Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Przywłaszczenie zamku bez gniewu króla  (Przeczytany 5844 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Przywłaszczenie zamku bez gniewu króla
    « Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 03, 2009, 09:57:19 »
    Komu zostanie przyznany zamek lub otaczające go wsie zależy od losowości, więc jedyny sposób to albo wywołać rebelię (polecam) lub bawić się zapisz/wczytaj

Edit: I tak cały czas będziesz rozwijał moje wypowiedzi...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2009, 12:12:23 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 03, 2009, 12:10:57 »
    Zdecydowanie polecam rebelię, najlepiej własną, nie wspierającą pretendenta. Wtedy każdy zamek/miasto, które uda się zdobyć jest moje i nie muszę nikogo o nic prosić:)

Pozdrawiam,
    Bazyli10

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 03, 2009, 12:26:54 »
    Ale wtedy walczysz  zwykle na kilka frontów,  frakcje są tak upierdliwe ,że przejdą nawet  całą mape poto by zdobyć twój zamek.

edit

nom
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2009, 13:01:34 wysłana przez tario »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 03, 2009, 12:28:57 »
    Ale wtedy walczysz  zwykle na kilka frontów,  frakcje są tak upierdliwe ,że przejdą nawet  całą mape poto by zdobyć twój zamek.
    i właśnie oto chodzi, żeby trochę się wysilić i mieć choć troche poukładane w główce, żeby z taki stanem rzeczy sobie poradzić...

Offline Bazyli10

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 03, 2009, 17:08:06 »

edit

nom

Niekoniecznie.

Wiedząc, że będę się "droczył" z Rhodokoami, najpierw popracowałem na dobre stosunki z pozostałymi państwami i póki co mam z nimi spokój:)

Offline majus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 03, 2009, 21:33:41 »
    Nie gram w to dlugo, ale po pewnym czasie jakos zdobylem zamek, no i dostalem go od razu, no szczesliwy traf, potem zdobylem miasto no i 900, wczytaj zapisz nie za bardzo mi lezy :) , potrenuje chyba troche no bo kusi mnie rebelia, wniosek: slepy los czy cos dostaniesz czy nie (relacje moje z krolem to nie byly jakies specjalne)

Offline pc_maniac

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • Polish Builders Community
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 03, 2009, 22:01:44 »
    Komu zostanie przyznany zamek lub otaczające go wsie zależy od losowości, więc jedyny sposób to albo wywołać rebelię (polecam) lub bawić się zapisz/wczytaj

Edit: I tak cały czas będziesz rozwijał moje wypowiedzi...

Losowość w tym przypadku to jakieś 20%, reszta to Reputacja wyższa niż u Lordów, którzy mają mniej lenn niż Ty w danej chwili posiadasz.

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 03, 2009, 22:21:53 »
    Relacje swoją droga ale to czy otrzymasz lenno czy nie to zależy od reputacji i honoru...
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline przybor

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 05, 2009, 11:33:44 »
    Najlepszym sposobem na zdobycie danego zamku jest podbicie wieeeelu zamków, tak żeby każdy lord się mógł jakimś nacieszyć, wtedy, gdy będziesz mieć najmniej lenn król ci odda ten zamek.
    Jeśli to nie da rady, to tylko Mroczny Pieróg ma rację, ale można poszukać innych sposobów.
    pozdro