Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Magician mod  (Przeczytany 39141 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nevarka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Magician mod
    « Odpowiedź #105 dnia: Marca 30, 2010, 15:13:31 »
    A możecie mi powiedzieć gdzie mam szukać tego 2,3,4 i 10 maga w miastach np :Praven bo np: wchodze do Zendar to od razu na widoku jest ten mag a pozostali gdzie są pochowani ?
    Niby pisaliście że obok Gm będzie ale nikogo tam nie ma obok (chodzi mi o króla).

P.S jak użyć potów ?
    « Ostatnia zmiana: Marca 30, 2010, 16:01:06 wysłana przez Nevarka »

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #106 dnia: Marca 31, 2010, 07:02:33 »
    Wszystko jest napisane w tym temacie . Wystarczy się cofnąć.
    Potów używasz :
    Y-wybór potionów (są tam takie potiony małe,duże i jakies większe)
    G-Prze rzucasz z potionu do napełnienia życia a stanimy( czy jak to nazwać ,,MANY" )
    V- używasz potion.

Offline jano91

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 04, 2010, 17:47:27 »
    Witam. Pytanko o księgę dla maga od umarłych. Z królem wystarczy pogadać (u mnie nie ma żadnych opcji dialogowych na ten temat), czy trzeba go pokonać i schwytać i z okna drużyny z nim gadać? Coś o tym było napisane wyżej, ale nie zbyt jasno jak dla mnie. Jestem jego wasalem i mam już bardzo dobre stosunki z nim i ze Swadią i nie bardzo chce mi się to psuć. Więc jak z tą księgą?

Offline russiansoldier

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 22, 2010, 15:41:44 »
    Ej wiecie może gdzie jest do kupienia różdżka proszę o odpowiedz bo ja jakos nie wiem :(

EDIT: dobra, już jest różdżka.

EDIT2:ale różdżka dobra

mana recovery 10%!

już nie muszę kupować potionów na mane
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2010, 10:45:30 wysłana przez russiansoldier »

Offline JanGG

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #109 dnia: Maja 02, 2010, 14:45:43 »
    jest już nieoficjalne\oficjalne spolszczenie?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Maja 02, 2010, 20:13:33 »
    Nikt raczej nie bedzie robil spolszczenia do tego moda.

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #111 dnia: Lipca 03, 2011, 21:09:51 »
    Pozwolę sobie odświeżyć...

Mod ma kilka Ciekawych bajerów.

Jeśli ktoś lubi być pół bogiem to ten mod jest dla niego.

Miasta w, których znalazłem trenerów magi:
    Jelkala
    Zendar
    Narra
    Saragoth
    Praven

W chwili obecnej mam ok 12 zaklęć. Ponoć wszystkich jest ok 17. Czy zdobycie kolejnych zależy od lvl magi?

Może, ktoś grał w tego moda i spostrzegł jakieś ciekawe zadania/eq/miejsca warte odwiedzin?

Wg. mnie pomysł na moda ciekawy, szkoda, że tak mało rozbudowany. Zbyt mało nowych zbroi dla magów, zbyt mało agresywni lordowie, zbyt małe oddziały.
    Po opanowaniu zaklęcia przyzywania umarłych i fali samemu można pokonać kilkuset osobowy oddział, jedynym wyzwaniem w tym modzie są armie umarłych sięgające nawet ok 3000 jednostek(i rośnie) - i to najlepszych jednostek, np. 1000 umarłych rycerzy + 1000 "fellguard" z toporami. Mikstury też bardzo ciekawy pomysł. Szkoda że lordowie nie są magami, byłby ciekawszy klimat. Wg mnie magi jest także za mało w oddziałach komputera co sprawia, iż to my jesteśmy najpotężniejszym magiem, mającym największy wpływ na przebieg bitwy.

Dodać do tego moda możliwość zakładania własnego królestwa, jakąś historyjkę o tym iż zbliża się zagłada(umarli wkraczają do świata żywych), dać cel np. zlikwidowanie wszystkich dużych armii umarlaków i mod byłby naprawdę ciekawy.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2011, 08:38:13 wysłana przez Crims »

Offline Swadians

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Lipca 29, 2011, 16:58:26 »
    Witam.Przepraszam ze pisze to tu ale nie chcialem zakladac nowego tematu.Mam pytanie odnosnie spolszczenia.Istnieje?Wiem ze w temacie spolszczenia sa niby wszystkie jakie istnieja ale jakby ktos takowe posiadal to prosze o wstawienie linka.
    Hitler był zły ale Long Cat jest jeszcze gorszy...

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Września 23, 2011, 12:34:17 »
    No i niestety nie udało mi się nikogo zachęcić do gry w tego ciekawego moda.

Pytanie do specjalistów od tworzenia modów czy dałoby się jakoś dodać opcję własnego królestwa do tego moda?

Offline budyniek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Września 24, 2011, 21:59:43 »
    Może mi ktoś powiedzieć gdzie można się nauczyć tego summon undead?

Offline Crims

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Września 26, 2011, 09:25:18 »
    Nie Pamiętam w którym mieście, przebiegnij po wszystkich. Jesli nie zaproponowali Ci takiego zaklęcia tzn. że masz jeszcze za niski lvl magi.
    Zaklęcie kozackie praktycznie tylko z tym zaklęciem możesz sam pokonać oddział 900 wojaków lordów. Jedyne a zarazem ogromne wyzwanie to pokonanie takiej np 5 000 grupy umarlaków, w której jest powiedzmy ok 4 000 najsilniejszych jednostek zarówno konnych (hel king) jak i pieszych (fel guard czy jakoś tak). Dlatego Ciekawi mnie opcja własnego królestwa, samemu takiej armii nie da się pokonać.

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #116 dnia: Stycznia 13, 2012, 14:06:20 »
    Dla mnie ci magowie się nie podobają. Wyglądają jak Pielgrzymi (To akurat prawda, Pilgrim Disguise, Pilgrim Hood) Ja się ubrałem na Szamana, jak dla mnie lepiej wygląda (Hełm to wogólę z władcy pierścieni<a konkretnie Hełm króla nazguli>) Słyszałem coś że w jednej wiosce jest pewien czar (do zakupienia u sołtysa wsi), czy ktoś wie która to wioska?
    Edit: sry za archeologię.
    Edit2:
    Witam. Pytanko o księgę dla maga od umarłych. Z królem wystarczy pogadać (u mnie nie ma żadnych opcji dialogowych na ten temat), czy trzeba go pokonać i schwytać i z okna drużyny z nim gadać? Coś o tym było napisane wyżej, ale nie zbyt jasno jak dla mnie. Jestem jego wasalem i mam już bardzo dobre stosunki z nim i ze Swadią i nie bardzo chce mi się to psuć. Więc jak z tą księgą?
    Trzeba go pokonać, ja niestety mam problem, bo pokonałem go, i od razu kliknęłem na Powrót. W eq jego wojska była księga.
    Edit3:
    Może mi ktoś powiedzieć gdzie można się nauczyć tego summon undead?
    Kiedy nabijesz poziom magii (High Level Mage) to idziesz z Mysterious Medalionem do czarownika w Narra. On każe ci zdobyć księge nieumarłych (a konkretnie Book of Lost Spells) i za wykonanie zadania, zdobywasz czar Summon Undead.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2012, 16:34:48 wysłana przez Shary »
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline MrFuriu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Stycznia 24, 2012, 20:20:02 »
    Szkoda że niema wersji na Warbanda, jest bardzo ciekawy.

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #118 dnia: Stycznia 24, 2012, 21:31:14 »
    Słyszałem że ktoś robił na warbanda, lecz prawdopodobnie porzucił pracę , z resztą sprawdzę to.
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline KrystianBorys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Lutego 05, 2012, 09:46:23 »
    Wydaje mi się, że jest jeszcze jeden mag. Prawdopodobnie jest we wiosce/ mieście Vaegirów, bo dla pozostałych frakcji raczej są.