♦ Najlepszy film: Sami swoi Nie ma co ukrywać klasyka gatunku w Polskim wykonaniu. Świetna obsada, wspaniale opowiedziana historia i przy tym dawka humoru. Film, do którego wraca się co jakiś czas, przynajmniej ja tak mam i można przy nim po raz kolejny uśmiać się z scen, które już doskonale znamy.
♦ Najlepszy reżyser: Jerzy Hoffman Chyba nie ma tu osób, które nie znają takich filmów jak: Potop, wspaniały Znachor, Ogniem i mieczem czy Pan Wołodyjowski. Wybitny reżyser do tego stopnia, że z czystym sumieniem mogę uznać za najlepszy Polski film, każdy z wymienionych. Widać jak wiele serca wkładam w każde ze swoich dzieł i jak wybitnym był on reżyserem.
♦ Najlepszy aktor: Jerzy Stuhr Aktor, którego moim zdaniem ciężko jest porównywać z innymi, ze względu na role jakie odgrywał. Zapadł mi w pamięci przede wszystkim, z filmu Seksmisja w którym rewelacyjnie wcielił się w role, jednego z ostatnich mężczyzn na planecie. Oraz filmu Kiler, gdzie odgrywał w spaniały sposób rolę komisarza Rybę.
♦ Najlepsza aktorka Pola Raksa Wspaniała aktorka, znana przez wielu z roli w Czterech pancernych. Jako że, na prawdę ciężko mi było wybrać aktorkę na to miejsce. Wybrałem ją, głównie z uwagi na fakt, iż zapadła mi w pamięci właśnie z tej roli.
♦ Najgorszy film: Smoleńsk Sposób, w jaki przedstawiona jest katastrofa Smoleńska, jest żenujący. Najgorszy film jaki widziałem.