Dopiero teraz zobaczyłem, że znowu byłem wspominany w aluzji w kontekście kolejnego turnieju XD Zgodzę się Laalaa, aczkolwiek co do przekreślania kariery organizowania turnieju to bym się nie zgodził. Jeszcze coś zrobię jak zabraknie dram na NW.
Nie było tu żadnej aluzji. Kierując się tym, co Laalaa pisze, daleko zajdziesz ;)
Chodzilo mi po prostu o symboliczną wagę turnieju, bo w ostatnim roku jest taka tendencja, że jak ktoś organizuje turniej, to z góry zakłada że musi być on nie wiadomo jak elitarny. Celem jest podbicie sobie własnego prestiżu, zamiast zrobienia fajnego turnieju do pogrania sobie. I to jest właśnie słabe. Ale wystarczy zacząć robić takie turnieje, jak ten, a scena dużo bardziej ożyje, do tego zapewnie więcej graczy z Polski zacznie błyszczeć na salonach, bo po prostu będziemy mieli więcej okazji do trenowania ;) A przykładem znizczenia "kariery" jest Robn z NC17. Koleś miał zerowe doświadczenie w organizacji, ale rzucił się od razu na międzynarodowe mistrzostwa. Spierdzielił to i ludzie go bardzo znielubili za to, bo jednak była to długa tradycja, którą zaprzepaścił. Ty Fiks miałeś szczęście, że miałeś wsparcie, które posparzątało syf, jaki zgromadził się pod koniec za Ciebie ;)
A dla osób, które sugerowały tutaj dział - temat stoi od 2 tygodni, a napisano w nim 17 postów. Do tego temat z zapisami. Po co robić tyle działów i zaśmiecać nimi forum? Jest specjalny dział na takie turnieje i eventy, więc śmiało róbcie swoje i tutaj wstawiajcie :)