Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Znienawidzona frakcja  (Przeczytany 19178 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Znienawidzona frakcja
    « Odpowiedź #105 dnia: Marca 06, 2011, 19:26:03 »

Jaką?
    daje aby łucznicy utrzymali pozycję tak aby mieli zasięg i fajne miejsce do strzelania piechotę ustawiam przed nimi dość blisko muru a sam elminuje z łuku łuczników/kusznikow po kolei gdy mi braknie strzał a zginął mi jakiś łucznik to biorę od niego strzały i dalej strzelam gdy już wogóle nie ma strzał staje (piechota dalej w miejscu aby nordowie rzucali w nich toporami i oszczepami w nich) na drabinie i przeskakuje im po głowach aby spaść z murów i wchodzę po schodach na mury i zabijam ile mogę (jak znajdę strzały to znów strzelam do tych przy drabince i najpier elminuje na murach łuczników/kusznikow) w między czasie daje piechocie atak a sam dalej tnę ich od tyłu oto moja taktyka zazwyczaj moje straty to max10 ludzi a oni wszyscy dead.pozdr.
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline M@ro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #106 dnia: Marca 07, 2011, 15:47:07 »
    Nienawidzę Rohdoków

obleganie ich zamków to prawdziwe piekło niedosc ze te twarde paweże to jeszcze maja mnóstwo kuszników

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #107 dnia: Marca 08, 2011, 13:15:27 »
    Ta jasne , dawo, a w tej bajce były smoki?10 ludzi?Ty chyba na 0% trudności grasz, bo tak:
    -rhodoccy strzelcy koszą jak chcą, czyszczą mury w **** dobrze,jak się im beły skończą to siekają w zwarciu
    -Swadianie.Otóż rycerze są opancerzeni, sierżanci szybcy a kusznicy celni.
    -Vaegirowie.Aj, człowieku, mistrzowie łuku jeżdżą po murach jak chcą, a gwardziści koszą resztę.
    -Nordów nawet nie tłumaczę.
    -Khergiccy harcownicy i lansjerzy też mają łuki, więc wiadomo.

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Marca 08, 2011, 15:11:40 »
    Ta jasne , dawo, a w tej bajce były smoki?10 ludzi?Ty chyba na 0% trudności grasz, bo tak:
    -rhodoccy strzelcy koszą jak chcą, czyszczą mury w **** dobrze,jak się im beły skończą to siekają w zwarciu
    -Swadianie.Otóż rycerze są opancerzeni, sierżanci szybcy a kusznicy celni.
    -Vaegirowie.Aj, człowieku, mistrzowie łuku jeżdżą po murach jak chcą, a gwardziści koszą resztę.
    -Nordów nawet nie tłumaczę.
    -Khergiccy harcownicy i lansjerzy też mają łuki, więc wiadomo.
    jak nie wierzysz to pokaże ci screnna z moją trudnością mam 108% a bajki to ty możesz opowiadać jak jesteś taki tępy i na oblężeniu lecisz tak jak lordowie że zaraz na drabinke to nie moja wina. Trzeba myśleć jak teraz z khergitami walczę to mam więcej strat a sojusznicy zazwyczaj mają straty 30 u nordów to pestka u vaegirów to już trudno u rhodoków też jest trudno ale się da u swadian też łatwo bo mają piechotę do dupy.   
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D

Offline Tyraxor

• Użytkownik
    • Aka Marnid
    « Odpowiedź #109 dnia: Marca 08, 2011, 16:38:10 »

Aha i zdanie zaczyna się z dużej litery.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #110 dnia: Marca 08, 2011, 19:43:56 »
    Piechotę do du*y bo nie wyszkoloną...Dla mnie najbardziej upierdliwi są Khergici-długo się dziadów ściga konnica swadiańską lub huskarlami.

PROBLEM?

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #111 dnia: Marca 10, 2011, 11:29:01 »
    Moje to to z którym tocze wojnę czyli najczęściej swadia
    (click to show/hide)

Offline Magic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Marca 20, 2011, 22:12:45 »
    Wojnę toczę ze wszystkimi oprócz Rhodokami. Nie mam z nimi przysięgi, ale stosunki są dobre, więc nie obawiam się ataków z ich strony. Przy walkach na polu bitwy najgorsi są Khregici, bieganie za nimi jest wkurzające. Wszystkich innych łatwo pokonać. A na zamkach najgorsi są Rhodocy.

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 06, 2011, 18:05:08 »
    Nienawidzę Khergit Khanate i ich wnerwiających konnych łuczników. Muszę ciągle za nimi biegać. Ich lansjerzy są słabi, bo zabijam ich zwykłym sztyletem :)
    (click to show/hide)

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 06, 2011, 20:41:29 »
    Ja lubię walczyć. BreakIn Spróbuj walczyć na piechotę z khergitami zobaczymy ile pociągniesz.
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 07, 2011, 18:07:19 »
    Nienawidzę Khergit Khanate i ich wnerwiających konnych łuczników. Muszę ciągle za nimi biegać. Ich lansjerzy są słabi, bo zabijam ich zwykłym sztyletem :)
    Taa, sztyletem. Na jakim poziomie grasz?
    (click to show/hide)

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 07, 2011, 18:33:49 »
    Ja lubię walczyć. BreakIn Spróbuj walczyć na piechotę z khergitami zobaczymy ile pociągniesz.

Wystarczy ją ustawić na koniec mapy a khergici się zatrzymają o tą niewidzialną barierę - reszty nie trzeba tłumaczyć :)

PROBLEM?

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 07, 2011, 19:07:03 »
    Lord Reginald: Właśnie tej taktyki używam. Walę do nich również z kuszy.
    Lord Dawo: Mając tarczę ich lansjerzy nie robią na mnie wrażenia(używam miecza i tarczy). Zresztą umiejętnie biorę w kleszcze ich lansjerów manipulując klawiszami F2 oraz F3. Po drugie - grając Vaegirami mam partnerów, którzy zastrzelą ich konie(jest to tym łatwiejsze, bo ich konie są szybkie, lecz nie są wytrzymałe). A chyba sam dobrze wiesz, że lanca u jednostki piechoty to jak łuk do walki w zwarciu.
    matilon: Nie mówię, że jestem "miszczem". Sztyletem zabiłem tylko tych, co już koni nie mieli(ja miałem, więc było nawet 300% speed bonusu, co przekładało się na obrażenia). Zresztą i tak potem jakiś upierdliwy lansjer mnie zabił(miałem rozwaloną tarczę, a ataki lancy "couched lance" są niemożliwe do sparowania.
    (click to show/hide)

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 07, 2011, 20:00:04 »
    Wiem też tej taktyki używam. Ale wymyśliłem też inną. Ustawiam ludzi w kącie a konnym daje atak ja sam też jadę a jestem na rumaku więc mi go zabijają szybko i raz mnie 10 goniło i mi konia zabili ale zdążyłem dobiec do takiego który stał sobie i wsiadłem na niego i mnie żaden nie trafił takie szczęście miałem potem ich wszystkich zabijem oczywiście z ciężkiej szabli jedna z moich ulubionych broni i wtedy byłem bez tarczy tylko szabla łuk khergicki i 2x strzały.       
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #119 dnia: Kwietnia 19, 2011, 15:26:44 »
    Oczywiście Swiadianie
    Czemu ? Tak właściwie to przez 2 lata grania w m&b byłem u nich z 2-3 razy hehe , nie pasuje mi ich położenie na mapie (między wszystkimi) a pozatem nudni w walce
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies