Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99280 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    • XXX
    Odp: Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #135 dnia: Lipca 15, 2009, 10:28:35 »
    Kto powiedział, że piechota nie ma szans z kawalerią? Nawet nie trzeba mieć tarczy;) Wystarczy się odsunąć w bok przed szarżą i je... go w zakuty łeb z topora:)

Żaden problem, ale jak już mówiłem, pod warunkiem, że konny nie ma broni dystansowej. Nie mówię tu o Ai komputera, bo on nigdy nie trafi jak podkakujesz, ale gracz już raczej będzie mieć większego skilla ;)
    XXX

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #136 dnia: Lipca 15, 2009, 11:21:02 »
    Narazie sobie pogdybajmy. Na Nowy Rok zrobim stronkę end forum i będziemy gadać już mając wszystkie informacje, np. Ile osób by brało udział w "Walkach klanów"? Gdybyśmy chcieli robić takowe to musielibyśmy mieć swój server, racja? (chyba że wtyki z TW by mieli jakieś konszachty z Paradoxem i server by zamykali na sparingi:D). Wówczas moglibyśmy się skumać z TW i grać z nimi.( Jak narazie chyba jesteśmy drugą zapowiedzią klanu:>)

PS.Myślę że można by zrobić ankietę w temacie od np. 50 postów:) ile osób ma mieć klan i kim byśmy grali. Ja osobiście jestem za 15 osobowym klanem. 10 do walk i 5 rezerwowych.

Pzdr.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #137 dnia: Lipca 15, 2009, 12:21:56 »
    Wpadłem na pewien pomysł. Można byłoby zrobić kilka pomniejszych klanów,np."Płocka drużyna kusznicza", "Kopijnicy mazowieccy". Chodzi mi o to aby zrobić takie mniejsze "klany regionalne", jeśli oczywiście znajdą się uczestnicy. Poprzez turnieje i mecze wybierałby się najlepszych zawodników i stworzyło taki ogólnopolski klan.
    Fajnie byłoby grać historycznie, to znaczy, że drużyna ogólnopolska powinna składać się z jazdy ponieważ Polska z niej słynie, jeżeli można się tak wyrazić. Nie wszyscy jednak lubią grać konno (np. Ja i kilka osób wypowiadających się wcześniej) więc frakcję powinno się wybrać, tak aby dobrze grało się nią na danej mapie albo poddać ten wybór głosowaniu.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #138 dnia: Lipca 15, 2009, 12:23:50 »
     A o Hamachi słyszał? Dzięki temu małemu programikowi toczyliśmy duże batalie w OFP w trybie Conquer The Island, zakładająć swój własny, klanowy serwer. Wiesz, ile było zabawy na multi? A potem na forum się wyzywaliśmy, kto komu podpieprzył nowiuśki myśliwiec wprost z fabryki albo kto dopuścił wroga do HQ... Eh... To były czasy...

Wybaczcie offtop.

Edit: Michał, super pomysł.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Lipca 15, 2009, 12:28:17 »
    Ja z kolei myślałem o takich turniejach jak na arenie, tylko byłoby więcej rund.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Lipca 15, 2009, 13:06:57 »
    Ooo...Zrobilibyśmy listę osób chętnych do gry i każdy by losował przeciwników. Ileś tam osób by przeszło i zostało wcielonych do Wesołej Kompanii.

PS.Wesoła Kompania...Mniam...Może taką nazwę damy klanowi:)?

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #141 dnia: Lipca 15, 2009, 13:10:48 »
    Ta, od razu Różowa ; d

To musi być bardziej Mroczne. Na przykład "Pejcze Szatana", "Piekielny ból", "Blood Drops" ; dd
    XXX

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #142 dnia: Lipca 15, 2009, 13:14:32 »
    Ooo,... widzę że już przy nazwie jesteście...
    To musi być mhroczne i posępne, sam mam kilka propozycji:
    I- mroczne "Rodzyny Demona"
    II- mhroczne i posępne "Pejcz Yoruichi"
    III- baardzo mhroczne "Ogniste Rogale"

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #143 dnia: Lipca 15, 2009, 13:21:41 »
    Pozycja druga mi się niesamowicie podoba. Ale jeszcze mroczniej by było "Pejcz Yoruichi i jego ofiary wijące się w agonii" ; ddd
    XXX

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #144 dnia: Lipca 15, 2009, 13:22:07 »
    Wasza taktyka jest dobra jak walczycie z jednym konnym, ale jak sie ich dwudziestu wpatoli to odskok i zabicie jezdzca duzo nie da bo sami zostaniecie staranowani. A jak sie rozproszymy to raczej tez nas pojedynczo wybija, bo prawdziwy gracz raczej trafi nas w locie...

Co do nazwy, ja proponuje:

EpicMastersOfDeathXXX     wtedy wiadomo z kim maja do czynienia (joke xD)

Tak naprawde ja bym byl za taka nasza najemnicza kampania, np: Wolna Kampania xD

A jak nie to w zaleznosci od tego jakie mamy uzbrojenie, czyli nazwa jednostki + epitet na poczatku lub koncu.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Lipca 15, 2009, 13:23:08 »
    A może wam pasiuje mjoczne i stjaśne...NicKCzeMniKi!!

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #146 dnia: Lipca 15, 2009, 13:26:20 »
    Wasza taktyka jest dobra jak walczycie z jednym konnym, ale jak sie ich dwudziestu wpatoli to odskok i zabicie jezdzca duzo nie da bo sami zostaniecie staranowani. A jak sie rozproszymy to raczej tez nas pojedynczo wybija, bo prawdziwy gracz raczej trafi nas w locie...

Co do nazwy, ja proponuje:

EpicMastersOfDeathXXX     wtedy wiadomo z kim maja do czynienia (joke xD)

Tak naprawde ja bym byl za taka nasza najemnicza kampania, np: Wolna Kampania xD

A jak nie to w zaleznosci od tego jakie mamy uzbrojenie, czyli nazwa jednostki + epitet na poczatku lub koncu.

Żaden problem, zbita kupa, tarcze w góre uderzenie idzie w tarcze, drugi rządek wyskakuje i morduje patałachów na koniach. Często wolę zsiąść z konia walcząc z mocnym piszeym, bo upadek może zbyt wiele kosztować.
    XXX

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Lipca 15, 2009, 13:28:10 »
    Ale i tak moje marzenie...My jako Khergici...Jedziemy...Robimy kółko dookoła wroga i napierniczamy z łuków:)

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #148 dnia: Lipca 15, 2009, 13:32:13 »
    I wbija jakiś cziter na sh i was miecie ;p Chciałbym to widzieć, oj chciałbym :D

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Lipca 15, 2009, 13:33:28 »
    Heh...Mam nadzieję że podejmą jakieś kroki i nie będzie cheatów;/