Proponuję wprowadzić możliwość tworzenia drzewek rozwoju od nowa, według własnego pomysłu. Już to wytłumaczę: na początku tworzę sobie jednostkę najgorszą, tą która jest na początku, rekrutowana we wsi; wpisuję dowolną nazwę i wyposażam ją (oczywiście za pieniądze które mam; jednak każdy późniejszy żołnierz wyposaża się we własnym zakresie, płacimy tylko za jednego a wyposażamy tysiące), później dodaję kolejną jednostkę (i tu mam możliwość rozgałęzienia na np. łuczników i doświadczonego wojownika). Gdy już dodam wszystkich tak po kolei i ich wyposażę, mogę się delektować widokiem jednostek mających nazwę naszego państewka przed swoją jednostką (np. Dragoński Rekrut).
PS. Napisałem o tym, bo marzę by mój bohater z gry (Drago) miał swoje państwo (Republika Dragonitów lub Królestwo Dragonitów) i jednostki.
PS2. Chciałem też zrobić własne drzewko rozwoju i wyposażenie jednostek
Dragoński Rekrut
|
Dragoński Piechur
/ \
Dragoński Harcownik Dragoński Wojownik
| | \
Dragoński Łucznik Dragoński Jeździec Dragoński Miecznik
| | |
Dragośnki Mistrz Łuku Dragoński Rycerz Dragoński Zbrojny
Dragoński Rekrut: czapka koczowników, skórzany płaszcz , buty koczowników, topór katowski
Dragoński Piechur: czapka stepowa, zbroja koczownika, buty koczowników, jednoręczny topór bitewny, drewniana tarcza
Dragoński Harcownik: skórzana czapka wojownika, garbarowana skóra, skórzane rękawice, skórzane buty, oszczepy, sztylet
Dragoński Łucznik: hełm piechura, utwardzany skórzany płaszcz, skórzane rękawice, utwardzane skórzane nagolenniki, długi łuk wojenny, topór katowski
Dragoński Mistrz Łuku: kapalin, byrnie, rękawice łuskowe, nogawice kolcze, długi łuk wojenny, topór katowski
Dragoński Wojownik:
skórzana czapka wojownika, garbarowana skóra, skórzane rękawice, skórzane buty, krótki miecz, jednoręczny topór bitewny, prosta okrągła tarcza
Dragoński Jeździec: a)kaptur kolczy, mała kolczuga (II), nogawice kolcze, rękawice łuskowe, długi miecz (j/d ręczny), heraldyczna prosta tarcza, rumak lub b) hełm płaski z nosalem, pancerz lamelkowy, rękawice kolcze, buty skórzane, berdysz, trójkątna tarcza
Dragoński Rycerz: a)szłom, koszula kolcza, buty kolcze, rękawice kolcze, miecz wojny, trójkątna tarcza, koń wojenny lub b)szyszak, zbroja lamelkowa, rekawice kolcze, buty kolcze, włócznia, długi miecz, rycerska trójkątna/heraldyczna tarcza, hunter
Dragoński Miecznik: a)szłom, pancerz lamelkowy, rękawice kolcze, buty kolcze, trójkątna tarcza, miecz lub b)hełm obręczkowy, kolczuga, buty skórzane, rękawice łuskowe, trójkątna tarcza, długi miecz
Dragoński Zbrojny: a)szłom, koszula kolcza, buty kolcze, rękawice kolcze, miecz wojny, berdysz, trójkątna tarcza lub b) szyszak, zbroja lamelkowa, rękawice kolcze, buty kolcze, włócznia, długi miecz, trójkątna tarcza
PS3. Jak zrobić Spoiler?