Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [TFW] Wątek dyskusyjny o serwisie  (Przeczytany 40997 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WerewolfT16

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: [TFW] Wątek dyskusyjny o serwisie
    « Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 30, 2020, 10:03:43 »
    Nie działa przejście do ,,Polskie mody do Warband" oraz ,,Polskie Modyfikacje". Przekierowuje na główną strone forum.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #181 dnia: Lutego 11, 2020, 20:20:02 »
    Panowie, panie...
    Zaskoczcie mnie proszę, swoją kreatwynością.

Co mogę zrobić dla Tawerny?

Co aktualnie dzieje się w czym mógłbym wziąć aktywny udział? Może są inne osoby, które szukają jakiegoś ciekawego kierunku?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #182 dnia: Lutego 11, 2020, 22:10:39 »
    Moim zdaniem Octavian powinien zostać head adminem forum, dzięki swojemu zaangażowaniu podniósł by je na nowy poziom, nie jak ten leń Kradus, który woli w EU4 trzaskać, niż forum rozwijać.
    🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
    #MakeTawernaGreatAgain

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #183 dnia: Lutego 11, 2020, 22:19:55 »
    Jeżeli posiadasz nawet małe (czyli jak ja) umiejętności graficzne to możesz mi pomóc z pewnym projektem, średnio pomoże to w większym rozwoju forum, jest to bardziej coś w stylu małego prezentu dla przyszłej sceny NW; pseudo-NW, które by miało wyjść na Bannerlordzie, jest to zobrazowanie mundurów z okresu XW, od Administracji, przez piechotę, po korpus inżynierów, czy pospolite ruszenie. Jak jesteś zainteresowany to mogę Ci pokazać parę "kart" jak i postęp jaki już jest.
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #184 dnia: Lutego 11, 2020, 22:34:13 »
    Dzięki Brusie, za ciepłe słowo.
    Podeślij mi proszę jakieś informacje o tym projekcie Jerzy Burzo - brzmi ok.

Offline JerzyBurza

• Użytkownik
    • Piwa: 41
    • 18pp_Flb_JerzyBurza_Haze
    « Odpowiedź #185 dnia: Marca 01, 2020, 17:31:02 »
    Cytat: dyktator
    • Po modernizacji forum będzie dostępne przekazywanie wątków klanowych innym użytkownikom. Założyłeś wątek jako przedstawiciel klanu, ale po jakimś czasie stałeś się nieaktywny? Nie ma problemu, teraz bardzo łatwo będzie można przekazać prawa właściciela swojemu następcy, dzięki czemu będzie mógł modyfikować wszystkie informacje zawarte w poście.
    Czy jak powstanie konflikt taki jak był w przypadku nr630, to wątek będzie pozostawiony założycielowi wątku? Chodzi mi o sytuacje gdzie klan dzieli się i każdy uważa się za ten prawdziwy klan "X". I co jak przy normalnej sytuacji, autor wątku nie będzie chciał na "przekazanie wątku"?
    MP17
    FS Cup
    LDP18 Dyw.B
    MP18 Cav

Cytat: Rivet
    Do tego śmiecie tykać nasze święte tagi. Won od tego hołoto śmierdząca. Paszli won, nie godni miana bagneciarza nawet.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #186 dnia: Marca 01, 2020, 18:42:03 »
    Wszystko zależy od konkretnego przypadku. Staży wyjadacze wiedzą że Tawerna nigdy się nie bawiła w rozstrzyganie wojenek klanowych. Nie można z góry abstrakcyjnie oceniać w oderwaniu od realnej sytuacji.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #187 dnia: Marca 01, 2020, 19:11:37 »
    Wszystko to kwestia zapisów w regulaminie. Ogólnie wychodzę z założenia, że jeśli OP jest autorem kodu i/lub grafik tematu, to ma prawo zażądać, by temat przeniesiono do archiwum, a klan stworzył sobie nowy. Jeśli za to nie zrobił tam nic od siebie (albo wręcz kto inny to układał) albo zrobił, ale wyraził zgodę na przekazanie, wtedy dopiero przekazujemy wątek w nowe ręce.

Ogólnie zamierzamy po prostu szanować prawa autorskie i to będzie głównny wyznacznik przy takicch decyzjach. To już sprawa klanów, jakie osoby wybierają do tworzenia wątków. Jak się wybierze kogoś zaufanego, to ten ktoś sam chętnie odda wątek, jeśli odejdzie/stanie się nieaktywny. Na pewno nie będziemy się mieszać w wewnętrzne spory i je rozstrzygać, bo po prostu wykracza to poza rolę i możliwości Tawerny.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #188 dnia: Marca 09, 2020, 23:33:10 »
    Ad rem najnowszego forumowego devbloga - jak administracja planuje na bieżąco kontrolować przyznawanie punktów pomocy, a konkretniej to, czy nie są abuse'owane? Manualnie, czy jakoś inaczej? Bo jeśli chcecie własnoręcznie to robić, to jakoś mam wątpliwość czy dacie radę. Nawet teraz, gdy aktywność na forum nie jest zbyt duża, mój raport z niedzieli nie został rozwiązany, a przecież wraz z nadejściem BLa i napływem nowych userów aktywność tylko wzrośnie.
    Szczęść Boże i pozdrawiam !

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #189 dnia: Marca 10, 2020, 00:59:21 »
    Z mechanizmów zabezpieczających jest tylko brak możliwość cofania wyboru dobrej odpowiedzi przez użytkownika (za to funkcyjni już mogą to robić). A do pilnowania działów gier chcemy wyznaczyć moderatorów.

Co do raportów to aktualnie żaden mi się nie wyświetla. Jeśli mimo tego jakis jest otwarty, to niestety są to już ułomności aktualnego silnika forum. Na nowym raporty będą również ulepszone ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #190 dnia: Marca 11, 2020, 18:24:23 »
    Co do raportów to aktualnie żaden mi się nie wyświetla. Jeśli mimo tego jakis jest otwarty, to niestety są to już ułomności aktualnego silnika forum. Na nowym raporty będą również ulepszone ;)
    Czy w takim wypadku przewidziana jest w ramach większej transparentności funkcja feedbacku z reportów? Wystarczy nawet zakładka we własnym profilu ze złożonymi raportami, w której widać będzie czy raport został zamknięty, czy w ogóle został zarejestrowany przez forum etc.
    Bo na ten moment - przykładowo nie wiem, czy mój raport nie został odnotowany przez forum (z jakiegoś powodu), czy mój raport został zamknięty bez podjęcia żadnej akcji, czy co. Bo zgłoszony przeze mnie post dalej istnieje.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #191 dnia: Marca 11, 2020, 19:51:03 »
    Transparentność? A co to takiego??? I po co nam to niby?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #192 dnia: Marca 11, 2020, 22:33:31 »
    No tak, zapomniałem że Tawerna to dyktatura, mój błąd.

Offline Bojar

• Użytkownik
    • Piwa: 354
    • A proper wife should be as obedient as slave
    « Odpowiedź #193 dnia: Marca 12, 2020, 09:28:41 »
    Jak byłeś przy władzy to Ci to odpowiadało, a teraz jak Cię władza ciśnie to nagle masz z tym problem... "Każda władza deprawuje, a władza absolutna deprawuje absolutnie."

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #194 dnia: Marca 12, 2020, 14:03:52 »
    1. Pomysł jak najbardziej właściwy, rozważymy pod kątem możliwości technicznych.
    2. Tawerna to nie Dyktatura. Nick jednego z administratorów jest zaprzeczeniem jego spokojnej i wrażliwej niczym lilie wodne natury.
    3. Stanowisko użytkownika sir Bułka jest stanowiskiem prywatnym użytkownika i nie należy go rozpatrywać jako oficjalnego stanowiska administracji Tawerny Four Ways.

(click to show/hide)