Fajny zestaw ale co do obudowy i zasilacza od SilentiumPC to sie bym zastanowil.
Co do obudowy SilentiumPC to mam Brutus'a M25 i nie narzekam za bardzo. Jakość wykonania jest do przyjęcia, a sama obudowa posiada wiele ciekawych dodatków. Obecnie SilentiumPC wydało kilka obudów, które jeszcze mają bardzo dobrą aranżację okablowania, poza tym dyski hdd i ssd są zainstalowane w obudowie w taki sposób, aby nie zaburzały cyrkulacji powietrza, a to zawsze kilak stopni mniej. Wiadomo, że nie jest to produkt z najwyższej półki, ale wyższa półka charakteryzuje się głównie grubszą blachą i możliwością np. wykręcania tych klapek z tyłu obudowy, zamiast wyrywania. Jeśli ktoś nie grzebie często w kompie i nie ma zamiaru w niego kopać, to ich obudowy są dobrym rozwiązaniem.
Chodza sluchy o kiepskiej jakosci kondensatorow uzytych w ich zasilaczach a obudowy to sprzet od randomowych chinskich firm z dodanym logo SPC. Zasilacze serii Deus byly opracowane i produkowane przez firme SAMA (chinskie nołnejmy). Przy tym wszystkim SPC ciagle zarzeka sie ze to produkty polskie i wgl ich patenty.
Zaznaczam ze nie mam pojecia jak jest z seria Vero ale jednak smrod sie ciagnie. Poswiecajac tyle pieniedzy na zestaw komputerowy lepiej miec pewnosc ze mozna w 100% polegac na jednym z najwazniejszych... O ile nie najwazniejszym podzespole.
Niektorzy odradzaja produkty SPC i ja tez odradzam. Majac alternatywy lepiej nawet troche dolozyc niz pchac sie w potencjalnie tania chinszczyzne.
Ciężko mi się odnieść do twojej wypowiedzi, bo nie mam dużej wiedzy w tym temacie, ale pewnie większość zasilaczy różnych znanych firm wychodzi z tej samej chińskiej fabryki, więc nie tutaj szukałbym problemu. Z tego co wiem na żywotność kondensatorów spory wpływ ma temperatura, więc jak ktoś miał obciążony zasilacz na 100%, a wiatrak ciągnął powietrze z obudowy(taką konstrukcje miały po prostu kiedyś obudowy) to z pewnością kondensatory szybciej się sypały. Nie chce tu bronić tych produktów, bo mogły być felerne, ale dla mnie pewnym wyznacznikiem jakości jest gwarancja. W swoim komputerze mam zasilacz Vero 600 M1 od 2-3 miesięcy. Możliwe, że w przyszłości go wymienię, ale póki mam gwarancje to za bardzo się nie martwię za bardzo. Poza tym zasilacz Vero L1 500 często polecany jest w zestawach PurePC, więc tragiczne raczej nie są. Na ogół wszelkiej maści recenzenci/portale polecają zasilacze firm: Antec, SPC, thermaltake i bequiet.