Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [IE][Nr.116/Nr.9] VIII Armia im. Cesarza Wilhelma I  (Przeczytany 10451 razy)

Opis tematu: Korpus na Iron Europe

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    Odp: [IE][Nr.116/Nr.9] VIII Armia im. Cesarza Wilhelma I
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 30, 2017, 14:25:36 »
    Veniurs siedział u nas na ts, zapytaj czy byli invaici z 2y, PGB, czy innego ruskiego pułku,
    Prawda, nie było.

Offline Wolfgnar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 30, 2017, 14:31:25 »
    Eh, Betonie, widzę akt ostatecznej desperacji, czepiać się o literówek.

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 30, 2017, 14:31:36 »
    Oczywiście, że orientuje się w sytuacji, jestem drugą osobą w 8 Armii i jak najbardziej mam prawo się tutaj wypowiadać a Admirał pisanie tutaj zostawił mi, gdyż nie ma teraz czasu. Proszę także o wypowiedź moderatora w sprawie zmienienia 8 arabskiej na VIII rzymskie w nazwie do której ta armia nie ma praw.

Offline beton

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Amor patriae nostra lex
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 30, 2017, 14:33:31 »
    Oczywiście, że orientuje się w sytuacji, jestem drugą osobą w 8 Armii i jak najbardziej mam prawo się tutaj wypowiadać a Admirał pisanie tutaj zostawił mi, gdyż nie ma teraz czasu. Proszę także o wypowiedź moderatora w sprawie zmienienia 8 arabskiej na VIII rzymskie w nazwie do której ta armia nie ma praw.

Powtórzę, nie masz prawa się wypowiadać, nie byłeś na ŻADNYM zebraniu oficerskim, nie byłeś świadkiem rozmowy oficerki z admiralem*, więc błagam, przestań zachowywać się jak upierdliwy 14-latek*
    "Dla moich Po­laków nie ma rzeczy niemożliwych"
    -Napoleon Bonaparte
    (Skoro wszyscy mają bekowe awatary ja też mogę)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 30, 2017, 14:38:14 »
    Panie beton, ja bym tylko chciał przypomnieć regulamin:

15.   Nie wspieramy piractwa. Na forum obowiązuje zakaz udostępniania i pomocy w znalezieniu cracków, jak i zadawania pytań o nie. Dotyczy to również gier spoza serii M&B.
    Jeśli jeszcze raz zasugerujesz grę na cracku, to otrzymasz punkty ostrzeżenia.

Ponadto nie uważasz, że trochę zabawne są te przytyki o brakach w edukacji, czy czepianie się błędów, gdy sam robisz ich mnóstwo? I to zarówno w języku polskim, jak i angielskim (Europe, nie Europ!).

Proszę także o wypowiedź moderatora w sprawie zmienienia 8 arabskiej na VIII rzymskie w nazwie do której ta armia nie ma praw.
    Rozumiem, że skierowane to było do moderatorów działu (a więc Kradusa i Veinrusa), a nie do administratora, jednak tutaj również pozwolę sobie zacytować regulamin:

B1.   W "Klanach" obowiązują nieco luźniejsze reguły. O ile pozwala na to właściciel wątku, można w nim toczyć zażarte spory i dramy. Należy jednak pamiętać, że również i tutaj obowiązuje regulamin forum, a także o tym, że administracja nie będzie rozwiązywać waszych sporów klanowych i dochodzić sprawiedliwości.
    Nie śledzimy sytuacji klanów na wszystkich możliwych modułach, my tylko zajmujemy się forum. Nie możemy nikogo zmuszać do niczego poza forum.

Powtórzę, nie masz prawa się wypowiadać
    I poraz trzeci muszę edytować post przed jego wysłaniem... Owszem, może. Każdy może się wypowiadać, ponieważ jest to forum dyskusyjne. Publiczne w dodatku. Chyba, że miałeś na myśli coś innego, w takim razie się nie wtrącam.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2017, 14:41:05 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 30, 2017, 14:50:21 »
    Nie śledzimy sytuacji klanów na wszystkich możliwych modułach, my tylko zajmujemy się forum. Nie możemy nikogo zmuszać do niczego poza forum.
    Tak właśnie było. Strony nie mogły dojść do porozumienia, kto winien odpowiadać za nazwę. Nie zmuszałem a zaproponowałem ws. rozwiązania problemu. Po dłuższych rozmowach - które nic nie dały - strony zgodziły się na rozwiązanie go rozgrywając mecz w Napoleonic Wars. Mecz mógł rozegrać się na płaszczyźnie leaderów klanów, gdzie rozegraliby pojedynek na broń białą lub zagraliby wszyscy członkowie klanów - wybrano opcję drugą. Mecz rozegrano na wcześniej ustalonych warunkach, gdzie strony się zgodziły bez mojej ingerencji. Poinformowano mnie o dniu oraz godz. spotkania. Reszta informacji jest w postach użytkowników wcześniej.

Offline beton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 30, 2017, 14:51:53 »
    Panie beton, ja bym tylko chciał przypomnieć regulamin:
    Jeśli jeszcze raz zasugerujesz grę na cracku, to otrzymasz punkty ostrzeżenia.

Ponadto nie uważasz, że trochę zabawne są te przytyki o brakach w edukacji, czy czepianie się błędów, gdy sam robisz ich mnóstwo? I to zarówno w języku polskim, jak i angielskim (Europe, nie Europ!).

Rozumiem, że skierowane to było do moderatorów działu (a więc Kradusa i Veinrusa), a nie do administratora, jednak tutaj również pozwolę sobie zacytować regulamin:

I poraz trzeci muszę edytować post przed jego wysłaniem... Owszem, może. Każdy może się wypowiadać, ponieważ jest to forum dyskusyjne. Publiczne w dodatku. Chyba, że miałeś na myśli coś innego, w takim razie się nie wtrącam.

1.Nie wspieram cracka, informuje tylko że istnieje taka możliwość gry, nie popieram, ale takie są realia
    2.Wiem że robię mnóstwo błędów, ale są to błędy wynikające z szybkiego pisania albo niedopatrzenia a nie błędy przy odmianie czy składni, jeżeli ktoś zauważy to proszę o upomnienie (jak inaczej ich uniknąć ?)
    3.Wiem że nie śledzicie i nie musi was interesować działalność klanów co nie zmienia faktu że można się na te tematy wypowiadać na forum
    4.Nie chodzi mi że zabieram mu możliwość głosu, chodziło mi o to że jego teorie nie mają żadnego poparcia, ani sam Mathin nie ma oglądu w sytuację, nie uczestniczył przy naszych rozmowach z admiralem, więc uważam że nie powinien się na ten temat wypowiadać
    -Napoleon Bonaparte

Offline Admiral

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 30, 2017, 14:58:47 »
    Betonie w dniu 29 sierpnia tego roku odbyła się bitwa naszych klanów . Wynik starcia był jednoznaczny 1:10 , tydzień temu było przez nas ustalane pułk który przegra wyrzeka się nazwy Nr630 i 8 Armia Cesarstwa Niemieckiego. Bardzo cieszy mnie fakt iż zlikwidowałeś nazwę nr630 , ale jeszcze został przedrostek 8 Armia Cesarstwa Niemieckiego . Osobiście nie mam pojęcia czego nie można zrozumieć że liczby arabskie jak i rzymskie oznaczają to samo. Przypominam też że w okresie 1914-1918 8 Armia (która stacjonowała w Prusach Wschodnich) od początku do końca wojny zwała się 8 Armia Cesarstwa Niemieckiego im Wilhelma I . Proszę Betonie nie pogrążaj się stwórz coś własnego a nie kradniesz ludziom pomysły możemy też dyskutować o tym że wy niby połową społeczności mego klanu (Po twojej żałosnej rewolucji odeszło max 15 osób ze 120 więc nie wiem jak to można nazwać 50 % społeczeństwa ) . Betonie zrób coś własnego proszę usuń post gdzie widnieje nazwa VIII Armia i nie pogrążaj się bardziej .

Offline beton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 30, 2017, 15:04:25 »
    Betonie w dniu 29 sierpnia tego roku odbyła się bitwa naszych klanów . Wynik starcia był jednoznaczny 1:10 , tydzień temu było przez nas ustalane pułk który przegra wyrzeka się nazwy Nr630 i 8 Armia Cesarstwa Niemieckiego. Bardzo cieszy mnie fakt iż zlikwidowałeś nazwę nr630 , ale jeszcze został przedrostek 8 Armia Cesarstwa Niemieckiego . Osobiście nie mam pojęcia czego nie można zrozumieć że liczby arabskie jak i rzymskie oznaczają to samo. Przypominam też że w okresie 1914-1918 8 Armia (która stacjonowała w Prusach Wschodnich) od początku do końca wojny zwała się 8 Armia Cesarstwa Niemieckiego im Wilhelma I . Proszę Betonie nie pogrążaj się stwórz coś własnego a nie kradniesz ludziom pomysły możemy też dyskutować o tym że wy niby połową społeczności mego klanu (Po twojej żałosnej rewolucji odeszło max 15 osób ze 120 więc nie wiem jak to można nazwać 50 % społeczeństwa ) . Betonie zrób coś własnego proszę usuń post gdzie widnieje nazwa VIII Armia i nie pogrążaj się bardziej .

Dobrze wiesz jak wyglądała cała sytuacja, skoro odeszło tylko 15 osób, to zapraszam na niedzielny event, mam nadzieję że przyjdziecie w pełnym składzie,
    Nazwa została zmieniona, historycznie nie istniała VIII Armia im. Cesarza Wilhelma, była tylko XVIII Armia jego imienia.
    -Napoleon Bonaparte

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 30, 2017, 15:07:25 »
    1.Nie wspieram cracka, informuje tylko że istnieje taka możliwość gry, nie popieram, ale takie są realia
    2.Wiem że robię mnóstwo błędów, ale są to błędy wynikające z szybkiego pisania albo niedopatrzenia a nie błędy przy odmianie czy składni, jeżeli ktoś zauważy to proszę o upomnienie (jak inaczej ich uniknąć ?)
    3.Wiem że nie śledzicie i nie musi was interesować działalność klanów co nie zmienia faktu że można się na te tematy wypowiadać na forum
    4.Nie chodzi mi że zabieram mu możliwość głosu, chodziło mi o to że jego teorie nie mają żadnego poparcia, ani sam Mathin nie ma oglądu w sytuację, nie uczestniczył przy naszych rozmowach z admiralem, więc uważam że nie powinien się na ten temat wypowiadać

Ja bardzo dobrze orientuje się w sytuacji a brzmi ona mniej więcej tak: "Klan który przegrał bitwę 29 sierpnia miał zrzec się nazwy 8 Armia i Nr630, no ale stwierdził, że będzie upierdliwy i zmienił cyfrę arabską na rzymską, a jak się mu to wytyka to zaczyna pisać o nieukończonej edukacji, błędach ortograficznych które sam robi, o invajtach i jeszcze brakuje, żeby zaczął pisać, że zwycięzcom pomagały jakieś siły nieczyste."

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 30, 2017, 15:09:10 »
    No hejka kochasie, co tam się dzieje u was?

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 30, 2017, 15:16:35 »
    Czyli jeżeli dobrze rozumiem był konflikt Admiral vs Beton. Beton zabrał swoich ludzi i ogłosił iż on jest tym prawdziwym 8 pułkiem. Pojawia się problem z nazwą ale zakończyć ten spór ma bitwa między ludźmi obu stron. Beton przegrywa i zgodnie z obietnicą miał zmienić nazwę lecz jedyny co zrobił to zmienił cyfry arabskie na rzymskie? Beton proszę przestań się tak poniżać i zmień nazwę. Moim zdaniem jako osoba z zewnątrz ośmieszasz się mocno w tym momencie. Aż tak bardzo cie zaboli duma gdy zmienisz nazwę na np 9 pułk lub inną historyczną nazwę? Wmawianie sobie, że VIII to nie to samo co 8 to tak gdybym przebrał kota w kostium psa i mówił, że to tak naprawdę pies.

Offline beton

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 30, 2017, 15:20:45 »
    Czyli jeżeli dobrze rozumiem był konflikt Admiral vs Beton. Beton zabrał swoich ludzi i ogłosił iż on jest tym prawdziwym 8 pułkiem. Pojawia się problem z nazwą ale zakończyć ten spór ma bitwa między ludźmi obu stron. Beton przegrywa i zgodnie z obietnicą miał zmienić nazwę lecz jedyny co zrobił to zmienił cyfry arabskie na rzymskie? Beton proszę przestań się tak poniżać i zmień nazwę. Moim zdaniem jako osoba z zewnątrz ośmieszasz się mocno w tym momencie. Aż tak bardzo cie zaboli duma gdy zmienisz nazwę na np 9 pułk lub inną historyczną nazwę? Wmawianie sobie, że VIII to nie to samo co 8 to tak gdybym przebrał kota w kostium psa i mówił, że to tak naprawdę pies.

Evolusin, dodaj mnie na steam, albo wejdź na ts, wytłumaczę Ci całą sytuację i moje podejście do tematu
    -Napoleon Bonaparte

Offline MrMatinh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 30, 2017, 15:23:13 »

Trafiłeś w samo sedno.

Offline Evolusin

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 30, 2017, 15:35:57 »
    Evolusin, dodaj mnie na steam, albo wejdź na ts, wytłumaczę Ci całą sytuację i moje podejście do tematu
    Biorę fakty które tutaj się znajdują. Miałeś zmienić nazwę po przegranej bitwie a jedyne co zrobiłeś to zmieniłeś cyfry na rzymskie. Niezbyt teraz rozumiem twoje zażalenia co do Admirała. Wygrał razem z swoimi ludźmi więc poprostu zmień nazwę i konflikt zostanie w większości zażegnany.