Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Need for Speed: Shift  (Przeczytany 6665 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Need For Speed Shift
    « Odpowiedź #30 dnia: Października 18, 2009, 21:45:28 »
    Czytaj uważnie. Wyraźnie napisałem że ostatnim dobrym NFS był Most Wanted.
    A jeśli NFS "Shit" jest symulatorem to ja zastanę przyszłym papieżem:) to jest właśnie zręcznościówka.
    Jedno jest pewne Gridowi dużo bliżej do symulatora (o ile już nim nie jest) niż NFS Shift który już arcade'ówką nie jest jak poprzednie wersje tylko kiepską próbą zrobienia z NFS symulatora.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #31 dnia: Października 18, 2009, 21:55:38 »
    Ke? Grid jest mniej realny od nowego NFS-a rzekłem. Z takich lajtowych, casualowych symulatorów na PC liczy się tylko GRID i NFS: Shift. Ja osobiście wolę tego drugiego, więcej realizmu :P
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Października 18, 2009, 22:31:33 »
    Wiesz każdy ma swoje zdanie i swoje gusta.
    Ale dla mnie osobiście w Shifcie nie ma nawet połowy tyle realizmu co w Gridzie który wcale nie jest dla Casuali:) zagraj przez sieć w grida:)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Października 18, 2009, 22:59:21 »
    Ale to, czy bede gral przez siec nie zwiekszy realizmu.... Chociaz, jak znowu wgram Grida to sprobuje :P
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Października 19, 2009, 00:42:58 »
    Tu mi raczej chodziło o trudność gry.
    A realizmu już raczej bardziej się zwiększyć chyba nie da bo nie grałem osobiście w bardziej realistyczną scigankę.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Października 19, 2009, 16:26:48 »
    Tu mi raczej chodziło o trudność gry.
    A realizmu już raczej bardziej się zwiększyć chyba nie da bo nie grałem osobiście w bardziej realistyczną scigankę.
    Przepraszam za to, co teraz napiszę, ale taka jest prawda. Pier**lisz głupoty, GRID może ie jest troche realistyczny, ale jest wiele bardziej realistycznych wyścigów (np. Shift, choć jemu też do realizmu dość daleko).

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Października 19, 2009, 18:33:58 »
    Uwierz mi grałem w wiele ścianek których ty nawet pewnie nie widziałeś i shift nie należy w mojej opinii nawet do top 20 :)
    Ale skończmy tą czczą gadkę bo już po raz kolejny nie podoba ci się jak ktoś krytykuje grę którą ty akurat lubisz.
    Widocznie jesteś zbyt niedojrzały by przyjąć słowa krytyki zarówno w stronę swoich przekonań jak i samego siebie:)
    Dorośnij to pogadamy:) choć wcale nie musisz w związku z tym zmieniać swoich poglądów.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #37 dnia: Października 20, 2009, 08:10:26 »
    To ja coś napiszę :]

Grałem zarówno w Grid'a, jak i teraz gram w Shift'a (tak...złamałem się i kupiłem :p) i ten drugi w porównaniu z Grid'em jest dużo mniej zręcznościowy... Nie chce mi się opisywać wszystkich różnic, ale ci którzy mają obie pozycje niech zagrają najpierw 1h w Grid'a, a później w Shift'a to zobaczą różnicę...

(...)zagraj przez sieć w grida:)
    Mogę wiedzieć o co w tym chodzi?! Albo jestem tak głupi (w co wątpię :D), albo mylisz się w swych wypowiedziach... To tak jakby powiedzieć "Zagraj sobie w COD'a 4 przez sieć, to zobaczysz, że Operation Flashpoint* ma gówno do realizmu!**" Wybacz, ale stwierdzenie do mnie nie trafia...

*Dla wyjaśnienia, nie miałem na myśli tego "półkażualowego" OF 2.
    **Oczywiście nie twierdzę, że grająć w OP wiesz co czuje żołnierz w walce, ale takie porównanie wydało mi się najtrafniejsze.

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Października 20, 2009, 13:56:07 »
    Wiesz Proud już gdzieś wcześniej napisałem że jest to moja subiektywna opinia i nikomu nie narzucam swoich poglądów oraz szanuję poglądy innych.
    Dlatego nie neguję niczyjej wypowiedzi tylko stawiam kontrargumenty ale jest to myślę całkowicie na miejscu.
    Kończąc dodam tylko że są gusty i guściki i o nich się nie rozmawia a fragment który zacytowałeś rzeczywiście najwyraźniej do Ciebie nie trafił (nie wiem być może źle  sformułowałem zdanie bądź nie potrafisz wyciągnąć kontekstu z moich poprzednich postów ale nie wnikajmy :)

Moja subiektywna ocena dla Shifta 5/10 dla Grida 9/10  i nie dałem gridowi więcej tylko dla tego, że przewiduję możliwość że istnieje lepsza gra tego typu w którą jeszcze nie grałem i dla niej to właśnie zostawię ocenę 10/10

A tak poza tą Naszą dyskusją to mam pytanie do Panów. Na jakiej platformie gracie w Shifta?

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #39 dnia: Października 20, 2009, 13:59:11 »
    Dla mnie Shift to bubel... pamiętam jak kiedyś godzinami się grało w NFS : Porsche .... ;) Underground 1 i 2 również były fajne, Most Wanted był znośny, a później się zaczęły same buble... może Carbon'owi udało się coś wyratować w tamtych czasach bardzo modnym driftem...
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Października 20, 2009, 14:21:15 »
    Nom Porche było najlepsze:) To były czasy. Wtedy człowiek się z byle czego cieszył i wszystko było....
    ... nowe. Teraz to wszystkie pomysły wydają sie takie na siłe i wyssane z palca albo już wyczerpane i to się tyczy wszystkich gier. No oprócz M&B bo o takiej grze jak ta zawsze marzyłem.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #41 dnia: Października 20, 2009, 15:26:34 »
    Moja subiektywna ocena dla Shifta 5/10 dla Grida 9/10  i nie dałem gridowi więcej tylko dla tego, że przewiduję możliwość że istnieje lepsza gra tego typu w którą jeszcze nie grałem i dla niej to właśnie zostawię ocenę 10/10
    Sam nie mówię, że Shift jest lepszy od Grid'a, ponieważ ten drugi dał mi tony frajdy z tego powodu, że jest bardziej zręcznościowy, a przez to łatwiejszy, chociaż w Shift'a gram i frajda jest również wielka, ale jednak trochę 'inna' niż w przypadku Grid'a. Shift plusem (przynajmniej dla mnie) jest to, że stara się być taką symulacją na 3/4 gwizdka i wychodzi mu to całkiem dobrze. Wniosek z tego jest prosty, Shift odrzuci tych którym podobał się Undercover, czy Most Wanted (gaz do dechy i bez hamulca w zakrętach), natomiast spodoba się tym, którzy żeby coś wygrać lubią się pomęczyć, ale nie przemęczyć i tyle.

A tak poza tą Naszą dyskusją to mam pytanie do Panów. Na jakiej platformie gracie w Shifta?
    Nie wiem jak Pablo, ale ja gram na kompie. Tak samo w przypadku GRID'a.

Offline wizziusz wizz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Października 20, 2009, 16:47:21 »
    Ja się jakos nie przekonałem do Shifta dla mnie to on ani trudny ani realistyczny nie jest. Po prostu nie podoba mi się ani fizyka jazdy ani grafika nic w sumie mi się tam nie podoba oprócz tego że można tuningować auta ale to żadna nowość.
    I nie  nie podoba mi się dlatego że podobał mi się most wanted itp i że jest trudniejszy bo ja w żadnym wypadku nie jestem casualem a wręcz przeciwnie jestem 100% przeciwieństwem tego słowa.
    Gram w LFS (Live for Speed) więc to ci powinno wystarczyć bo nie znajdziesz trudniejszego symulatora niż ten.