Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hardcorowcy.  (Przeczytany 10126 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GavaiN

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Hardcorowcy.
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 16, 2009, 23:26:16 »
    Ja mam ustawione 97% . Ustawianie obrażeń na połowę czy inne takie opcje to dla mnie bezsens bo gra traci na realiźmie . Opcjonalnie miałem chyba na 22% i tak grałem parę dni w grze ale szybko się zorientowałem ,że coś jest nie tak jak rozwalałem 8 ludźmi 30 bandytów :)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 17, 2009, 12:49:37 »
    Jak chcecie być poniżeni :) proponuję zagrać w Rise of Khergits.

Offline Ramonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 23, 2009, 20:30:16 »
    Ja mam ustawione 97% . Ustawianie obrażeń na połowę czy inne takie opcje to dla mnie bezsens bo gra traci na realiźmie . Opcjonalnie miałem chyba na 22% i tak grałem parę dni w grze ale szybko się zorientowałem ,że coś jest nie tak jak rozwalałem 8 ludźmi 30 bandytów :)

To cienki bolo jesteś ( bez obrazy nie chce tu nic złego wypowiedzieć )
    Ja spokojnie kiedy pierwszy raz odpaliłem grę rzuciłem się na armię 45 dezerterów ( było z 10 huskarli ) i pokonałem ich choć zostało mi tylko 5 pnktów życia pod koniec !
    This is me! Rapist! Oh look behind you! Superman! *Bang! Surprise rape!*

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 23, 2009, 20:40:52 »
    Ja spokojnie kiedy pierwszy raz odpaliłem grę rzuciłem się na armię 45 dezerterów ( było z 10 huskarli ) i pokonałem ich choć zostało mi tylko 5 pnktów życia pod koniec !

To widać że spokojnie dostałeś po głowie w tej bitwie bo skoro to początek [a i nawet w dalszym swadium gry] to raczej mało prawdopodobne żeby w jednej grupie dezerterów były różne jednostki.

ps. wiesz co to za gra ten mount&blade ?

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 23, 2009, 21:34:00 »

Nawet kłamać nie umiesz....

Po 1. Oddziały dezerterów składają się z jednego typu jednostek.
    po 2. w "początkowej fazie gry" nie byłbyś nawet jednego huskarla pokonać.
    po 3. w "początkowej fazie gry" rzadko zdarzają się oddziały liczące 45 jednostek...

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 23, 2009, 21:40:13 »
    Dlaczego nie byłby w stanie huskarła pokonać? Czyżby huskarłowie w "początkowej fazie gry" byli nieśmiertelni i z czasem tracili tę nieśmiertelność? ;>

PS: Ja gram na 88% jeśli was to interesuje. Raczej w battlesizera nie będę inwestował bo chcę pograć sobie w M&B a nie mieć pokazu slajdów, dlatego przynajmniej narazie pozostanę przy 88% ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2009, 21:45:37 wysłana przez Arcylisz »

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 24, 2009, 14:15:46 »
    Ostatnio "ewoluowałem" z 68% na 100% trudności (w końcu nowy komp i battlesizer na 450)
    Co do realizmu wyłączone wszystkie komunikaty ( z wyjątkiem nazw jednostek sojuszniczych i celownik)
    Nawet fajnie się gra ale zamek to muszę samymi strzelcami podbijać :(

Offline Vanir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 24, 2009, 14:25:36 »
    Ja gram na 62 procent. Tak to już jest jak się za długo nie patrzy w opcje. Później ciężko się przyzwyczaić więc jadę "stopniowo"

Offline rkoss

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 25, 2009, 14:33:35 »
    Hmmm może obok tego na jakim poziomie teraz gracie dorzućcie jak długo gracie - ile godzin, dni, tygodni bez przerwy :) A dla ilu z was dojście do najwyższego mistrzowskiego poziomu opanowania sztuki gry zostało okupione zapomnieniem jak wygląda słońce :) Ok to tylko żart...ale i tak wymaga to, jak wszystko, czasu, czasu i jeszcze raz czasu.

Offline Biker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 31, 2009, 22:42:06 »
    Hmmm może obok tego na jakim poziomie teraz gracie dorzućcie jak długo gracie - ile godzin, dni, tygodni bez przerwy :) A dla ilu z was dojście do najwyższego mistrzowskiego poziomu opanowania sztuki gry zostało okupione zapomnieniem jak wygląda słońce :) Ok to tylko żart...ale i tak wymaga to, jak wszystko, czasu, czasu i jeszcze raz czasu.

Ja praktycznie od razu ustawiłem najwyższy poziom trudności (na początku nie zorientowałem się, że mam obniżone obrażenia - dopiero jak po którejś tam bitwie okazało się, że  jakoś moi wojacy nie padają mimo tego, ze wróg ma przewagę jakościową i ilościową to zacząłem grzebać w opcjach)). Teraz mam jakieś 130% - obrażenia normalne, combat speed - fast, wyłączone wszystkie komunikaty, battle sizer około 180 (ustawił bym więcej ale boje się, że komp wybuchnie).

Offline Summoner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 01, 2009, 14:21:54 »
    Ja, kiedy jeszcze grałem, ustawienia dostosowywałem do aktualnej sytuacji. Choć np. obrażeń zadawanych mnie wolałem nie zmniejszać poniżej oryginalnej wartości, często zmieniałem rany zadawane wojsku do 1/2 (czy 3/4, nie pamiętam dokładnie jakie były opcje). Robiłem to głównie z powodu tego, że jak zakupiłem 30 rekrutów, z walki z bandytami zostawało mi ok. pięciu, gdy znów dokupiłem do trzydziestu paru, kolejni bandyci często wyżynali mi tych wytrenowanych. W ten sposób trudno było ruszyć z miejsca, dlatego zmieniałem obrażenia.
    Czasami zmniejszałem również przy oblężeniach, bo po prostu szlag mnie trafiał, kiedy ginęła mi ponad połowa wojska przy próbie podbicia któregokolwiek zamku, w efekcie czego nie byłem w stanie później go wybronić.
    Automatycznego bloku nigdy nie wyłączałem, jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby trochę więcej pomachać myszką.
    Co do battlesizera, ustawiony był zazwyczaj na 1000, chociaż przy trzystu wojakach fps-y zwykły spadać do dziesięciu. Kiedyś miałem bitwę siedmiuset żołnierzy, klatki na sekundę na poziomie 2-3, nawet nie ustawiałem wojska bo była taka masówka. Po prostu odwróciłem się plecami do wojska i otworzyłem tą skrzynię przy fladze, żeby jeszcze bardziej zmniejszyć widziany obszar, po czym szedłem np. zrobić sobie herbatę.

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 02, 2009, 00:23:59 »
    Ja gram ciągle na poziomie trudności 32%, a gram już długo w M&B :) Dowcip polega na tym, że gram w koszulkę do Native 1.011 własnej produkcji. Jest na tyle wymagająca, że nawet nie chcę sprawdzać trudniejszych ustawień. Wątek z koszulką jest tutaj:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3195.0
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2009, 01:20:58 wysłana przez Rzezimieszek »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 02, 2009, 09:25:27 »
    Hmmmm....od czego by tu zacząć....na początku grałem na najłatwiejszym poziomie trrudności...jak zdobyłem całą Calardię jako rebeliant, postanowiłem, że zagram sobie drugi raz....i od razu wszystko na maxa....obrażenia itd....było ciężej, nie powiem, trzeba było też obrać inną taktykę, już tak prosto nie było pokonać jakiejś armii wrogiego lorda składającego się z 120 ludzi....na minimalnych można było samemu to zrobić...nawet pokonać spokojnie 250 ludzi....no może z jakimś jednym bohaterem u boku, ale nie dla rozrywki, ale żeby rudzyć początkowy szyk liniowy wroga, chociaż i tak jak mieli przewagę to od razu wypuszczali swoją konnice w pogoni za mną.... teraz znów zacząłem grać, i również na maxa, bawiąc się modami, oczywiście każdy mod....nowa postać, nie bawię się  w eksport bo to psuje zabawe...

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 02, 2009, 15:07:50 »
    Ja gram ciągle na poziomie trudności 32%, a gram już długo w M&B :) Dowcip polega na tym, że gram w koszulkę do Native 1.011 własnej produkcji. Jest na tyle wymagająca, że nawet nie chcę sprawdzać trudniejszych ustawień. Wątek z koszulką jest tutaj:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3195.0
    A czy ta koszulka pozostawia nam też zwykłego native'a? Tzn przy uruchamianiu możesz sobie to jako mod odpalić? Bo lubię wyzwania i chciałem pograć w to pograć na full trudności nie pozbawiając się możliwości powrotu do klasycznego M&B ]:->
    @DOWN
    Ok, thx :) To zaraz idę się zmierzyć z jakimś mocarnym lordem :D
    « Ostatnia zmiana: Września 02, 2009, 21:33:16 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Rzezimieszek

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 02, 2009, 18:01:27 »
    W koszulce podmienia się 4 pliki, wystarczy zachować te startowe i podmienić jeśli się będzie chciało pograć znowu w podstawową wersję. Tylko że koszulka nie jest modem a raczej usprawnieniem Native 1.011. Po odpaleniu widać, że to dalej Native tylko lordowie i armie w końcu wykorzystują sporo ze swoich możliwości.