Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kościół i wiara  (Przeczytany 18926 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mongol

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • For the Horde
    Odp: Kościół i wiara
    « Odpowiedź #135 dnia: Lutego 22, 2016, 19:13:31 »
    Ktoś kto uważa, że muzułmanie nie zrobili nic złego nie ma prawa obwiniać Kościoła, bo kk na ich tle to anioły w ludzkiej skórze.
    A jeśli ktoś faworyzuje muzułmanów jako tych lepszych, moralniejszych od chrześcijan to jest albo stronniczym muzułmaninem albo cuckoldem.
    Jeszcze jest trzecia opcja - jakiś uraz ze strony środowisk katolickich (ksiądz kiedyś nakrzyczał albo mama i tata każą chodzić do kościoła).
    Albo to wszystko to troll i wymuszanie dyskusji. W sumie nie mam nic przeciwko takiemu zagraniu. Taki temat może mieć cel dydaktyczny.

To samo co wcześniej. Zaczynam lubić moderowanie twoich wiadomości//Peterov
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2016, 00:03:45 wysłana przez Lew »

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #136 dnia: Lutego 22, 2016, 19:35:19 »
    Dzięki bardzo za Twoje informację, daję piwo.
    Jedyne, co chciałbym jeszcze poruszyć, to sprawa krucjat - wiem, że to nie było tak, że tylko papież tego chciał. Większość ówczesnych, ciemnych Chrześcijan pragnęło walk, ziemi, obiecanego zbawienia.

Podejrzewam, że wniosek z tej rozmowy może być taki: Każda religia, która zdobędzie dużą władzę polityczną jest zła. ;-)

@Mongol Otóż nie, mimo bycia ateistą, sam chodzę na religię z własnej woli. Chociaż od przyszłego roku się wypisuję ;-)
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #137 dnia: Lutego 22, 2016, 20:01:42 »
    No i prawidłowo, sam się wypisałem kiedy byłem w technikum.

Kolejny dowód na to, że nie żyjemy w kraju teokratycznym.

To samo co wyżej//Peterov
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2016, 09:43:32 wysłana przez Peterov »

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #138 dnia: Lutego 22, 2016, 21:11:10 »
    Cóż, osobiście nigdy nie spotkałem się z kimś, kto uważa Polskę za kraj teokratyczny.
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Mongol

• Użytkownik
    • For the Horde
    « Odpowiedź #139 dnia: Lutego 22, 2016, 21:28:47 »
    Cóż, osobiście nigdy nie spotkałem się z kimś, kto uważa Polskę za kraj teokratyczny.
    Cóż, są i tacy, uwierz. Choćby u mnie w rodzinie, mój ojciec i starszy brat są wojującymi ateistami, którzy wszędzie widzą księży i ich spiski (coś jak "foliarze" mają z nwo albo naziści z żydami).
    Choć prawdą jest, że Polska to jeden z krajów gdzie Kościół jest relatywnie silny. Po nas w Europie jest dopiero socjalistyczna (sic(k)!) Portugalia. Reszta Europy jest albo laicka, albo prawosławna. Zapleczem wiernych Kościoła jest Ameryka Południowa.
    Ale czy to źle, to nie wiem. Chyba demokracja jest, co nie? Jeśli większość w Polsce jest katolikami, to o co chodzi? Prawa mniejszości? Mniejszość niech będzie cicho i się podporządkowuje. Tako powiem.

To samo co wyżej // Peterov

Ale ty wiesz Peterov, że "Kościół" jako wspólnota wiernych i Europa, jako kontynent, pisze się z dużych liter? Lew.
    No, to ja też: sie ma! // Brudny Heniu
    Jakbyś edytował 20 postów jednego użytkownika, też byś błąd zapewne gdzieniegdzie popełnił LLLewciu // Peterov
    « Ostatnia zmiana: Lutego 29, 2016, 07:57:14 wysłana przez Peterov »