Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania  (Przeczytany 120647 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania
    « Odpowiedź #330 dnia: Sierpnia 02, 2014, 16:26:34 »
    Bardzo chętnie bym się wypowiedział, ale za 10 min jadę na DPŚ w Bydgoszczy, więc przykro mi.
    Mogę jedynie powiedzieć co do sprawy z DaPietrą, że to jest jego wątek i może sobie zamieszczać w nim co chce (oczywiście w granicach rozsądku), Ty zamieściłeś tam jakieś zdjęcie z wklejonymi twarzami. Nie wiem czy to były kogoś z tej społeczności, czy może kogoś z internetu, ale tak się po prostu nie robi (nie wiem czemu nie zwróciłem na to uwagi wcześniej z Twoim obrazkiem z Azorkiem).
    Btw. Czemu tylko Ty masz taki wielki problem, a nie nikt inny? N
    DANCE OR GET BANNED

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #331 dnia: Sierpnia 02, 2014, 16:36:54 »
    Kasujesz mi posty bez powodu, pisząc, że zwracałeś mi uwagę na ich rozmiar, zmieniłem jego wielkość, napisałeś, że jest wszystko w porządku, po czym.... skasowałeś mi post. Teraz wyjeżdżasz mi z tym, że używam cudzych zdjęć i być może jest to ktoś z naszej społeczności. Muszę Cię zmartwić, ale na tych zdjęciach był jakiś dzieciak, Kali ("RAPER" XD) z fanami oraz kolejny RAPER TADEK XD Raz napisałeś rozmiar, teraz zmieniasz powód dlaczego usuwasz, beka.

Mam problem, bo nie rozumiem dlaczego zamiast rozdać punkty (w końcu to też twoje zadanie) wpadliście na świetny pomysł kasowania całych dyskusji. Forum nie jest waszym prywatnym folwarkiem, bo bez świnek (użytkowników) to nie miałbyś nic do roboty poza czyszczeniem kojców ;_;
    Zwróciłem uwagę jak moglibyście rozwiązywać takie sytuacje, bo w tej chwili używacie dalej chorego i poronionego pomysłu, który całkowicie pozbawiony jest sensu. Był jakiś czas spokój, dostałeś global moderatora, to wraz z HuTH'em wpadliście na pomysł jak uprzykrzać innym życie. Serio, nie masz co robić, tylko musisz usuwać rozmowy? Nikt tam nie był obrażany, rozmowa dalej toczyła się o tym samym wątku. Był tam spam, wulgaryzmy, wyśmiewanie innych? Jeśli dlatego usunąłeś, to dlaczego nie dałeś punktów?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #332 dnia: Sierpnia 02, 2014, 16:43:03 »
    Cześć Prusaku! Jakże dogodny dzień na robienie z igieł wideł, czyż nie? To pewnie od upału :)

Najpierw o tych obrazkach nieszczęsnych... Sprawa jest jasna, Pietro może takie obrazki dawać, bo to jego wątek, jego klan i nic takiego w poście nie było, ty Prusaku nie możesz(chyba że w spoilerze), bo to nie twój wątek, nie twój klan, a poza tym zwykle robisz to złośliwie. Czy Rome ma za każdym razem edytować twoje posty, żeby dodać spoiler?

Co do sprawy Redoran(nie Guards), to założyciel prosił mnie o wyczyszczenie wątku i chociaż nie podoba mi się takie coś, to zapoznając się kolejny raz z treścią postów, które tam napisałeś, nabrałem przekonania, że tamta prośba nie była tylko zachcianką i założyciel miał do tego prawo.
    Co do Redoran Guards, no to się zaczynał powoli tworzyć młyn, wiadomo jakby się skończyło, a tak to nikt nie ucierpiał(w sumie to dawno punktów nie dałem...)

I proszę cię, nie zasłaniaj się tym, że userzy tworzą forum itd. Bo nie bierzesz chyba pod uwagę jacy userzy i co takiego piszą, bo w twoim przypadku spora część aktywności sprowadza się do złośliwości i prowokacji :) I dlatego masz z tym problem, bo sam nie pasujesz do tej teorii o forum.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #333 dnia: Sierpnia 02, 2014, 16:54:24 »
    Prusaku nie możesz(chyba że w spoilerze), bo to nie twój wątek, nie twój klan
    To kto może pisać? Wątek jest otwarty, mogę napisać nawet, że swędzi mnie dupsko, a to czy dostane punkty za to to już inna sprawa. Dlaczego Peterov zacytował cały post Da Pietro, razem z jego zdjęciem? Przedłużył o wiele bardziej wątek.

Czy Rome ma za każdym razem edytować twoje posty, żeby dodać spoiler?
    Edytować mojego postu nie ma czasu, ale kasować już tak. Kwestia różnicy - 5 sekund. Bardzo dużo.

Co do sprawy Redoran(nie Guards), to założyciel prosił mnie o wyczyszczenie wątku
    Człowieku co ty teraz tworzysz? Wracając do tematu 4 Pułku Piechoty to nie podoba mi się jego kolorystyka. Totalnie w tym momencie odpłynąłeś i piszesz o czymś innym. Jak dobrze widziałeś, chodzi mi o temat Redoran Guards, a nie Redoran, bo tam jakoś nie było spamu. Btw, było 6 postów, usunąłeś mój jednopostowy spam (sic!), którego treść wyglądała - "Vizimir to Arn? A na deluge to po polsku nie rozumiał. Powodzenia" Spam jak cholera. Dlaczego więc zostawiono inne, nic nie warte powodzenia? Śmiechu Warte.
    Wracając do Redoran Guards, to Hawer, założyciel wątku nikogo nie prosił o wyczyszczenie.

spora część aktywności sprowadza się do złośliwości i prowokacji
    Drugi Arthasan :D Ten też twierdził, że wyśmiewam się z Redoran, gdzie gram i pomagam liderowi klanu :D Beka z no-name'ów.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #334 dnia: Sierpnia 02, 2014, 17:08:49 »
    W sumie zgadzam się z Prusakiem. Myślę, że trochę za szybko i za często czyścicie tematy. Przykładowo, w przypadku Redoran Guards to, co tam było, nie nazwałbym spamem, a na pewno nie usuwał. Muszę się też zgodzić z tym, że ostatnio zamiast rozdawać punkty, usuwacie posty. Trochę dziwne to.

Offline huth

« Odpowiedź #335 dnia: Sierpnia 02, 2014, 17:59:00 »
    To kto może pisać? Wątek jest otwarty, mogę napisać nawet, że swędzi mnie dupsko, a to czy dostane punkty za to to już inna sprawa. Dlaczego Peterov zacytował cały post Da Pietro, razem z jego zdjęciem? Przedłużył o wiele bardziej wątek.
    Możesz pisać takie rzeczy i jeśli zacznie się po nich robić źle(a pewnie zacznie, bo kto chce mieć takie coś w wątku?), zostaną usunięte. :) Post Peterowa został zmodyfikowany. W twoim przypadku kilka razy nie dałeś spoilera na duże obrazki, no to się Rome wkurzył i tyle, no ja się nie dziwię, kiedy widzi, że sobie pogrywasz.

Edytować mojego postu nie ma czasu, ale kasować już tak. Kwestia różnicy - 5 sekund. Bardzo dużo.
    Owszem, ale widzisz różnica jest. Poza tym jak widać to lepsza kara niż punkty, dawaj małe obrazki, albo w spoilerze i nie będzie problemu, jasna sprawa.

Człowieku co ty teraz tworzysz? Wracając do tematu 4 Pułku Piechoty to nie podoba mi się jego kolorystyka. Totalnie w tym momencie odpłynąłeś i piszesz o czymś innym. Jak dobrze widziałeś, chodzi mi o temat Redoran Guards, a nie Redoran, bo tam jakoś nie było spamu. Btw, było 6 postów, usunąłeś mój jednopostowy spam (sic!), którego treść wyglądała - "Vizimir to Arn? A na deluge to po polsku nie rozumiał. Powodzenia" Spam jak cholera. Dlaczego więc zostawiono inne, nic nie warte powodzenia? Śmiechu Warte.
    Wracając do Redoran Guards, to Hawer, założyciel wątku nikogo nie prosił o wyczyszczenie.
    Człowieku, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem :) Zacznę od końca, nie chodziło o Hawera, bo chodziło o Redoran, bez rzadnych 'Guards' w nazwie, co zaznaczyłem w nawiasie. I nie nie usunąłem tylko twojego jednopostowego spamu, bo sam zresztą walnąłeś tam trzy posty walcząc o uznanie swojego przytyku :P
    I nie wiedziałem o jakim wątku piszesz, ponieważ nie napisałeś konkretnie, do których Redoranów się odnosisz, w związku z tym poruszyłem obie kwestie, więc mógłbyś nie mieszać więcej :)

Drugi Arthasan :D Ten też twierdził, że wyśmiewam się z Redoran, gdzie gram i pomagam liderowi klanu :D Beka z no-name'ów.
    Ja się nie wyśmiewam. Może i Arthasan się wyśmiewa. Ale jak widać chociażby po tym cytacie - ty również. Często i negatywnie, jakby nie można było inaczej.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Sierpnia 02, 2014, 21:15:00 »
    Owszem, ale widzisz różnica jest. Poza tym jak widać to lepsza kara niż punkty, dawaj małe obrazki, albo w spoilerze i nie będzie problemu, jasna sprawa.

Wolę dostać punkty, aniżeli macie usuwać moje posty. Po to wątek jest otwarty, że mogę w nim napisać coś związanego z klanem.

Człowieku, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem :) Zacznę od końca, nie chodziło o Hawera, bo chodziło o Redoran, bez rzadnych 'Guards' w nazwie, co zaznaczyłem w nawiasie. I nie nie usunąłem tylko twojego jednopostowego spamu, bo sam zresztą walnąłeś tam trzy posty walcząc o uznanie swojego przytyku.
    Mógłbyś napisać mi dokładnie jakie napisałem posty? Przypominam sobie o jednym, pamiętam jego treść, a twój dowód poszedł w zapomnienie bo sam to skasowałeś.

Ja się nie wyśmiewam. Może i Arthasan się wyśmiewa. Ale jak widać chociażby po tym cytacie - ty również. Często i negatywnie, jakby nie można było inaczej.
    Gdzie i kiedy się z kogoś wyśmiewam? To, że ktoś pisze jak idiota i bez zrozumienia to chyba jest już jego wina.
    W dodatku w tym temacie związanym wyglądem strony również został kolejny raz skasowany mój post. Dlaczego? Zostawiliście idiotyczny post Arthasana, a mój w którym się do niego odniosłem już nie.
    Sprawa nie umarła, proszę się nie martwić. Soner przez ostatnie tygodnie ma po prostu urwanie głowy w pracy i nie za bardzo miał okazję zająć się tymi problemami. Jak tylko zwolnią się nam moce produkcyjne na pewno do problemu wrócimy.

Offline huth

« Odpowiedź #337 dnia: Sierpnia 03, 2014, 04:13:01 »
    Wolę dostać punkty.
    Hmmm, potwierdzasz moje spostrzeżenie.

Mógłbyś napisać mi dokładnie jakie napisałem posty? Przypominam sobie o jednym, pamiętam jego treść, a twój dowód poszedł w zapomnienie bo sam to skasowałeś.
    Dowód jest i mogę zacytować dokładnie. Było to twoje typowe pełne samozadowolenia przesadnie negatywne ocenianie kogoś/czegoś. Założyciel miał prawo nie chcieć tego w jego wątku.

Gdzie i kiedy się z kogoś wyśmiewam?
    No tu np., co z tego że lekko:
    "Drugi Arthasan :D Ten też twierdził, że wyśmiewam się z Redoran, gdzie gram i pomagam liderowi klanu :D Beka z no-name'ów."
    To, że ktoś pisze jak idiota i bez zrozumienia to chyba jest już jego wina.
    Musisz czuć się taki mądry w świecie pełnym idiotów, z których to winy możesz się ciągle śmiać :) Daj sobie na luz, bo nie wiem czy zauważyłeś, ale twoje prześmiewcze uwagi nie robią nic dobrego.

W dodatku w tym temacie związanym wyglądem strony również został kolejny raz skasowany mój post. Dlaczego? Zostawiliście idiotyczny post Arthasana, a mój w którym się do niego odniosłem już nie.
    Zostały usunięte twój i kolejny Arthasana, gdyż ten sprowokowany odpowiedział. Żeby ta kolejna wymiana dowodów wielkiej sympatii między wami nie była kontynuowana w coś niepotrzebnego i jeszcze głupszego, posty zostały usunięte. A dlaczego wcześniejszy post został? Bo nic nikomu nie robi. Twój też by pewnie został, gdybyś wcześniej się tak nie czepiał Arthasana, bo wtedy też on by się nie czepiał ciebie. Taką sobie wyrabiasz opinię i zdanie u ludzi.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2014, 04:24:47 wysłana przez HUtH »

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #338 dnia: Sierpnia 03, 2014, 11:39:17 »
    Zostały usunięte twój i kolejny Arthasana, gdyż ten sprowokowany odpowiedział. Żeby ta kolejna wymiana dowodów wielkiej sympatii między wami nie była kontynuowana w coś niepotrzebnego i jeszcze głupszego, posty zostały usunięte. A dlaczego wcześniejszy post został? Bo nic nikomu nie robi. Twój też by pewnie został, gdybyś wcześniej się tak nie czepiał Arthasana, bo wtedy też on by się nie czepiał ciebie. Taką sobie wyrabiasz opinię i zdanie u ludzi.
    O ile dobrze pamiętam, cała sprawa między Arthasanem a Prusakiem i (chyba) Ganczo, rozegrała się na SpamBoxie, a posty w temacie Redoran Guards, które usunęliście (poza postem Arthasana, który i tak ciągle istnieje, bo Prussak go zachował :P), to były (o ile dobrze pamiętam) post w którym ktoś informował o wsparciu przez Prusaka RG, pytanie NeToMana czy może się dołączyć, odpowiedź Prusaka i zgłoszenie NeToMana.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Sierpnia 03, 2014, 13:37:20 »
    Prawda, zgadzam się z lllewem.

Offline huth

« Odpowiedź #340 dnia: Sierpnia 03, 2014, 15:11:12 »
    O ile dobrze pamiętam, cała sprawa między Arthasanem a Prusakiem i (chyba) Ganczo, rozegrała się na SpamBoxie, a posty w temacie Redoran Guards, które usunęliście (poza postem Arthasana, który i tak ciągle istnieje, bo Prussak go zachował :P), to były (o ile dobrze pamiętam) post w którym ktoś informował o wsparciu przez Prusaka RG, pytanie NeToMana czy może się dołączyć, odpowiedź Prusaka i zgłoszenie NeToMana.
    Nie wiem co zaszło w sb, przecież ja tu nie siedzę 24h. A nadawało się na punkty? :D Co do tych postów, o które tak walczycie, był raport i tyle. Ja się szczególnie nie wdrażam w zrozumienie tych wszystkich waszych żartów, bo mi szkoda czasu(i pewnie Rome'owi też). Mogę robić tak, że jak coś będzie będzie raportowane i będzie budziło wątpliowści(bo w końcu nie mogę ignorować tak wspaniałej funkcji forum :P), to będę się też pytał autora wątku, czy chce mieć takie posty w wątku i o ile nie zrobi się jakaś wioska, jak to się często dzieje(i dlatego też te usuwanie postów), to będziecie mieć zabawę, dobrze?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #341 dnia: Sierpnia 03, 2014, 15:46:46 »
    Nie wydaje mi się, żeby nadawało się na punkty, bo nikt też nie podchodził do tego chyba poważnie (w końcu to SB :P). Żarty i tyle, a wspomniałem o tym, bo twierdzisz, że "Zostały usunięte twój i kolejny Arthasana, gdyż ten sprowokowany odpowiedział. Żeby ta kolejna wymiana dowodów wielkiej sympatii między wami nie była kontynuowana w coś niepotrzebnego i jeszcze głupszego, posty zostały usunięte."
    Tymczasem ja nie pamiętam ich dyskusji w tym temacie, tylko właśnie w SB. Napisałem w moim poprzednik poście, jakie posty z tego tematu pamiętam, i nie było tam "kolejnego postu Arthasana". Anyway, nie wydaje mi się, żebym musiał się tutaj dalej wypowiadać, bo ustosunkowałem się do powyższej kwestii, napisałem też co dokładnie z tematu RG pamiętam. Pozdrawiam.

Offline huth

« Odpowiedź #342 dnia: Sierpnia 03, 2014, 17:40:18 »
    W wątku o layoutie forum(mam wrażenie, że coś już się mieszają wam te wątki) padł post Prusaka(troszeczkę taki zaczepliwy, ale ponieważ oni się coś gryzą, to dla zainteresowanego mocno zaczepliwy), a potem Arthasana, ale tego postu widocznie już nie widziałeś, bo został usunięty, ponieważ wiadome było, że za niedługo znów Prusak będzie chciał odbić piłeczkę, itd, itd... a to nie jest temat od takich rzeczy.
    To była taka informacja gwoli ścisłości.
    A co do sb, to również jest objęte regulaminem i też się bany zdarzały.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #343 dnia: Sierpnia 04, 2014, 11:35:58 »
    Kolego Prußak, masz na koncie ponad 200 punktów karnych (w tej kwestii jesteś chyba rekordzista forum) i jeszcze awanturujesz się o to aby traktować cię łagodniej? Aby stosować kary, na które już zupełnie nie zwracasz uwagi!? Zważ na nasza dobra wolę i usilna chęć NIE zbanowania cię, na co już dawno zasłużyłeś. Sam doprowadziłeś do takiej a nie innej sytuacji więc uważam twoje jakiekolwiek pretensje na zupełnie nieuzasadnione.

Powołujecie się tez na akt, że to użytkownicy tworzą forum. Racja ale wziąć też trzeba pod uwagę (wybaczcie określenie) "jakość" tych użytkowników. I tego właśnie pilnują moderatorzy. Pouczają, wychowują (jakkolwiek to śmiesznie brzmi w przypadku internetu ale niestety tak właśnie jest) i pilnują aby każdy czerpał przyjemność z czytania i pisania na forum, bez narażenia się na zbędne docinki czy złośliwości. Co więcej forum jest oczywiście portalem dyskusyjnym ale pamiętajmy, że dyskusja może być merytoryczna lub nie, tej drugiej właśnie próbujemy się tu wystrzegać.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #344 dnia: Sierpnia 08, 2014, 23:23:33 »
    Zabiorę głos. Wiem, że to trochę odgrzanie kotleta a nawet gorzej, odgrzanie sporu. Nie mniej jednak zauważyłem to już dawno, że wątki na FSE mają 300 stron dyskusji o niczym, w Polsce zaś, nasz dział klanowy wygląda jak kongres dyplomatyczny zwaśnionych państw(coś jak sejm związku niemieckiego). Co gorsza on nim jest.  To jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że trzon przeglądających ten wątek stanowią oficerowie pułków, którzy chcą być w temacie, wiedzieć co się dzieje u rywala.  Ale tego co się wyrabia na native, gdzie po dziale klanowym lata jakiś tarzanboy z wybujałym ego, nie. Kojarzy mi się pewien osobnik, z retardem ze swastyką na czole wyobrażającym sobie, że skoro łączy go symbol to jest równie twardy jak cała 2 dywizja "Das REICH" razem wzięta.
        Smutne jest to, że scena trochę przypomina te po premierze. Wiem, miałem wtedy sporo odpałów i 0 doświadczenia w prowadzeniu klanu. Właściwie to wb był pierwszą grą w jaką grałem i gram klanowo.  Ale wtedy była większa presja na pomoc małym klanom, IvE poszedł i uczył co to zmyłka w SRT, a Kalsiver gdy założyłem własny klan, z własnej inicjatywy zrobił nam grafiki. A przecież, mógł niczym bohaterowie działu klanowego wpaść z pomocnym komentarzem typu " CHECHE LESZCZE ZAKŁADAJOM  KLANYHEHEHE!11".   
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2014, 23:35:20 wysłana przez lygrys »