Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kultury  (Przeczytany 41060 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    Odp: Kultury
    « Odpowiedź #150 dnia: Stycznia 05, 2010, 16:26:13 »
    Może by Bandytą dać jednostki o dużej szybkości i dosyć dużej sile, ale małej wytrzymałości? Piechota i Łucznicy będą mieli atletykę na maxa, a kawaleria jazdę konną. Jednak można by było obniżyć pkt HP. Dowódcy Bandytów dużą spostrzegawczość atletkę/jazdę grabież.

Jak bandyta może byc tak wyszkolony?? Stuknij się w banie jeżeli myślisz że bandyta będzie miał max jazdy konnej lub atletyki bo niby skąd ma się tego nauczyc bandyta?
    Już prędzej szlachta mogłaby miec takie wyszkolenie a nie jacyś rabusie.

Offline gamer96

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #151 dnia: Stycznia 05, 2010, 17:29:18 »
    Ech... Nie chodzi mi o wyszkolenie tylko o balans jednostek. Każda frakcja powinna mieć mocne i słabe strony. Ciąg dalszy tak samo można z spostrzegawczością. W modzie Kolby bez niej nie widzimy Bandytów(tzn. odpowiednik) praktycznie do czasu zaatakowania przez nich.

Hitex -  nie mam pojęcia która forma jest właściwa O.o.

Nie chciałem obniżać tylko, żeby mieli małą wytrzymałość/pancerz.
    W Native padali po 1 uderzeniu 1 dnia i 2 strzałach 1 dnia ;]. Na domyślnym poziomie trudności.

Salvadin - czemu się tak rzucasz? Gdym Daed napisał, że mój pomysł się mu podoba(czego najprawdopodobniej nie zrobi, ale ja lubię pisać swoje pomysły) to byś słówkiem nie pisną. Ty możesz zamieszczać opinie o moim pomyśle tutaj ja Ci nie bronie od tego jest forum, ale nie masz prawa na mnie tak naskakiwać, więc sam się puknij zanim jeszcze raz do kogoś będziesz chciał tak napisać dobrze?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 05, 2010, 17:42:00 »
    W native na 1 lvlu 1 dnia trza oddać 4 strzały by uśmiercić bandyę więc coś ni bardzo.

Według mnie głupi pomysł z tymi statystykami.

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #153 dnia: Stycznia 21, 2010, 19:46:32 »
    Proponuję wprowadzić możliwość tworzenia drzewek rozwoju od nowa, według własnego pomysłu. Już to wytłumaczę: na początku tworzę sobie jednostkę najgorszą, tą która jest na początku, rekrutowana we wsi; wpisuję dowolną nazwę i wyposażam ją (oczywiście za pieniądze które mam; jednak każdy późniejszy żołnierz wyposaża się we własnym zakresie, płacimy tylko za jednego a wyposażamy tysiące), później dodaję kolejną jednostkę (i tu mam możliwość rozgałęzienia na np. łuczników i doświadczonego wojownika). Gdy już dodam wszystkich tak po kolei i ich wyposażę, mogę się delektować widokiem jednostek mających nazwę naszego państewka przed swoją jednostką (np. Dragoński Rekrut).

PS. Napisałem o tym, bo marzę by mój bohater z gry (Drago) miał swoje państwo (Republika Dragonitów lub Królestwo Dragonitów) i jednostki.
    PS2. Chciałem też zrobić własne drzewko rozwoju i wyposażenie jednostek
              Dragoński Rekrut
                       |
              Dragoński Piechur
              /             \
    Dragoński Harcownik    Dragoński Wojownik
             |                      |         \
    Dragoński Łucznik      Dragoński Jeździec  Dragoński Miecznik   
             |                      |                   |
    Dragośnki Mistrz Łuku  Dragoński Rycerz    Dragoński Zbrojny

Dragoński Rekrut: czapka koczowników, skórzany płaszcz , buty koczowników, topór katowski
    Dragoński Piechur: czapka stepowa, zbroja koczownika, buty koczowników, jednoręczny topór bitewny, drewniana tarcza
    Dragoński Harcownik: skórzana czapka wojownika, garbarowana skóra, skórzane rękawice, skórzane buty, oszczepy, sztylet
    Dragoński Łucznik: hełm piechura, utwardzany skórzany płaszcz, skórzane rękawice, utwardzane skórzane nagolenniki, długi łuk wojenny, topór katowski
    Dragoński Mistrz Łuku: kapalin, byrnie, rękawice łuskowe, nogawice kolcze, długi łuk wojenny, topór katowski
    Dragoński Wojownik:
    skórzana czapka wojownika, garbarowana skóra, skórzane rękawice, skórzane buty, krótki miecz, jednoręczny topór bitewny, prosta okrągła tarcza
    Dragoński Jeździec: a)kaptur kolczy, mała kolczuga (II), nogawice kolcze, rękawice łuskowe, długi miecz (j/d ręczny), heraldyczna prosta tarcza, rumak lub b) hełm płaski z nosalem, pancerz lamelkowy, rękawice kolcze, buty skórzane, berdysz, trójkątna tarcza
    Dragoński Rycerz: a)szłom, koszula kolcza, buty kolcze, rękawice kolcze, miecz wojny, trójkątna tarcza, koń wojenny lub b)szyszak, zbroja lamelkowa, rekawice kolcze, buty kolcze, włócznia, długi miecz, rycerska trójkątna/heraldyczna tarcza, hunter
    Dragoński Miecznik: a)szłom, pancerz lamelkowy, rękawice kolcze, buty kolcze, trójkątna tarcza, miecz lub b)hełm obręczkowy, kolczuga, buty skórzane, rękawice łuskowe, trójkątna tarcza, długi miecz
    Dragoński Zbrojny: a)szłom, koszula kolcza, buty kolcze, rękawice kolcze, miecz wojny, berdysz, trójkątna tarcza lub b) szyszak, zbroja lamelkowa, rękawice kolcze, buty kolcze, włócznia, długi miecz, trójkątna tarcza
    PS3. Jak zrobić Spoiler?     

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 21, 2010, 21:17:39 »
    Strasznie Veagirów(?) przypomina.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #155 dnia: Lutego 05, 2010, 14:23:20 »
    Można by zrobić kulturę w stylu Chaosu z warhammera , pomijając czarowników i demony. Taka armia obłąkańców. Jednostki przeciętnie słabe, aż do ostatniego stadium rozwoju, gdzie są mocni. Jednak dochodzili by do tego mocnego poziomu w rozwoju, dłuuuugo, jeszcze dłuuuużej, żeby mogli być liczniejsi, ale nie silniejsi od innych frakcji

Start: Wyznawca-------Maruder-------Łupieżca---------Wojownik
                             \                    \
                              \                    \
                               \                    -------------Rycerz
                                \
                                  Miotacz---------------------Wojownik miotacz

Wyznawca- jakby się dało zrobić przepaska biodrową, sztylety do rzucania, jednoręczny toporek, bosy
    Maruder- Przepaska, ale bardziej... futrzana, okrągła tarcza, buty koczownika, takoż toporek
    Łupieżca- przepaska z kolczugi, hełm z rogami, buty myśliwego, DWA toporki, jeden do osłony (jak lightsaber w SWC)
    Miotacz- Jak wyżej, tylko słabszy wręcz i z toporami do miotania
    -----------------------------------MOCNE STADIUM----------------------------------------------------
    Wojownik- Płytówka, nowa lub przemalowana, pawęż, pełny hełm, takoż z rogami, miecz/morgenstern/topór, mhroczne rękawice
    Rycerz- Jak wyżej, tyle że bez pawęża, za to z kopią, i na pancernej wersji tego konia z czaszką. (Podanego przez Daedalusa)
    Wojownik miotacz - jak Wojownik, słabszy wręcz i w identycznej, ale osłabionej zbroi, z dwoma kompletami dzirytów.

Uwaga! Są to nazwy robocze, nie mogłem jakoś wymyślić jakiejś oryginalnej nazwy państwa.
    Zdjęcia itp
    (podejrzewam że to rycerze)
    Falanga?
    i też takie coś mi wyskoczyło pod "Chaos", chyba nie ma związku, ale może...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2010, 17:05:25 wysłana przez Zizka »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline januszek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Lutego 05, 2010, 22:18:42 »
    Jak to by miał być mod typowo historyczny to powinna być frakcja z zakonem templariuszy lub krzyżakami ;) fajnie jak w modzie by bylo coś innego oprócz tych rycerzy np.   czlowiek -zwierzę jakieś dzikusy ,, lub orki ( duże , silne , z brzydkimi ryjami ).

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #157 dnia: Lutego 06, 2010, 10:22:13 »
    Jest jakiś zakon rycerski.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Antictizen

• Użytkownik
    • Vampires is best!!
    « Odpowiedź #158 dnia: Lutego 06, 2010, 17:26:41 »
    A ja myślę,że też przydałaby się kultura pomiędzy średniowiecze,a zapomnianą przyszłością . Nazywałaby się Królestwo Arcanoitów.
    Drzewko rozwoju        
    (click to show/hide)
    Proszę innych o ulepszanie mego pomysłu.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #159 dnia: Lutego 06, 2010, 20:14:15 »
    A ja myślę,że też przyda;łaby się kultura steampunk. Nazywałaby się Królestwo Arcanoitów.
    Drzewko rozwoju       
    (click to show/hide)
    Steampunk? W średniowiecznej Calradii? Idź wymyślać teksty Tibijczykowi, fanie CDA! A tak na poważnie, to nie wydaje mi się, żeby pomysł umieszczenia wszystkich tych parowych pierdółek, broni palnej itp. był ciepło przyjęty przez kogokolwiek. Dzieci z TW robią chyba conajmniej dwa takie, z czego jeden jest o steampunkowych kowbojach na Marsie...
    PS. Zobaczyłem jednostkę "Arcanoiski Maszynista" wyobrażam sobie wniebowzięcie niektórych userów, którzy rozjeżdżaliby Nordów jakąś ciuchcią ;p

EDIT DOWN: Ej no, na żartach się nie znasz? ;p
    « Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2010, 20:46:03 wysłana przez nizyn »

Offline Antictizen

• Użytkownik
    • Vampires is best!!
    « Odpowiedź #160 dnia: Lutego 06, 2010, 20:39:17 »
    Nizyn pamiętaj,że po to zrobiłem dwie rzeczy ,aby było normalnie,a maszynista to dlatego,bo nie mam innego pomysłu!

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #161 dnia: Lutego 11, 2010, 23:59:54 »
    Żeby maszynistę dać do tej gry to już ktoś musiałby być niespełna rozumu :D Jedzie ciuchcia w Nordów wjedzie Huskarli na pewno nie zawiedzie, przyjdą Rhodocy strzelą w nią z procy, kamyczek poleci, Vaegrowi do zbroi wleci, koń mu się potknie, wjedzie w Swadiana miecz mu wypada Caldarię przeleciał, ciuchci na szyny wleciał, ciuchcia się wykoleiła i do wody wdiabliła, proca wygrała Caldarię uratowała. Jak ktoś nie rozumie to był żart ;D

A tak serio to wcale nie wiem jak ciuchcia mogłaby zostaćubita, proszę o odpowiedź :-)

Offline Redlucas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Lutego 12, 2010, 16:19:54 »
    Cytat: nizyn
    Cytat: Antictizen
    A ja myślę,że też przyda;łaby się kultura steampunk. Nazywałaby się Królestwo Arcanoitów.
    Drzewko rozwoju       
    (click to show/hide)
    Steampunk? W średniowiecznej Calradii? Idź wymyślać teksty Tibijczykowi, fanie CDA! A tak na poważnie, to nie wydaje mi się, żeby pomysł umieszczenia wszystkich tych parowych pierdółek, broni palnej itp. był ciepło przyjęty przez kogokolwiek. Dzieci z TW robią chyba conajmniej dwa takie, z czego jeden jest o steampunkowych kowbojach na Marsie...
    PS. Zobaczyłem jednostkę "Arcanoiski Maszynista" wyobrażam sobie wniebowzięcie niektórych userów, którzy rozjeżdżaliby Nordów jakąś ciuchcią ;p

EDIT DOWN: Ej no, na żartach się nie znasz? ;p

Cytat: Lord_OF-AtoM
    Żeby maszynistę dać do tej gry to już ktoś musiałby być niespełna rozumu :D Jedzie ciuchcia w Nordów wjedzie Huskarli na pewno nie zawiedzie, przyjdą Rhodocy strzelą w nią z procy, kamyczek poleci, Vaegrowi do zbroi wleci, koń mu się potknie, wjedzie w Swadiana miecz mu wypada Caldarię przeleciał, ciuchci na szyny wleciał, ciuchcia się wykoleiła i do wody wdiabliła, proca wygrała Caldarię uratowała. Jak ktoś nie rozumie to był żart ;D

A tak serio to wcale nie wiem jak ciuchcia mogłaby zostaćubita, proszę o odpowiedź :-)

:D

[przepraszam, ze śmiechu nie mogę nic innego napisać]

Offline Antictizen

• Użytkownik
    • Vampires is best!!
    « Odpowiedź #163 dnia: Lutego 15, 2010, 18:15:53 »
    Dziękuję:D.Teraz Arcanoici to idealni jeżdżcy.                    

(click to show/hide)
    Uzbrojenie
    (click to show/hide)

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Lutego 15, 2010, 18:21:06 »
    Legenda Jeżdziecka:zbroja płytowa,Koń Bojowy,stalowe nagolenniki,zabójczej ostrości długi miecz,wielki topór,Heraldyczna Tarcza,Buława,Idealnego wykonania Lanca

On ma 5 przedmiotów! Mount&Blade nie pozwala nosić więcej niż 4.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.