Tak, bardzo się przyda, ale będzie wtedy wolno awansował, bo tylko ze skilla do trenowania :D
Uuu, bardzo ryzykowne. Śmierci raczej nie wprowadzę (choć może się pojawić jako opcja wł/wył.), ale myślę, że dobry system długotrwałych ran załatwiłby sprawę.
Tak, to dobry pomysł, ale zamiast ostatecznej śmierci, rany na dłuższy okres, powiedzmy 2 m-cy i do tego gdy jesteśmy w mieście opcja "zostań w gospodzie i odpoczywaj" chociaż trzeba by było zmieniać dialogi, zablokować zwykła opcje zwolnienia ze służby itp, wiec niewykonalne. Ale sam pomysł ran jest ok.
5 Mieć już jako takie eq(no nie wiem kolczugę?)
A ty wiesz, że kolczuga to był wybór, a nie przymus? To dyskryminacja tych którzy wolą lekkie pancerze!! na stos z nim!!
Ogólnie bohaterowie w grze będą się dzielić na dwie grupy - tych, którzy korzystają z systemu Native (system dialogów i relacji), czyli takich trochę "seryjnych", z produkcji taśmowej, oraz na nowych, specjalnie przygotowanych, że tak powiem "ręcznie robionych". ;) Tych drugich nie tak łatwo będzie nająć.
Nie wiem jak to będzie wyglądało, ale czy nie lepiej w ostateczności usunąć NPC Z Native, a zrobić wszystkich takich samych? Ew edytować tych z Native i zrobić podobnie jak z tymi twoimi.
Nie wiem czy coś takiego jest, ale proponuje dodać kary np. Dla kogoś z ciężką zbroja z łukiem *-*
Nie mogę gdy widzę, że gracz/bohaterowie w zbroi płytowej strzelają z łuku tak jak ktoś obok w lekkiej zbroi czy szacie..