Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jakimi wartościami się w życiu kierujesz? Opisz dzieje swojej rodziny...  (Przeczytany 1877 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    Odp: Jakimi wartościami się w życiu kierujesz? Opisz dzieje swojej rodziny...
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 23, 2018, 17:26:00 »
    Przepraszam, ale czegoś tu nie ogarniam... Najpierw w pierwszym zdaniu piszesz, że  wypowiedz powinna być napisana tak, aby uniemożliwić narastanie negatywnych emocji w rozmówcach, a w następnych dwóch zdaniach zaprzeczasz temu co napisałeś. Jeśli rzeczywiście masz w zwyczaju pisać głupoty pod wpływem emocji, to polecam najpierw napisać posta, a następnie go gdzieś zapisać i przeanalizować jeszcze raz za jakiś czas. Mam nadzieję, że nie odbierzesz tej odpowiedzi jako atak na ciebie, ale pisanie o kimś, że jest cwaniacki, manipulatorski, czy też pusty umysłowo jest doskonałym argumentem, żeby właśnie ataku personalnego w twoją stronę użyć.
    Przepraszam, ale to właśnie robię. Z pewnym (ok. pół-do-jednogodzinnym) opóźnieniem, by ochłonąć.

Ty, no coś Ci nie wyszło.

Pozdro dla szlachcica.
    Często mi nie wychodzi, gdy się nie uspokoję. Dlatego wolę się napić herbaty od czasu do czasu i pograć w coś wymagającego myślenia, by się uspokoić. A co do powiedzenia "szlachta nie pracuje", to ja go zdecydowanie nie wyznaję.

Nie pisz postów jeden za drugim... // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2018, 18:52:24 wysłana przez Kradus »

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 23, 2018, 22:03:52 »
    nawoływaniu do wprowadzenia kary śmierci za głoszenie poglądów lewicowych i tym podobne.

No dobra, ale kto wczoraj nawoływał do wprowadzenia kary śmierci za krętactwa podatkowe? Adriankowaty robisz z siebie ofiarę losu a nie widzisz, jaka hipokryzja się wylewa z wielu Twoich wypowiedzi i dziwisz się, że zostajesz objechany.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 24, 2018, 00:58:15 »
    Adrian chłopie tak całkiem szczerze.

Pisanie pierdół na forum i wylewanie swoich emocji nie pomoże Ci w twoim życiu. W ten sposób tylko pogłębiasz swój introwertyzm i będzie tylko gorzej. Wyjdź chłopie do ludzi i się ogarnij. Piszę Ci to osoba, która w wieku 18 lat bała się pójść do sklepu. Czyli dla Ciebie też nie jest za późno. Także - get you shit together oszczędź nam tych bzdur i weź się za siebie. Piszesz ciągle to nowe bzdury, które nie trzymają się kupy. Masz swoje przemyślenia i chwała Ci za to, że myślisz. Jednak problem jest taki, że jesteś tak niestałą bojącą się wszystkiego pierdołą, że ciągle sobie przeczysz albo wychodzisz na błazna. Koledzy Cię pięknie wypunktowali no i chwała im za to, że w ogóle im się chcę. Także możesz kontynuować ten kabaret w którym Twoja esencję życiową Twoje strachy, bóle i przemyślenia razem skondensowane lądują na tym forum - wzbudzając a to śmieszność a to uśmiech politowania i tak w kółko. Możesz też usiąść sobie i w sposób egoistyczny tak jak koledzy radzili spojrzeć na siebie i zauważyć, że skoro umiem myśleć i mam przemyślenia to nie będę szukał altruizmu w społeczeństwie, posłuchu na jakimś forum tylko wezmę się za siebie wykorzystam swoje talenty, naukowe, czy tam inne jakie tam masz. Wyjdę do ludzi jak człowiek i przestanę swoje całe życie i nawet intymne lub prywatne sprawy przelewać na to forum (sorry ale nikt normalnie podchodzący do forum internetowego nie uzewnętrznia się tak bardzo jak Ty) Podsumowując.

Nie jesteś głupi chłopak, przestań pisać tylko pierdoły na forum.  Bo jutro pewnie pojawi się temat o zdolności honorowej, który będzie podszyty tym, że Bojar Ci napisał coś Twoim zdaniem niehonorowego i na końcu znowu będzie bełkot. Weź się za siebie, popraw swoje wady. Zaakceptuj je, nikt nie jest idealny, wykorzystaj zalety. Nie szukaj problemów wszędzie indziej. Świat zawsze będzie złym i okrutnym miejscem dla tych, którzy tak o nim myślą i pozwalają mu na to. Jeśli jednak nie będziesz się go bał i dasz też coś od siebie potrafi też dużo zaoferować. Powodzenia amigo na drodze na której wszyscy na końcu zostajemy tylko kosmicznym pyłem. Tyle w temacie Twojej osoby nie mam zamiaru więcej odpisywać na Twoje coraz to nowe peany.

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2018, 01:20:14 wysłana przez ^IvE »

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 24, 2018, 14:39:56 »
    (click to show/hide)
    Kochanieńka ("adrian"), miałem przeanalizować każdą z twoich przez CB postawionych tez, ale trochę zmęczony jestem i ive kompletnie mnie wybił z humoru na wjeżdżanie w twoją osobę. Pobawimy się, więc w grę "Znajdź hipokryzję". Z góry przepraszam za słabą formę... Ale tak jak pisałem trochę zmęczony jestem, ale poczułem się trochę wywołany do tablicy.

Ja jestem przeciwnikiem tolerowania ideologii totalitarnych i tych, które nawołują do nienawiści (bez względu na to, z jakich powodów) i tzw. dyktatury większości. Uważam zaś, że człowiek to jednostka wolna, jednak powinna się zachowywać w cywilizowany sposób. Bojar się tak nie zachowuje.Najpierw (dnia wczorajszego, późnym wieczorem) wyzwał mnie od debili, idiotów i naigrywał się z moich poglądów jak pospolity psychopata ponieważ nie są styczne z jego ideologią - innymi słowy, "nawracał mnie" na swoją ideologię stosując argumentum ad idiotum, ad personam i ten który ja bym nazwał ad gnojam (porównał moją matkę i jej pracę do kopania gnoju i stwierdził wykpiwająco, że do kopania gnoju nie jest człowiek, ale lepiej to zrobi koparka).

Tu obiekt "adrian" pokazuje, że ma problemy z czytaniem. Po pierwsze nigdy nie nawoływałem do nienawiści, po drugie nie wyzywałem cie ani od debili ani też nie zrobiłem tego:
    ad gnojam (porównał moją matkę i jej pracę do kopania gnoju i stwierdził wykpiwająco, że do kopania gnoju nie jest człowiek, ale lepiej to zrobi koparka).

Bowiem hipotetycznie, gdyby obiekt adrian umiał czytać to by zauważył, że napisałem wtedy na SB stricte o efektywności pracy. Podałem przykład Poczty Polskiej, która jest nieefektywnym monopolem państwowym, lecz adrian ze względu na to, że jego matka tam pracuje uznał za stosowne powiedzieć, że pracownicy Poczty Polskiej pracują ciężko. I teraz tutaj jest clue mojej wypowiedzi, którą osoba na studiach powinna bez problemu wyłapać. Podałem hipotetyczny przykład, gdybym to JA przerzucał gnój cały dzień to mogę się narobić i efektu nie będzie. Moja praca bowiem będzie efektywniej wykonana przez koparkę. Po prostu w pracy LICZY SIĘ EFEKT.

Inaczej mówiąc, nie obchodzi mnie adrian czy twoja matka pracuje ciężko czy nie. To nie ma najmniejszego znaczenia, ponieważ w pracy liczą się efekty, bowiem jeśli pracujesz ciężko, a efektów z twojej pracy nie ma to albo ty jesteś beznadziejnym pracownikiem, albo masz beznadziejnego pracodawcę.

Innymi słowy adrian, widząc słowa "gnój", "poczta polska" od razu odczuł to jako atak na swoją matkę. Inną kwestią jest to, że byłem w 100% świadomy i spodziewałem się tej reakcji. Ale to wynika bardziej z tego, że adrian jest najbardziej przewidywalną osobą w internecie jaką miałem okazję spotkać. Autentycznie. Tak schematycznie postępującej osoby jeszcze nigdy nie widziałem.

"Zamknij się psycholu" - tak adrian odpowiedział na jedną z moich polemik na SB. I teraz kwestią jest to, że owszem zdarza mi się manipulować w dyskusji, owszem jestem świadomy zerowej biegłości w tym adriana i owszem wykorzystuje to na swoją korzyść, ale nie zmienia to faktu, że po pierwsze w przeciwieństwie do adriana wulgarny nie jestem. Nie znajdzie się bowiem mojej wypowiedzi w której słowa przez mnie użyte są według np. słownika pwn zaklasyfikowane jako wulgarne. Oczywiście, używam za to chwytów erytystycznych, szydery, metafor, ale w przeciwieństwie do mojego rozmówcy unikałem do tej pory jak ognia bezpośrednich, wulgarnych ataków na rozmówcę.

Zakwestionowałem jedynie jego rzekome, niczym nie poparte IQ (głównie ze względu na problemy adriana z kreatywnym myśleniem), oraz zakwestionowałem jego umiejętność dyskusji (ze względu na poprzednie doświadczenia). Opócz tego zacytowałem słowa adriana, których użył w kierunku mojej osoby - "kmiocie" podając je jako przykład obrazy.

Kolejną sprawą jest to, że moje poglądy dają ludziom znacznie, więcej wolności. Ty chcesz dać ludziom ułudę wolności opakowaną w totalitarne państwo wyznające tylko jedną politykę gospodarczą.

Wobec tego adrian narzeka na wiele rzeczy w moim zachowaniu, których NIE MA w moim zachowaniu, a non STOP są widoczne w jego.

1. Wulgarny język
    2. Ataki personalne
    3. Totalitarny charakter

I to ja niby jestem radykałem?

Zasadniczo ta dyskusja nie ma tu sensu, ponieważ wiara adriana jest niemalże równa wierze fanatycznej. Po prostu argumenty nie docierają, a większość z nich jest ignorowana i wypierana. Adrian nie odpowiada na dane statystyczne, na publikacje naukowe, a część argumentacji innych osób omija skupiając się tylko na tym co dotyczy jego osoby. Widać to szczególnie w jego odpowiedzi na post Bruce'a Cambella (Illewa zwanego Lwem). Praktycznie nie odniósł się w "2." do tego co napisał Lew. Odniósł się do wyimaginowanego wroga, czyli do Mnie.

Powtórzę, że adrian w kontekście dyskusji o spółkach skarbu państwa i socjalu jest kompletnie niewiarygodny. Nie ma ani doświadczenia w branży prywatnej, ani wiedzy z tej branży. Po za tym jest częściowo utrzymywany z pracy właśnie w spółce skarbu państwa, częściowo z socjalu, uczy się na uczelni państwowej, a jak skończy aktualnie studiowany kierunek to skończy w państwowym archiwum. On CHCE być utrzymywany przez państwo, on CHCE żeby państwo za niego decydowało.

Adrian żyje w bańce swoich fanatycznych poglądów, które są uwarunkowane jego ograniczonymi i skąpymi doświadczeniami życiowymi.

Adrian nie zna: relacji międzyludzkich, prawdziwej pracy, brakuje mu osiągnięć, którymi by się chwalił (non stop próbuje się chwalić swoim RZEKOMYM pochodzeniem). Za sportem jest na bakier, z ludźmi tak samo (#żwir_w_uszach)(pochwalił się, że żądał normalnych zajęć w juwenalia). I teraz przepraszam jeśli kogoś to urazi, ale adriana jedynym życiowym celem jest zdobywanie ocen na niszowym uniwerku, z kierunkiem bez większej przyszłości, bez innego hobby oprócz napieprzanie w Kingdome Come.

Teraz mógłbym zacząć omawiać problemy adriana z odróżnieniem fikcji od rzeczywistości, despotyczny charakter itd.  Ale to sobie już odpuszczę.

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 25, 2018, 16:55:50 »
    Wracając do konfliktu na linii altruizm-egoizm to polecam tę książkę - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/258251/cnota-egoizmu-nowa-koncepcja-egoizmu

Rzokable napisał najmądrzejszy post od dawna na tym forum.
    Dzięki :P

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 26, 2018, 13:05:59 »
    Wracając do konfliktu na linii altruizm-egoizm to polecam tę książkę - http://lubimyczytac.pl/ksiazka/258251/cnota-egoizmu-nowa-koncepcja-egoizmu
    Dzięki :P

W takim razie muszę przeczytać,  dzięki za polecenie.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 26, 2018, 14:17:31 »
    Coś ty zrobił Ive... Adriana mi wywiało. Nie po to pisałem takiego posta analizując złożoność osoby adriana, żeby potem się nie doczekać reakcji.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 26, 2018, 18:39:52 »
    Coś ty zrobił Ive... Adriana mi wywiało. Nie po to pisałem takiego posta analizując złożoność osoby adriana, żeby potem się nie doczekać reakcji.

Najwidoczniej też musisz zająć się sobą :D

Adriana brak na tawernie od dwóch dni. Doskonały wynik. Oby kiedyś wrócił tu silniejszy. Trzymam kciuki :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2018, 18:41:00 wysłana przez ^IvE »