Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Operation Flashpoint  (Przeczytany 12144 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Seria Operation Flashpoint
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 09, 2009, 15:06:23 »
    Tak matiux, tak SaS w USA, tak, na pewno... Strony konfliktu będą cztery: USA, Federacja Rosyjska, Chiny i Japonia. Rangersi to oddziały desantowe, nie specjalne. No i to na tyle...

Odziały desantowe to "Marines", a "Rangers" są to jednostki specjalne. SAS u amerykanów(?), jak tak to dziękuje bardzo za taki realizm i chyba nie skorzystam...

Offline matiux

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 09, 2009, 22:01:28 »
    No, widzisz jaki ze mnie kmieć...
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 09, 2009, 22:12:14 »
     A kto walczył na plażach Omaha i Utah w czasie lądowania w Normandii? Marines? Zastanów się.
    Zadania Rangersów to m.in. prowadzenie akcji bezpośrednich, rajdów na teren wroga, operacji konwencjonalnych i specjalnych (które mogą być realizowane przez lekką piechotę), wsparcie lub ubezpieczenie jednostek specjalnych takich jak Delta Force, Navy Seals, ewakuacja ludzi i sprzętu, infiltracja oraz Eksfiltracja drogą lądową, morską i powietrzną. Specjalizują się w zdobywaniu wrogich lotnisk
    US Army Rangers to tak jakby "półspecjalna" jednostka. Takie jakby elitarne Army.

Offline matiux

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 10, 2009, 09:25:58 »
    Aha czyli jest specjalna ;P tylko na pół.
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 10, 2009, 15:33:13 »
     Jak to wynika z zamieszczonego cytatu US Army Rangers jest jednostką wspomagania operacji specjalnych (chociażby Mogadiszu albo Iraqi Freedom) i ataków mających na celu przygotowanie zaplecza dla armii.

Offline Vampire

• Użytkownik
      • CullenFamillyTeam
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 17, 2009, 21:00:18 »
    Najlepiej by było gdyby każdy zainteresowany tą grą wszedł na stronę oficjalną tej gry i dowiedział się o niej wszystkiego. Właśnie z niej uzyskamy najwięcej informacji które będą naprawdę potwierdzone. Widzę że ta gra cieszy się raczej małą popularnością wśród naszych rodaków. Może zainteresowani z ich strony było by większe gdyby w grze pojawiły by się możliwości kampanii wojennej NATO vS Russia  na terenie Europy a konkretnie na terenie naszego ojczystego kraju.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 17, 2009, 21:10:58 »
    na terenie Europy a konkretnie na terenie naszego ojczystego kraju.

Tylko, że konflikt w OF zawsze jest na jakiejś fikcyjnej wyspie/regionie po to żeby uniknąć szarpanek z różnymi niezadowolonymi z danego wyboru oraz przedstawienia krajami.

EDIT:
    Nizyn fajna sygnaturka;), zamiatasz Arcylisza przesłanie.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2009, 21:39:06 wysłana przez proud »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 18, 2009, 14:09:33 »
    Tylko, że konflikt w OF zawsze jest na jakiejś fikcyjnej wyspie/regionie po to żeby uniknąć szarpanek z różnymi niezadowolonymi z danego wyboru oraz przedstawienia krajami.
    A oto moja odpowiedź:
    http://www.ofp2.pl/index.php?page=skira

Skira to wyspa o rozmiarach 220 km kw., na której toczyć się będzie akcja Operation Flashpoint: Dragon Rising. Jej odpowiednikiem w rzeczywistości jest wyspa Kiska leżąca w archipelagu Aleutów niedaleko Alaski.
    A potem:
    Jednak aby szczegółowo odtworzyć wygląd wyspy w grze, to nie wystarczy, dlatego twórcy udali się na jej rzeczywisty odpowiednik i zrobili mnóstwo zdjęć oraz filmów (ok. 400 GB danych). Dzięki temu wszystkie budynki na wyspie w grze będą takie same jak w rzeczywistości. Także rozmiary wyspy maja być zachowane, co sprawi, że przejście jej na piechotę z jednego końca na drugi zajmie 4,5 godziny.
    P.S. Dzięki Proud :D
    EDIT!!! Kurde napisałem porud a nie proud :D sorry
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2009, 21:09:35 wysłana przez nizyn »

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 19, 2009, 14:12:00 »
    Z początku wcale nie interesowałem się tą grą. Ostatnio trochę poczytałem obejrzałem filmiki i doszedłem do wniosku że muszę ją mieć! Symulator pola walki to jest to! Koniec z bezmyślną rozpierduchą. Teraz jest dla mnie najbardziej oczekiwaną grą tego roku i modlę się żeby autorzy zdążyli ukończyć swoje dzieło na lato.
    Niestety na moim komputerze nie pójdzie i jestem zmuszony kupić wersję na xboxa. Zastanawia mnie czy autorzy w wersji konsolowej wprowadzą jakiś drobny auto aim bo przecież celowanie myszką jest bardziej precyzyjne i gracze na PC mieliby znaczną przewagę. No chyba że każda platforma będzie miała oddzielne serwery.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline archiee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 19, 2009, 20:54:18 »
    Zastanawia mnie czy autorzy w wersji konsolowej wprowadzą jakiś drobny auto aim bo przecież celowanie myszką jest bardziej precyzyjne i gracze na PC mieliby znaczną przewagę. No chyba że każda platforma będzie miała oddzielne serwery.
    Na pewno będą oddzielne serwery, bo w gruncie rzeczy wersja na Xboksa jet trochę inaczej skonstruowana niż ta na PC-ta, więc raczej nie współgrałyby ze sobą.

A jeśli lubisz symulatory wojenne, to pooglądaj sobie filmiki z ArmA II. W zasadzie wnuk pierwszej OFP. Ja właśnie na TĄ grę czekam z utęsknieniem. W OFP2 też pewnie zagram, choćby dla porównania z dziełem studia Bohemia Interactive. I żeby przekonać się, czy twórcy nie spartolą roboty i nie splamią dobrej marki...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2009, 21:07:51 wysłana przez archiee »
    „Nową przypowieść Polak sobie kupi,
    Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.”

- Jan Kochanowski, Pieśń V

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 20, 2009, 14:53:05 »
    Wydaje mi się że jest możliwe zrobienie wspólnego serwera ale nie znam się na tym tylko tak mi się wydaje. Co do ArmaA 2 to poczułem się trochę zawiedziony po pierwszej części i nie jestem pewien czy najnowsza część będzie dość dobra żeby konkurować z Flashpointem. Jednak daty premiery obydwu gier są planowane na lato więc wybiorę tę która okaże się lepsza :)
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline archiee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 21, 2009, 01:38:25 »
    Znając Bohemię, premiera ArmA II odbędzie się na jesieni, jeśli nie zimą tego roku. :P Co do OFP2, to nie wiem dokładnie, bo nie śledzę newsów, ale pewnie wyjdzie wcześniej.
    Co do ArmaA 2 to poczułem się trochę zawiedziony po pierwszej części (...)
    Uwierz, nie tylko ty. :P Pierwsza ArmA to OFP1 z poprawioną grafiką i kilkoma bajerami dla addonmakerów, ale za to z mnóstwem kłopotliwych baboli. Do najbardziej denerwujących rzeczy można chyba zaliczyć beznadziejny HDR, drętwe głosy w radiu, niedopracowanie niektórych animacji, bezmyślne AI (miało być rewolucyjne, a zachowuje się podobnie jak w OFP) a także fizykę (też chyba nie ruszaną za bardzo od czasów OFP) no i oczywiście kiepską optymalizację.

W sumie lepiej by było, gdyby miały premiery w różnym czasie - mniej zbędnych dylematów. ;) Kupi się najpierw OFP2, a później ArmA II.
    „Nową przypowieść Polak sobie kupi,
    Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.”

- Jan Kochanowski, Pieśń V

Offline matiux

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 21, 2009, 19:15:07 »
    Na pewno jak juz będzie premiera w Polsce to będzie to bestseller... na razie jest mało znana cóż jedynka była super czekam na druga cześć.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 21, 2009, 19:28:23 »
    Co do tego bestsellera to nie jestem pewien bo w czasach ułatwiania i ogólnej komerchy w branży coraz mniej ludzi lubi się męczyć i trudzić przy jakichś wymagających tytułach.
    Ja na tą grę czekam, ale mam nadzieję, że zagram w nią dopiero w styczniu 2010 roku...

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 23, 2009, 09:48:45 »
    Pamiętam jak zagrywałem się w jedynkę,dali ją w CD-A i miałem kupic Arme ale jak zobaczyłem recenzję to mi się odechciało .
    CZEKAM NA OF:DRAGON RISSING TA GRA BĘDZIE MIAŻDŻYC