Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Dyskusja, uwagi  (Przeczytany 17963 razy)

Opis tematu: Temat poświęcony luźnym rozmowom na temat sagi ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Scyfe

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [ŚWIAT MROKU] Amor omnia vincit - Dyskusja, uwagi
    « Odpowiedź #120 dnia: Lipca 23, 2016, 23:07:10 »
    Przez następne swa tygodnie moje odpowiedzi będą dużo rzadsze niż normalnie, jestem na urlopie, sorki Luna, postaram się odpisywać jak tylko złapię chwilkę i internet. Claudie , Luna do usłyszenia.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #121 dnia: Lipca 23, 2016, 23:30:27 »
    Wypoczywaj ;)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #122 dnia: Lipca 24, 2016, 19:15:35 »
    Thomas Rainfield chciał zabrać głos w sprawie kreacji postaci, postanowiłem pomóc mu i on sam wypowie się w tej kwestii.

Ekhem, dziękuję Octavianowi, który zawsze bardzo był dla mnie miły, bardzo lubię jego władczy charakter, to taka inteligenta osoba i tyle wnosi  w życie Tawerny. < Poprawia kobiecym gestem włosy> - Do rzeczy jednak. W tej sesji, w której niezwykle mocno czuję się feministyczną atmosferę, <tu głos leciutko mu zadrżał>,  brakuje pewnej wyraźnej decyzji w kwestii mechaniki, jeśli mogę mu tak powiedzieć.
    Poprawia swoją pozycję, siedzi w celi domu psychiatrycznego, jednak zachowuje się jak na wystawnym przyjęciu, wilgoć na ścianach w niczym mu nie przeszkadza. Zakłada ręce na uniesionym w górze kolanie i kontynuuje, starając się zaakcentować swój spokój i opanowanie.
    - Otóż, w tej sesji prowadzonej przez przyjaciółki, których silną więź czujemy, że tak powiem, <słowo "przyjaciółki" rozpala mu spojrzenie, ale szybko się opanowuje> widać w warstwie deklarowanej silny akcent na sprawy klimatu, jednak później sprawy sprowadzane są do siermiężnej mechaniki. <przełyka ślinę, robi małą przerwę, by zapomnieć słowo "przyjaciółki", wychodzi mu całkiem nieźle>
    Mamy tu kwestie podręcznika, którego w sumie nie ma, to znaczy nawet go dostałem po tym jak wysłałem listy do tej miłej pani... <przy wyrażeniu wysłałem listy, kopie się niechcąco w nogę łóżka, wyjątkowo mocno, starając się zbić implikacje, jakie niesie z sobą korespondencja z kobietą, cios jest silny, na czoło wychodzi mu pot. Mówi jednak dalej spokojnie...

- I mam takie wrażenie,... przepraszam kiedy państwo podają tu herbatę, nie chciałbym się narzucać, ale już jest odpowiednia pora. O ile nie sprawię kłopotu z dużą ilością cukru. A w sprawie tej gry, która przyciągnęła dżentelmenów do tej feministycznej wizji. To tam są już postacie, ale ja nie mogę się jakoś przez to przebić. Dostałem ten podręcznik, niczym klapsa, ahhaa, taki żarcik. <nerwowy śmiech> Zupełnie jak jakaś tortura za karę, dla niegrzecznego pieska. <znowu kopie się to samo miejsce> Ten podręcznik otwiera się niesamowicie długo. <tu przewraca oczami, by podkreślić, że sprawia mu tu straszny kłopot.>
    No więc, jeśli można to poproszę o pomoc z tym podręcznikiem, to znaczy z kreacją i o tą herbatę. Może ^IvE mi pomoże, podobno nawet można z nim wyskoczyć pod namiot, jakie to by było miłe, atmosfera na Tawernie ma w sobie tyle życzliwości. Jeśli się państwu nie narzucam.
    Straszny problem z tą kreacją, straszny, a mechanika jest przecież dla naszej pani bardzo ważna, musimy się dostosować i być grzeczni.

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Lipca 24, 2016, 19:53:50 »
    Z herbatką może być problemik, ale z KP pomogę :)

Otwórz sobie stronę 102 i przeczytaj dokładnie. Jedyną odmianą od podręcznika jest to, że zaczynasz jako człowiek. Nie już iluśtam letni wampir tylko pełnokrwisty człowiek. Dlatego miałeś możliwość "stworzenia" sobie Ojca/Matkę, ale nad tym spokojnie, już mam koncept :) Cechy to dla mnie pula kości. Owszem, wiadomo - im większa wartość cechy, tym większa twoja wiedza w pewnych aspektach, co można ładnie przedstawić w twoich odpisach do sesji. Dla mnie ważniejsza jest zdolność odegrania swojej roli... ale papier nie śmierdzi. Jedynym ograniczeniem w kreatorze postaci jest to, że "startujesz" od X pokolenia, a nie od XIV jak jest w podręczniku. Jest to ważna informacja ;)

Strona 103 podręcznika praktycznie za rączkę prowadzi Cię po tworzeniu postaci. Twoim zamysłem jest Malkavian (strony 72-73) - czyli jednym słowem świr. Archetyp jest mega, potencjał ogromny. Byle go tylko dobrze wykorzystać. Malkavian do tego jest najtrudniejszą rasą do odegrania. Bo nie tylko musisz pokazać że to świr, ale również wspomóc swoją koterię, często nieszablonowym myśleniem. Wiersze, przyśpiewki, odpowiednie reakcje. Muszą być na tyle szalone... by były szalone ale też mogą być naturalne. Wszystko zależy od twojej wyobraźni. Przy tej rasie można sobie pofolgować (zresztą przy każdej bulwa mać :) ).

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #124 dnia: Lipca 24, 2016, 20:40:32 »
    Tu Reinfeild uśmiecha się pełnym uzębieniem, jednak jego oczy niosą z sobą oceany niepokoju.
    - Ale się nie otwiera, ten podręcznik się mi nie otwiera... Nie ma herbatki, podręcznik nie chce się otworzyć, pięknie, pięknie.

Tutaj na razie podziękujemy naszemu  Renfieldowi, wrócę już do dyskusji.
    Istotnie nie mogę otworzyć podręcznika, zasługa szalonego potencjału jaki ma tutaj mój net. Trochę mnie korciło aby wykorzystać sytuację, do odgrywania złośliwości i nachalności tej postaci, ale powiedzmy, że trochę wychodzi to za ramy gry. :)
    Jeśli ktoś istotnie może mi pomóc, proszę się nie krępować, do jutra otworzę jakoś - mam nadzieję, ten nieszczęsny podręcznik.
    Rzeczywiście w przypadku tej postaci mechanika jest zupełnie bez znaczenia, więc może mieć dla mnie dowolne statystki. Przypuszczam, że istotnie Lew nie ma dostępu do netu, bo pewnie już było by po wszystkim.
    Proszę się nie zamartwiać do jutra sobie z tym poradzę, chciałem tylko namieszać i przypomnieć o mojej wrednej postaci. ;)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #125 dnia: Lipca 25, 2016, 15:46:29 »
    Lew nic by tu nie pomógł, bo podręcznik ma na komputerze, a w trasę go nie zabrał :P
    Z czym konkretnie jest problem? Nie otwiera się po prostu, nie chce się załadować czy jakiś błąd się pokazuje?

Offline Luna

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #126 dnia: Lipca 28, 2016, 00:26:52 »
    Dzieci oddzielone od matek wciąż prosiły o pokarm, ojcowie zamordowani kulami i wyciętymi grdykami w niemym krzyku wskazywali palcami zza światów swych oprawców. Ciemne chmury nad miastem aniołów zawisły choć nadal świeciło słonce, lecz wyłącz duszę by okiełznać ogród mego pana na dywanie utkanym ze snów suki, by pojąc ogrom zniszczenia rasy ludzkiej - no spojrzyj, wtop swój wzrok w to co pokazuje !

Odszedł brat mój i siostra, zostałam sama pośród kości które znam, są moje a ciało przegoniły kruki ze snów o władaniu światem. Wstałam i spojrzałam w odbicie kropli własnych łez - to nie ja ! Śmierci twarz prowadząca mnie ku końcowi, wyśnij więc dla mnie lepszy świat o błogosławiony wśród sztandarów i chorągwi okrytych krwią, zabierz mnie do świata umarłych i daj kielich smoły do picia, bym godnie utkała tron twój, zadbaj bym zapewniła CI miejsce na ziemi.

A tak pomijając sny, ktoś jeszcze tu grymasi i pisze czy sami zostaliśmy ?
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Lipca 28, 2016, 16:59:59 »
    Wieczorem się pojawi odpisik, aktualnie zawrócenie głowy :/

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 03, 2016, 17:31:48 »
    Post pod postem, ale ważne.

Przerwa w sadze od jutra do 20-21 sierpnia. Urlop w formie terapii, muszę ogarnąć własne myśli i głowę, bo dzieje się za dużo złego ostatnio.

Jeżeli będę miała internet na miejscu, to dam znać w tym poście.

Internet jest, ale słabej jakości. Będę odpisywała w sadze na bieżąco, ale to zależy od waszego natężenia ;)

Papatki.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2016, 21:34:24 wysłana przez Claudie »

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Sierpnia 08, 2016, 14:00:13 »
    Wypoczywaj i ładuj bateryjki...

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 08, 2016, 21:30:30 »
    to w końcu jesteś, czy cie nie ma ?
    Belua multorum capitum

Offline Scyfe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Sierpnia 08, 2016, 23:34:46 »
    Ja jestem.... a Ty??

Offline Luna

• Użytkownik
    • Coś osobistego, hm....
    « Odpowiedź #132 dnia: Sierpnia 09, 2016, 01:40:32 »
    Było do GM ale skoro zaczepiasz, odpis wisi. ^^
    Belua multorum capitum

Offline Claudie

• Corleone
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Sierpnia 09, 2016, 08:16:23 »
    Jestem, ale o nieregulaminowym czasie ;)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #134 dnia: Sierpnia 18, 2016, 20:23:24 »
    David powrócił z zaświatów, czy coś.
    W każdym razie, jest gotów do akcji.