Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hardcorowcy.  (Przeczytany 10123 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Hardcorowcy.
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 04, 2009, 19:42:40 »
    Ja gram akurat od zawsze na najtrudniejszym, a czemu ? Kasuje to zbędne 'uczenie' się gry, a przyśpiesza to i od razu kieruje nas/mnie na dobrą grę. Dodatkowo gram jedną frakcją i z tej jednej frakcji biorę żołnierzy ! Najemników i innych państw nie biorę, nawet jak są moje(( zdobyte )). Lubię też grać na battlesizerze 1,500 co dodatkowo podnosi emocje. Ale ponieważ u góry jest tak trudno, zawsze ustawiam sobie mapke walki na full długości co daje mi nieczystą przewagę broniącego się :D

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 05, 2009, 22:02:36 »
    Ja ostatnimi czasami sobie gram na 101%, przy moim sprzęcie jest niemożliwe wyciągnięcie powyżej 130 wojaków :), gram na najniższych detalach, i 80 wojakach na polu, i czasami mi się przycina ;)

Offline Ramirez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 07, 2009, 15:33:00 »
    Może ja się teraz wypowiem:
    Uwielbiam trudna rozgrywkę. W każdą grę jaką mam gram na najwyższym stopniu trudności. Po prostu jak - przyjmijmy pokonam wroga liczącego 100 żołnierzy na trudnym poziome daje mi to większą satysfakcje niż jak gram na najłatwiejszym. Jeśli chodzi o trudność mam 100%. Mam obrażenia na siebie i wojsko normalne. Battle Sizer mam mały, cóż komputer nie pozwala na większy niż 100.Tu tez pojawia się moje pytanie. Co można zrobić aby jeszcze bardziej utrudnić rozgrywkę? Zrobić aby był bardzo duży ale nie wliczając BSa.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 08, 2009, 08:12:57 »
    Ty tak na serio sie pytasz, czy to było wklepane w Twoją wypowiedź????:P Nie kupuj broji, walcz nago...może się przestraszą i uciekną, nie używaj broni w walce, walcz na pięści....trzeba być hardcorem!!!!:P

A tak poza tym to sprawdziłem trudność 131% i battlesizer na 350....wystarczy....bo przy samym uruchamianiu bitwy coś delikatnie, naprawde delikatnie tnie, a ja tego nie lubię, później jest ok....

Edit: Margoth....coś mi się wydaje, że battlesizer może być ustawiony na max. 1000 woja....

Edit2: Do mnie to mówisz???????
    « Ostatnia zmiana: Września 08, 2009, 15:37:36 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Klierowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 08, 2009, 15:31:09 »
    Widocznie jesteś noobem ;] skoro na tak niskim poziomie trudności gra nie wydaje ci się za łatwa :(/

Ja gram na 96 % chyba nie wiem jak to zwiększyć bo mam all  dmg na normal ,AI kompa na maxa itp ;x ale bitwy i tak są za łatwe-może dlatego że moja armia składa sie z samej elity dzięki wysokiej umiejętności szkolenie ;x a wrodzy lordowie mają zwykle milicje/zwykłych żołnierzy-rzadkość to profesjonalni żołnierze oficerowie czy rycerze :(.

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 23, 2009, 07:32:27 »
    ja gram na 80 procent i battle sizera na 200

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Garnd Prince of Yalen

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 27, 2009, 14:54:37 »
    ja gram na 84% bo nie wiem jak ustawić większy, a pierwszolewelowcem mam 435 rep, 23 honoru, i 15 turnieji

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 27, 2009, 21:16:36 »
    I masz ustawione na 100 battle sizer ? To 84% masz dlatego że masz nirealistynczy zapis. Realistyczny zapis daje ci jakieś 23%. A żeby offtopu nie było:
    Battle Sizer: 100
    AI/Obrażenia/Szybkość: na maxa

84% albo 107%

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 28, 2009, 09:35:51 »
    I masz ustawione na 100 battle sizer ? To 84% masz dlatego że masz nirealistynczy zapis. Realistyczny zapis daje ci jakieś 23%. A żeby offtopu nie było:
    Battle Sizer: 100
    AI/Obrażenia/Szybkość: na maxa

84% albo 107%

Battlesizer 100 ??? to chyba standard jest i nie  trzeba używać do tego minimoda.... Obrażenia własne a także wrogów ustaw sobie na maksa, nierealistyczny zapis, i przyśpieszenie ruchów orężem....cholera nie pamiętam, dawno nie grałem....:P

Offline Asterix

• Użytkownik
    • Doborowy Łucznik,Agresywny Huscarl 8)
      • mountblade
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 28, 2009, 18:04:18 »
    JA gram na poziomie trudności 112%
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2009, 20:43:05 wysłana przez Asterix »
    Łucznik Trudność Strzału 10.6-headshot Poziom Trudności 112%

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 29, 2009, 14:29:20 »
    Ja mam 100 % i chyba trochę zwiększę bo za łatwo się gra ;)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 30, 2009, 13:48:51 »
    Dokładnie. Sam gram na 100% bo stawiam na realizm. Szczerze mówiąc to, gdy spodoba mi się jakiś mod to zawsze robię mu tuning zwiększając obrażenia wszystkim frakcjom ;) Nie gram na więcej z tego powodu, że nie lubię wielkich bitew oraz komp mi na to nie pozwala :D
    Trochę to głupie z mojej strony, bo dodatkowo latam z bronią dwuręczną bez tarczy i do tego w lekkiej zbroi ;/
    Dlatego muszę uważać, ale da się walczyć. Broń dystansowa + 2h i idę z moimi żołnierzami ;))
    Trochę nie fajne jest to, że padam na 1 - 2 strzały, ale przynajmniej wygląda to prawdziwie :D

Offline Szuwi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Listopada 29, 2009, 19:02:32 »
    Gram w M&B wersja 1.003 bez żadnych modyfikacji. Do tej pory grałem na poziomie 69 %, czyli poziom SI na słaby. Grało się aż za dobrze więc zmieniłem poziom SI na dobry (wzrost poziomu trudności do 84%) no i teraz w pojedynkę to ja mogę tylko z rabusiami się bić ;p chociaż i Ci potrafią mnie zwalić z konia. Mogę jeszcze wyłączyć automatyczną kontrolę blokowania ale wtedy chyba nie dam rady...

Offline gronko10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Listopada 29, 2009, 20:19:16 »
    Ja gram na obrażeniach Łatwych (nie najłatwiejszych) szybkość walki to Szybka więc mam jakoś ponad 50% I ilość jednostek na 70 bo na większą ilość komputer nie pozwala ;)

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #44 dnia: Listopada 29, 2009, 20:55:42 »
    A 139% ;-) Grałem kiedyś na łatwiejszych, ale zrobiło się nudno, gdy wszystkich bez trudu tłuc zacząłem... Ustawiłbym więcej, ale nie widzę potrzeby męczenia kompa bitwami po 500 luda, a na bs na 300 też są bitewki niebagatelne :) A i tak rzadko kiedy ścierają się w M&B party większe niż 100 na stronę.