarze narzucali na zbroje różne skóry i przez to byli trochę "kolorowi".
    "Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością".

"Lach bez konia jak ciało bez duszy..."

"Do dobrego konia trzeba dobrego jeźdźca, inaczej wkrótce się rozstaną."

Offline Quarter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1074 dnia: Lutego 21, 2010, 22:49:18 »
    Dzięki Balian, czyli jednak jestem tępy. ;p Rzeczywiście wracając do hełmów to niezgodność historyczna trochę razi ale mimo to mi się podoba, tylko tak jak mowiłem niech nie wszyscy husarze je mają. W becie były zbroje zielone i czerwone i jeśli tak zostanie to mi się podoba, jest różnorodnie a czerwień daje fajny efekt. Skrzydła na zbroi jakoś średnio mi się tu podobają, mam dziwne wrażenie, że zaprzeczają prawom fizyki, nie wiem jak to wytłumaczyć ale jakby miały środek ciężkości w złym miejscu a jeźdźcy mimo to trzymają się prosto. Jestem bardzo ciekawy jak będą wyglądali nowi NPC, w poprzednich wersjach to była tragedia nie mówiąc juz o tym, że jedna z kobiet stała się mężczyzną. ;p

Offline j120

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1075 dnia: Lutego 22, 2010, 15:40:25 »

Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości akcja moda dzieje się w 1655 roku, to chyba nie XVIIIw?

Jeśli akcja moda rzeczywiście dzieje się w 1655 roku to coś tu jest nie tak. W modzie występuje postać m.in. Piotra Sahajdacznego i Zygmunta III Wazy, a owi panowie już od kilkudziesięciu lat nie żyli. Wiąc można się dopatrzyć błedu twórców lub błedu w dacie umieszczonej przez sir Luca.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1076 dnia: Lutego 22, 2010, 15:53:53 »
    Gdybyście czytali cały temat to byście wiedzieli że:
    Aktualna wersja 0.9 dzieje się w 1612. Kolejna czyli ta na którą czekamy będzie zmieniała czas na 1655.
    Sława!

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #1077 dnia: Lutego 22, 2010, 16:19:33 »
    Ja mam kilka pytań:
    1. Czy widać samopały i muszkiety zawieszone przy pasie -samopał- i na plecach -muszkiet ?
    2. Czemu zrezygnowali z czasów Wielkiej Smuty ?
    3. Czy będzie zmieniona animacja walki szablą ?
    4. Czy będzie zmieniona mapka ?

EDIT: Pytanie skierowane do Baliana
    « Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2010, 18:28:19 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Quarter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1078 dnia: Lutego 22, 2010, 18:08:16 »
    Nie wiem zbytnio skąd ktokolwiek ma takie rzeczy wiedzieć... to raczej kwestia dbałości twórców o szczegóły. Mnie interesuje dlaczego w Rzeczpospolitej pominięto tyle ważnych miast a wykorzystaną właśnie te. I chyba przy tłumaczeniu jest błąd, o ile mi się zdaje w grze jest Mohyliw Podolski a prawidłowa nazwa to Mohylów Podolski. Jak źle mówie to przez łeb.

Rażą mnie te wielkie rycerskie siodła, w tych czasach używano małych lekkich kulbak, przynajmniej w większości przypadków. Przy okazji gdyby to poprawiali mogliby troche nowych koni dorzucic. Ten arab to jakis niewypal a tatarska szkapa przypomina bardziej konie husarskie (no i rzeczywiśćie w grze jeżdżą na nich husarze). Tatarzy powinni dostac jakies male bachmaty, przynajmniej w jednej masci.

W takich momentach zaluje, ze nie umiem sie tym wszystkim bawic. Sory za off top ale nie ma gdzies jakiejs polskiej instrukcji jak tworzyc wlasne zbroje, konie itp? Mam po ang i umiem ang ale tu sa wazne szczegoly i gubie sie jak nie mam tego jasno po polsku rozpisanego. Gdybym cos stworzyl to chetnie bym to wrzucil do ogolnego uzytku, jakies zbroje oficerskie, lepsze kunie...

Offline Prescot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1079 dnia: Lutego 22, 2010, 19:00:12 »
    Ten mod nie działa