Więc wreszcie mogę coś napisać. ;]
Tak, usunąłem już jednostki imperialne z drzewka Tai Qou Empire.
Teraz drzewko jest takie samo, ale chyba jednak dodam jeszcze jednostkę wojowników z bronią drzewcową.
Oto projekt drzewka:
Recruit-->L ight Footmen, Light Skirmisher.
| |
Ronin Light Archer
/ \ |
Mounted Samurai Samurai Samurai Archer
/ \
Samurai Horse Archer Elite Samurai
Tu mam zadanie dla Drogich Userów ;]
Postanowilem, że jednostki będą nosił w miarę możliwości, japońskie nazwy. Jednak ja jestem kompletnie zielony. Interesuję się historią Japonii, ale tu bardziej liczę na fanów anime.
Więc niech każdy zgłasza swoje propozycję i uwago co do nazw jednostek. Póki co mam:
Recruit- Ikki, ale czy to jest poprawne słowo, nie wiem.
Light Footman- Ashigaru
Light Skirmisher-
Ronin- W zasadzie to samuraj bez pana, więc chyba zrobię z niego wojownika z bronią drzewcową. Dałbym tu Bushi.
Samurai- Albo Samurai, albo Bushi, chociaz ta druga nazwa może być zbyt ogólna.
Mounted Samurai-
Samurai Horse Archer-
Samurai Archer- Myślałem nad czymś w stylu "Wojownik/Samuraj ścieżki łuku" Ale nie wiem jak to zapisać. Może Bushi no kyodou?
Elite Samurai- Hatamoto
Więc proszę o propozycję nazw, wszystko ze zgodnością historyczną. Nie proponować nazw lekkiej piechoty dla ciężkiej jazdy.
Teraz wracając do informacji o WI. Mod się cały czas rozwija, nie wiem co planuję dodać, bo nie wiem co będę potrafił. Modele są jakie są i tego raczej szybko nie zmienię ;p
Dodałem skrypt formacji, dziś go przetestuję, jeżeli się spisze to zostawię jak mnie zawiedzie do wywalę. Chciałem też dodać możliwośc rekrutacji w maistach, ale nie wiem jak, więc to nadal siedzi w sferze planowań.
Screeny: