Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 177184 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #480 dnia: Sierpnia 25, 2009, 14:17:44 »
    Ja mam pytanie
    Czy da rade dodać 1 slot więcej do broni ? bo ja np. chciałbym mieć powiedzmy łuk+Strzały Tarcze miecz i lance :D

Edit: Ja też bym chciał mieć łuk+strzały Tarcze Mao Sword i Lance :D
    To pytanie jest skierowane do twórców moda :D

Kalpokor  ma racje można przecież przywiesić strzały do konia albo miecz lub tarcze wystarczy trochę filmów pooglądać
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2009, 19:27:21 wysłana przez matizz »
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #481 dnia: Sierpnia 25, 2009, 14:28:34 »
    Może jeszcze zarzuć sobie charger'a na plecy, tak na wszelki wypadek jakby Ci zabili tego, na którym jeździsz -.-
    Człowiek to nie muł nie może nosić nie wiadomo ile broni... Pomijam fajt, ze to nie miałoby żadnego sensu a o "realizmie" (szczątkowym, ale zawsze) nie wspomnę.

Edit: A co jeśli koń zostanie zabity w bitwie? Będziesz targać wszystko ze sobą? ;p
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2009, 14:50:14 wysłana przez Kuroi »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #482 dnia: Sierpnia 25, 2009, 14:45:05 »
    Dobra Kuroi, mnie czasami też denerwuje, że nie mogę dać czegoś dodatkowo. Przyjmij, że dodatkowy slot odpowiada miejscu obok siodła, gdzie można trzymać strzały, szablę lub pistolet. Co? Filmów nie oglądasz czy co? Ja się dołączam do tego zapytania. Jednocześnie chciałbym się zapytać czy można zrobić skrypt dzięki któremu można by wziąć wszystkie przedmioty z łupów po bitwie? Jakiś dodatkowy przycisk albo coś?

edit up: Moje konie nie gina podczas bitwy :) , zresztą i tak wprowadzę sobie poprawkę o otwieraniu ekwipunku. Ale z tym dodatkowym przyciskiem to jestem ciekaw.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2009, 13:28:34 wysłana przez Kalpokor »

Offline RobRoy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Sierpnia 26, 2009, 21:10:08 »
    Witam:) Na poczatek chyle czoła przed twórca moda!!! Odwaliles Kuupe dobrej roboty. Miodzio :) Mam jednak nieco zastrzezen "klimatycznych" Wiem,ze WI z zalozenia nie jest modem historycznym,ale XIX wieczne mundury pasuja tu jak piesc do nosa.
    O Rzymskich Legionach juz nawet nie wspomne. Ludzie chca grac w tego moda ze wzgledu na frakcje orientalne,jesli beda chciec pograc Rzymem to siegną po moda stricte antycznego. Mam tez zastrzezenia do drzewka rozwoju oddzialow szogunatu :( Gdzie samurajowie uzbrojeni w yari? Naginaty? wojownicy uzbrojeni w potezne no-dachi? Wprowadzenie buddyjskich mnichow wojownikow (Shogun Total War) rowniez nie byloby zlym pomyslem :) Oto przykladowe drzewko:

ashigaru
                                                                                       |
                                                                               yari ashigaru
                                                                              /                 \
                                                                  yari samuraj          samuraj archer
                                                                /                 \                          |
                                                   no-dachi samuraj    naginata              armoured samuraj archer
                                                              |
                                                     warrior monk
    Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w modowaniu!
    sila&honor

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #484 dnia: Sierpnia 26, 2009, 21:15:28 »
    Mów za siebie! To co, że będą się ścierać rózne kultury wojskowe z róznych okresów historii. Może w tym trochę fantastyki, ale wiem, że będzie dobrze zrobione i biorę to w ciemno.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #485 dnia: Sierpnia 26, 2009, 21:32:07 »
    Witam:) Na poczatek chyle czoła przed twórca moda!!! Odwaliles Kuupe dobrej roboty. Miodzio :) Mam jednak nieco zastrzezen "klimatycznych" Wiem,ze WI z zalozenia nie jest modem historycznym,ale XIX wieczne mundury pasuja tu jak piesc do nosa.
    O Rzymskich Legionach juz nawet nie wspomne. Ludzie chca grac w tego moda ze wzgledu na frakcje orientalne,jesli beda chciec pograc Rzymem to siegną po moda stricte antycznego. Mam tez zastrzezenia do drzewka rozwoju oddzialow szogunatu :( Gdzie samurajowie uzbrojeni w yari? Naginaty? wojownicy uzbrojeni w potezne no-dachi? Wprowadzenie buddyjskich mnichow wojownikow (Shogun Total War) rowniez nie byloby zlym pomyslem :) Oto przykladowe drzewko:

ashigaru
                                                                                       |
                                                                               yari ashigaru
                                                                              /                 \
                                                                  yari samuraj          samuraj archer
                                                                /                 \                          |
                                                   no-dachi samuraj    naginata              armoured samuraj archer
                                                              |
                                                     warrior monk
    Pozdrawiam i zycze wytrwalosci w modowaniu!
    sila&honor

Nie ma jednostek samurajskich, uzbrojonych w bronie drzewcowe z jednego, małego powodu... nie zrobiłem jeszcze modeli ;X
    Tak czy inaczej, zrobię je, ale nieco wydłuży to datę premiery, więc myślę, że następna Beta będzie dopiero po 1 Września. Nie będę raczej tworzył oddzielnej jednostki, gdyż nie chcę tworzyć nowego drzewka, a do starego raczej nie będę już nic upychał. Pomyślę jeszcze nad tym.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2009, 21:33:40 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #486 dnia: Sierpnia 26, 2009, 21:36:06 »
    Mów za siebie! To co, że będą się ścierać rózne kultury wojskowe z róznych okresów historii. Może w tym trochę fantastyki, ale wiem, że będzie dobrze zrobione i biorę to w ciemno.

W pełni się z tym zgadzam... Ja swoją drogą chętnie pogram Rzymem ,a jeszcze bardziej mieszaną armia Rzym-Samurajowie :D
    Więc mnie się pomysł bardzo podoba i chcę żeby wszystko było tak jak miało być :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #487 dnia: Sierpnia 26, 2009, 21:40:51 »
    Nie ma jednostek samurajskich, uzbrojonych w bronie drzewcowe z jednego, małego powodu... nie zrobiłem jeszcze modeli ;X

Przypomniałeś mi o czymś... ;) Zaraz się biorę za składanie paczki.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2009, 22:18:25 wysłana przez Daedalus »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #488 dnia: Sierpnia 27, 2009, 18:14:03 »
    Aktulnie zajmuję się przebudową i retexturowaniem wszystkich swoich starych pancerzy samurajskich. Nie będą to wielkie zmiany, ale postaram się aby pancerze i chorągwie nie wyglądały już tak plastikowo. Następnie zajmę się czymś większym, o ile czas pozwoli i wydam nową betę. Czyli jeszcze kilka dobrych dni musicie poczekać.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #489 dnia: Sierpnia 27, 2009, 18:24:14 »
    A czy dałoby się zrobić tak, żeby sprzęt samurajski częściej pojawiał się w miastach szogunatu, sprzęt imperialny w miastach imp. zaś w reszcie rzadziej itd? Z głównym uwzględnieniem tych dwóch w/w. w nich nie powinien pojawiać się sprzęt przeciwnika (tj. sprzętu imp. nie powinno być w miastach szogunatu i odwrotnie)

Offline Havik

• Użytkownik
    • Vím, že nic nevím...
    « Odpowiedź #490 dnia: Sierpnia 27, 2009, 20:06:03 »
    Kuroi, oczywiście twoja sugestia ma sens, ale wówczas istnienie karawan ograniczyłoby się do zdobywania łatwego łupu i doświadczenia. Co to za handel między miastami kiedy w każdym jest zawsze to samo. Jednak algorytm zwiększający prawdopodobieństwo pojawienia się uzbrojenia charakterystycznego dla danego królestwa w ich miastach niżeli w innych byłby całkowicie trafiony, ale czy w ogóle możliwy do zaprogramowania?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #491 dnia: Sierpnia 28, 2009, 10:52:06 »
    Zapewne możliwe, ale teraz nie będę się za to zabierał.

Garstka nowych screenów:

Dzięki modelom Daedalusa, w końcu pojawiły się bronie drzewcowe i kilka samurajskich zbroi heraldycznych. Aktualnie nadal pracuję nad retexturowaniem starych zbroi. Efekt możecie zobaczyć chociażby na ostatnim screenie. Głównie staram się poprawiać chorągiewki.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2009, 14:39:20 wysłana przez Alkhadias »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #492 dnia: Sierpnia 28, 2009, 19:51:15 »
    Znalazłem pewien concept na zbroję samuraja. Nie chcę koniecznie, abyś ją zamieszczał, bo zdaję sobie sprawę ile to roboty, ale może to Ci podsunie parę nowych pomysłów.

http://www.youtube.com/watch?v=9V0w_P8qJX4

O zbroję gracza mi się głównie rozchodzi i jego naramienniki (sode).
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Kuroi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Sierpnia 28, 2009, 20:05:46 »
    Kuroi, oczywiście twoja sugestia ma sens, ale wówczas istnienie karawan ograniczyłoby się do zdobywania łatwego łupu i doświadczenia. Co to za handel między miastami kiedy w każdym jest zawsze to samo. Jednak algorytm zwiększający prawdopodobieństwo pojawienia się uzbrojenia charakterystycznego dla danego królestwa w ich miastach niżeli w innych byłby całkowicie trafiony, ale czy w ogóle możliwy do zaprogramowania?

Mi chodziło o ekwipunek a nie dobra... Karawany transportją różne dobra jak jedzenie i materiały, nie zaś zbroje i broń, bo to o nie mi chodziło...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #494 dnia: Sierpnia 29, 2009, 12:59:41 »
    Znalazłem pewien concept na zbroję samuraja. Nie chcę koniecznie, abyś ją zamieszczał, bo zdaję sobie sprawę ile to roboty, ale może to Ci podsunie parę nowych pomysłów.

http://www.youtube.com/watch?v=9V0w_P8qJX4

O zbroję gracza mi się głównie rozchodzi i jego naramienniki (sode).

Już dawno próbowałem zrobić sode tego typu, ale niestety po riggingu z pancerza robił się gniotek. Cóż, popróbuję jeszcze kilka razy i zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Aktualnie dodałem też Custom Battle. Powiem szczerze, że to niezła frajda ustawić sobie samurajów przeciwko żołnierzom imperialnym ^^
    Jeszcze muszę lekko zmodyfikować Custom battle i będzie gotowy.

Screeny: