Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Ankieta weryfikacyjna

Zagłosowałem
    Zagłosowałem

Autor Wątek: Plebiscyt filmowy na stulecie niepodległości  (Przeczytany 2177 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    Odp: Plebiscyt filmowy na stulecie niepodległości
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 11, 2018, 17:58:11 »
    Najlepszy film:
    Pianista
    Popiół i diament
    Rękopis znaleziony w Saragossie

Najlepszy reżyser:
    Wajda
    Machulski
    Polański

Najlepszy aktor:
    Roman Wilhelmi
    Janusz Gajos
    Tadeusz Łomnicki

Najlepsza aktorka:
    Jadwiga Barańska
    Bożena Dykiel
    Krystyna Janda

Najgorszy film(tu się ostatnio postarali):
    Smoleńsk (co prawda smoleńsk ujawnił nam znakomitą aktorkę beatę fido)
    (click to show/hide)
    Kac Wawa
    Ciacho
    (click to show/hide)

Offline Edzio Redzio

• Użytkownik
    • Piwa: 24
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 12, 2018, 22:29:31 »
    • Najlepszy film:  „Żółty szalik” Janusza Morgensterna jest moim ulubionym Polskim filmem jaki miałem przyjemność oglądać. Śledzimy tu kilka dni (aż do Bożego Narodzenia) z życia Bohatera który jest ważną osobą w firmie, ale niestety ma problemy z alkoholem. Bohater ten jest cyniczny, bardzo inteligenty oraz często drwi z samego siebie i rzeczy dookoła niego kiedy jest nietrzeźwy. Natomiast kiedy jest trzeźwy możemy ujrzeć człowieka który jest wrażliwy, człowieka który jest zagubiony, a nawet sentymentalnego.
      Przez godzinę widzimy jak Bohater próbuje sobie radzić z alkoholowym pragnieniem i sprzecznościach, pomiędzy tym, kim jest naprawdę, a tym, kim czyni go alkohol. Moim zdaniem życie naszego Bohatera możemy opisać jego cytatem: ,,Płynę, ale jak powiada klasyk lód nade mną zamarza''. Film ten wywarł na mnie duże wrażenie ponieważ kiedy oglądałem inne filmy o alkoholikach to po prostu te mnie nużyły (może to przez grę aktorską?).
      Natomiast ten film zostawił u mnie takie uczucie, którego nie jestem w stanie opisać to tak jakbym oglądał cząstkę własnego życia, to tak jakbym cofnął się do roku wydania Cierpień młodego Wertera i widział tam samego siebie tylko z innym imieniem i podobną sytuacją.
      Na koniec mojej skromnej wypowiedzi chciałbym pokazać wam jeden z fragmentów filmów abyście zachęcili się do obejrzenia go z samej ciekawości jaki los czeka później Bohatera.
    • Najlepszy reżyser: Brak. Niestety nie mam żadnego najlepszego reżysera. Po prostu nie chcę na siłę kogoś tutaj wpisywać i sztucznie pisać dlaczego on jest taki.
    • Najlepszy aktor: Janusz Gajos. Tutaj akurat miałem problem pomiędzy zwycięzcą czyli Januszem Gajosem, a Arkadiuszem Jakubikiem no ale wygrał jednak Gajos. Janusz Gajos bez dwóch zdań urodził się z darem aktorskim. Potrafi do każdej roli wprowadzić taki profesjonalizm, że nawet rola sprzedawcy sandałów wypadłaby cudownie. 
    • Najgorszy film: Miasto 44. Boże coś Polskę spłodził musiałeś wydać tego człowieka który wydał ten crap? Kolejny gówno film który chciał coś zrobić  aby te wydarzenia u nas w historii było jeszcze bardziej rozpalane w sercu. Ale co wyszło? Pokuszę się tylko o ten filmik po którym sami ocenicie z czym mamy do czynienia.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2018, 22:33:14 wysłana przez Edzio Redzio »
    ,,Ja bym skłamał, gdybym mówił, że pracuję (…). Ja mam obowiązek wobec ludzi. Trudno, żebym jechał na spotkanie, przed wsią stawał, ziemią ręce brudził, odciski sobie robił i mówił: „Chłopy, ja jestem z was!”. Nie. Ja jestem ich przywódcą!" ~ Andrzej Lepper

Offline AKO

• Użytkownik
    • Piwa: -51
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 14, 2018, 11:37:52 »
    ♦         Najlepszy film: Sami swoi Nie ma co ukrywać klasyka gatunku w Polskim wykonaniu. Świetna obsada, wspaniale opowiedziana historia i przy tym dawka humoru. Film, do którego wraca się co jakiś czas, przynajmniej ja tak mam i można przy nim po raz kolejny uśmiać się z scen, które już doskonale znamy.

♦         Najlepszy reżyser: Jerzy Hoffman Chyba nie ma tu osób, które nie znają takich filmów jak: Potop, wspaniały Znachor, Ogniem i mieczem czy Pan Wołodyjowski. Wybitny reżyser do tego stopnia, że z czystym sumieniem mogę uznać za najlepszy Polski film, każdy z wymienionych.  Widać jak wiele serca wkładam w każde ze swoich dzieł i jak wybitnym był on reżyserem.

♦         Najlepszy aktor: Jerzy Stuhr Aktor, którego moim zdaniem ciężko jest porównywać z innymi, ze względu na role jakie odgrywał. Zapadł mi w pamięci przede wszystkim, z filmu Seksmisja w którym rewelacyjnie wcielił się w role, jednego z ostatnich mężczyzn na planecie. Oraz filmu Kiler, gdzie odgrywał w spaniały sposób rolę komisarza Rybę.

♦         Najlepsza aktorka Pola Raksa Wspaniała aktorka, znana przez wielu z roli w Czterech pancernych. Jako że, na prawdę ciężko mi było wybrać aktorkę na to miejsce. Wybrałem ją, głównie z uwagi na fakt, iż zapadła mi w pamięci właśnie z tej roli.

♦         Najgorszy film: Smoleńsk Sposób, w jaki przedstawiona jest katastrofa Smoleńska, jest żenujący. Najgorszy film jaki widziałem.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 15, 2018, 17:07:00 »
    Najlepszy film:
    Kiler
    Ogniem i Mieczem
    Chłopaki nie płaczą

Najlepszy reżyser:
    Jerzy Hoffman
    Juliusz Machulski

Najlepszy aktor:
    Cezary Pazura
    Janusz Gajos
    Jerzy Stuhr

Najlepsza aktorka:
    Joanna Kulig
    Katarzyna Figura
    Małgorzata Kożuchowska

Najlepszy serial:
    Janosik
    Ranczo
    07 Zgłoś się

Najgorszy film:
    Wiedzmin

(click to show/hide)

Offline Einar.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 16, 2018, 15:59:08 »
    Najlepszy film
     Wołyń
    Najlepszy reżyser
     Wojciech Smarzowski, Jerzy Hoffman
    Najlepszy aktor
     Cezary Pazura, Bogusław Linda, Andrzej Grabowski
    Najlepsza aktorka
     Joanna Kulig
    Najlepszy serial
     Czas Honoru, Miodowe lata,  13 Posterunek
    Najgorszy film
     Wiedźmin

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 17, 2018, 11:28:08 »
    Przypominam, że czas na nominowanie jest do jutra godz. 23:59.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Odp: Plebiscyt filmowy na stulecie niepodległości | Nominacje zamknięte
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 19, 2018, 00:33:34 »
    A więc faza nominacji zostaje zamknięta. Do kolejnego etapu przechodzą:
    • Najlepszy film: Dzień świra i Jak rozpętałem II wojnę światową
    • Najlepszy reżyser: Hoffman, Machulski, Polański i Smarzowski
    • Najlepszy aktor: Gajos, Kondrat i Stuhr
    • Najlepsza aktorka: Dymna, Figura, Kulig i Raksa
    • Najlepszy serial: 13 posterunek, Janosik i Miodowe lata
    • Najgorszy film: Historia Roja i Smoleńsk
    Głosowanie odbędzie się tutaj. Na koniec formularza pojawia się prośba o podanie nicku. To istotny element weryfikacji i proszę o podawanie tam prawdziwych nicków. Wkrótce pojawi się w tym temacie ankieta pod tytułem Brałem udział w głosowaniu. Proszę również o zagłosowanie w tej ankiecie. Liczyć będą się wyłącznie głosy osób, których nick pojawia się zarówno w formularzu, jak i wśród głosujących w ankiecie. To jedyny sposób, w jaki mogę zweryfikować czy głosy były naprawdę oddane przez forumowiczów.
    Głosowanie potrwa do najbliższej niedzieli.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 19, 2018, 00:37:03 wysłana przez Bruce Campbell »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 19, 2018, 12:07:54 »
    Ankieta dodana. Proszę o zaznaczenie jednej z opcji.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    Plebiscyt filmowy na stulecie niepodległości | o 23:59 zamykamy głosowanie!
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 25, 2018, 19:48:10 »
    Tak tylko przypominam, że czas na oddanie głosu jest do dzisiaj 23:59.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 28, 2018, 16:04:02 »
    (click to show/hide)

Dodatkowo chciałbym ogłosić, że dwie osoby, które zdobyły nagrodę za umotywowanie swoich wyborów to: ^IvE oraz Edzio Redzio. Proszę te osoby o skontaktowanie się ze mną na priv i podanie mi, którą grę chcieliby z tej listy dostać:
    (click to show/hide)