Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OPTF: Rada] 2# Posiedzenie Rady Galaktycznej  (Przeczytany 430 razy)

Opis tematu: Ws. odkrycia inteligentnych form %u017Cycia w Galaktyce

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 37
    Odp: 2# Posiedzenie Rady Galaktycznej
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 09, 2017, 20:38:19 »
    - Nie możemy nic. Niestety. - rzekł Mirialanin.

Nadszedł raport z międzynarodowego korpusu dyplomatycznego. Na hologramie wyłonił się Deception, jeden z jej uczestników.
    To było bardzo dziwne. Cali w obawach udaliśmy się do układu numer 85. Podczas opuszczania szlaku nadprzestrzennego ściskaliśmy oparcia w obawie przed atakiem. Jednostka wyskoczyła z tunelu... i nic. Radary i sonary nie wykryły żadnej formy obecności. Piloci przyspieszyli nieco i zaczęli zbliżać się do powierzchni planety, następnie wysłaliśmy impuls komunikacyjny, a ten nie został chociażby odebrany. Przedziwna sytuacja. Podeszliśmy bliżej planety i dokonaliśmy skanu, jednak wciąż nie było żadnego śladu radiowego. Wobec tego, postanowiliśmy wylądować na planecie. I tam... cóż, nie spotkaliśmy niczego. Wykryliśmy jednak obiekt, który generował widmo promieniowania. Przesyłamy obraz obiektu. Zabraliśmy go na pokład i zabezpieczyliśmy, wkrótce dowieziemy go na Galactę.
    (click to show/hide)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 09, 2017, 21:34:54 »
    - Co panowie myślą na temat obiektu? - pyta Siostra, rozsiadając się na swoim fotelu.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 09, 2017, 21:40:34 »
    - Jestem ciekawe jego pochodzenia. - rzekł Deception.
    - Ja zaś jego zastosowania. - rzecze Mirialanin.
    - A ja potencjalnej wartości. - rzucił z błyskiem w oku Skrii.

Rozmowy wznowiono, gdy wniesiono już obiekt do sali. Usadowiono go w środku - kryształ połyskiwał w świetle, a membrana wokół niego powolnie się obracała.
    - Co... cóż to może być? - zastanowił się Deception.
    - Przedstawicielko Zakonu, ma Pani jakieś sugestie? - odwracając się do Ciebie rzekł Mirialanin.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 09, 2017, 21:44:39 »
    Siostra na wszelki wypadek po kryjomu sprawdziła magazynek swojego podręcznego boltera jednoręcznego, po czym odezwała się wywołana - Czy ktoś ma jakieś obiekcje, by sprawdzić czy w ogóle obiekt działa? Nie chodzi mi tylko o to czy świeci i się rusza, ale do czego jest... Uważam, że powinniśmy przeprowadzić nad obiektem szereg... badań i eksperymentów, dzięki którym poznalibyśmy co to jest... i jaka technologia w tym działa.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 09, 2017, 23:12:36 »
    - Słusznie. Popieram. - rzekł Mirialanin.
    - Popieram. - Deception.
    - Popieram również. - dodał Skrii.
    - Nasz ośrodek badawczy się tym zajmie. - rzekł Mirialanin, na co inni się również zgodzili.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 10, 2017, 00:02:27 »
    - Zakon chciałby również uczestniczyć w procesie badawczym, jeżeli oczywiście Mirialanie się zgodzą - po czym uśmiechnęła się do androida i kiwnęła mu głową.

Offline Ąrie

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 10, 2017, 00:07:14 »
    - Przyjmiemy każdą pomoc, Szanowna Pani. - odpowiedział Mirialanin beznamiętnie, jednak skłaniając się w stronę przedstawicielki.
    - A więc postanowione. Przymierze Mirialan wraz z Zakonem podejmą się zbadania obiektu w ośrodku badawczym Przymierza. Następnie na prywatnym spotkaniu przywódców ras, włączając też mnie, zostaną przedstawione efekty badań. Wykluczamy z programy Kree'waków. Zamykam drugie posiedzenie Rady Galaktycznej!