Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wedding Dance  (Przeczytany 84714 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    Odp: Wedding Dance
    « Odpowiedź #60 dnia: Listopada 01, 2009, 12:48:12 »
    a wiecie co? natknąłem się na moda w którym wszystko przy poruszeniu się rusza, a więc wyobraźcie se WD przy tym systemie.........
    Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!"
    BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #61 dnia: Listopada 01, 2009, 13:06:57 »
    Z reguły jak coś poruszasz to się rusza...

Offline Talar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Listopada 01, 2009, 17:26:40 »
    On chyba miał na myśli, że widział jakiś system fizyki(?), dzięki któremu ruchome elementy się poruszają(korbacz itd.), więc tutaj by się to & owo by się "dyndało". Chyba.

Edit: piotrmasteror, mógłbyś podać nazwę/link do moda/forum moda? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że taki mod istnieje.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2009, 17:45:50 wysłana przez Talar »

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Listopada 01, 2009, 18:53:14 »
    Hahah już to widzie.Idzie barbarzyńca i jego ,,topór" drga.Wyobraźcie to sobie:)

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 15, 2009, 10:24:05 »

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 15, 2009, 12:42:10 »
    Kalpokor dzięki za informacje piszę że w modzie poprawiono rydwany i że można dowodzić katapultami .

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 15, 2009, 13:06:22 »
    Beta v.9:
    -visible village improvements
    -player controled catapults for sieges
    -chariots improved/upgradeable
    -chariots available for companion use
    -story line developed- more story line quests
    -fun new quests by Fawzia
    -new load screens/interface screens by Shjn
    -other new quests
    -new companion with all new armor, weapons and story
    -new armors (several new plate armors)
    -new items (including lance with heraldic banner)
    -surrender options
    -holidays (food half price)
    -added some banners
    -persuasion now used much more frequently (peace negotiations, surrender negotiations, etc)
    -progressive difficulty
    -voicework by Fawzia, Ardono and Earsnack

more kingdom management options:
    -kingom engineer (speak with her in the palace to obtain catapults/chariots/etc)
    -kingdom spy
    -kingdom quartermaster
    -kingdom clerk
    -hire guards for yourself and promote them to Royal Knigts
    -have your kingdom use all imperial troops

-many bug fixes
    -many bugs added
    -now compatible with most graphic enhancement mods (not panoramic)
    -cattle now follow
    -new enemy troops
    -valkyrie shields larger
    -highlanders fixed/improved
    -more scene props
    -added cows, chickens and pigs (just for fun)
    Sporo zmian, może w końcu rydwany będą grywalne, szkoda tylko, że savy z ósmej bety niekompatybilne i niekompatybilny z panoramic mod :/
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 15, 2009, 16:12:58 »
    Zauważyłem kilka zmian jest możliwość bujek w karczmach,są katapulty,w wioskach są zwierzęta(świnie.krowy,kury)
    są nowe zbroje.
    Bardzo polecam tego moda.

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 15, 2009, 22:19:30 »
    raven18

Twoje spolszczenie jest kompatybilne z 0.9? Jesli nie, to bedziesz robil nowa wersje?

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 15, 2009, 22:39:00 »
    Grałem chwilkę bez spolszczenia i powinno być ok. Czy będę robił nową wersję? - tak, tzn poprawię co nieco starą.

Uaktualnione spolszczenie do wersji 0.9 Wedding Dance
    http://chomikuj.pl/raven18/Dokumenty/wedding9.zip
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2009, 19:47:42 wysłana przez raven18 »
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline soldier_90

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 23, 2009, 18:35:36 »
    witam! czy katapulty w ogóle działają.. Próbowałem z nich strzelać ale coś nie działa. Ustawiam moc obracam i wciskam strzał, a kamień nie leci, tylko rozwala katapultę..
    Ktoś wie jak to się dokładnie obsługuje??

Offline bobik69

• Użytkownik
    • gg
    « Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 24, 2009, 18:24:11 »
    Obok POP-a jest to jeden z lepszych modów w jakie grałem. Nie wiem dlaczego niektórzy tak strasznie się na tą nagość oburzają to jest i było i będzie normalne. Świat zawsze kręcił się wokół dupy :). Podoba mi się historia lokacje nowe nacje i masa nowych przedmiotów. POLECAM tego moda jeśli komuś się już POP znudził. Podchodziłem już do wielu modów ten wciągnął mnie na długo.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 24, 2009, 19:47:06 »
    Dla mnie jeden z lepszych modów na 1.011. Masa nowych przedmiotów, szczególnie zbroje. Po prostu super mod i nie wiem czemu niektórzy nie przepadają za nim.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 25, 2009, 01:12:01 »
    Mnie również mod się spodobał w końcu poprawili rydwany i nie da się już z nich wypaść co do tej katapulty to mi także nie działa poprawnie.

Offline adas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 25, 2009, 15:21:16 »
    Mod jest swietny.

Zaczne od minusow.
    Wg mnie zle autor podszedl do nacji Kosciola. Mozna bylo zrobic normalne czarne charaktery (Inkwizycja, zli krzyzowcy, fanatycy itd.) Osobiscie nie podobaja mi sie zakonnice czy kaci w strojach rodem z filmow sado maso. To zenujace i infantylne. Sam pomysl walki ze zdemoralizowanym kosciolem jest bardzo ciekawy.

Golizna innych jednostek mi nie przeszkadza. Do nacji amazonek pasuje idealnie. Przy okazji... Swietna jest biala przeswitujaca sukienka ktora nosi ta podrozniczka w tawernach. Kupilbym dla "zony" ale nie moge nigdzie znalezc.  ;)

Barbarzyncow z (niezbyt wielkimi) "toporami" jest niewielu.

Minusem jest zdecydowanie zbyt mala ilosc zbroii (meskich) i brak normalnego sklepu w palacu z imperialnymi gadzetami. Te ktore sa dostepne szybko sie koncza bo do ubrania mamy wielu NPC

Najwiekszy plus to oczywiscie fabula, mimo tego ze jest liniowa. To najlepiej opowiedziana historia jaka spotkalem w modach.
    Nowe misje sa interesujace. Ciekawe sceny: labirynty, lochy, ogrody, areny, wawozy zblizaja M&B w strone klasycznego RPG.
    Walka o wzgledy ksiezniczki i mozliwosc zawierania malzenstwa to tez dobra zabawa.
    Z rydwanow nie korzystam bo zle sie zachowuja na pagorkach (podskakuja).
    Katapulty sa calkowicie nieskuteczne. To sztuka dla sztuki. Czasami wcale nie da sie oddac strzalu. Trzeba bawic sie z ustawieniami sily i dlugo czekac na zaladowanie amunicji. W tym czasie lucznicy wroga zabija obsluge katapulty, albo wielu naszych wojakow.

Zarzadzanie panstwem jest bardzo proste. Zdecydowanie lepsze niz w SoD: invasion

Mod ma wiele nowatorskich ciekawych rozwiazan
    - upgrady (rydwany, katapulty, konstrukcje)
    - mozliwosc swoibodnego chodzenia po obozie. (sa 3 typy w zaleznosci od okolicy rownina, las i pustynia) Gdy jestesmy atakowani podczas odpoczynku w dziczy, to walczymy wlasnie na terenie obozu.
    - osobista gwardia dla krolowej i dla nas. (Osobne rozkazy dla naszej osobistej gwardii)
    - mozliwosc szkolenia NPC i powolywania ich jako wlasnych lordow.
    - zmiazna wygladu wiosek w zaleznosci od wybudowanych budynkow. (+ nowy budynek - spichlerz)
    - przeprowadzanie rozpraw sadowych w ktorych sadzimy wiesniakow, mieszczan i LORDOW! W zaleznosci od wyroku mozemy zyskac uznanie u okreslonej grupy lub zdobyc troche kasy.
    - krowy, kozy, swinie, i bardzo szybkie kury biegaja po wsiach ;)
    - mozna szpiegowac inne nacje
    - bojki w tawernach
    - hordy barbarzyncow na mapie
    - pojedynki ze smialkami ktorzy rywalizuja z nami o ksiezniczki
    - Wrozki ! (wroza i rozdaja karty tarota ;) )

Szkoda ze autor moda zle podszedl do promocji moda skupiajac sie na emanowanie golizna i walka z klerem. Przez to wiele osob moglo pochopnie skreslic tego moda. A to jest bardzo krzywdzace, bo to jeden z lepszych w jakie gralem ;) Kto jeszcze nie mial okazji niech sprawdzi koniecznie.

Mam tez jedno pytanie:
    Jaka misje wykonuje sie w obozie przemytnikow? Kto ja zleca?