Może sprostuję. Ja tą grę uwielbiałem za jedno. Dobry pomysł, bo kto wydaje płatne wersje Beta swojej gry? No i ogólny styl gry, który przypominał mi gry z serii Total War. Lubiłem też latać po mapie i szukać coraz to lepszych przedmiotów. Każdy nowy dzień w grze przynosił mi dodatkową radość. Była to wersja 0.711 chyba. Potem pomimo, iż uwielbiałem Native postanowiłem, ściągnąć najnowszą (wtedy) wersję 0.751 i zagrać na modach. Pierwszy i najlepszy, w jakikolwiek grałem był moda Dukes & Mercenaries. To było piękne gra była świetna i uwielbiałem ją, jednak wszystko się skończyło po wersji 0.894 Wtedy zmieniła się mapa, lordowie zaczęli biegać po mapie i ogólnie M&B się zmieniło na gorsze moim zdaniem. Im nowsza wersja, tym większa niechęć do tej gry, ponieważ nie potrafiła mnie przyciągnąć na dłużej. Jedynie 0.960 mnie przyciągnęła z powodu moda Return of Zendar, w którym powróciła część starego M&B. Mimo, iż gra coraz bardziej mnie irytowała, to jednak nie mogłem się doczekać wersji finalnej. Wyobrażałem sobie, że to będzie zupełnie co innego i będzie mnóstwo nowych możliwości itp....
Doczekałem się i.... wyłączyłem w cholerę, gdyż tam nie było niczego nowego. To samo beznadziejne AI, ta sama grafika, żadnej fabuły, nic nowego. Potem oczywiście grałem, ale to nie to samo co stare, klimatyczne wersje beta. Teraz M&B jest dla mnie przeciętną grą, która nie ukrywając, nudzi mi się po samym patrzeniu na menu. Jednak cieszę się, że mogłem w nią grać, bo warto było. Gra była fajna i dostarczyła wiele godzin rozrywki, ale najważniejsze, że zajrzałem na to forum. Nawiązałem tu kontakt z wieloma wspaniałymi ludźmi, a tego żadna gra nie zapewni.