Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Języki, którymi mówią żołnierze.  (Przeczytany 1586 razy)

Opis tematu: Co z polskim?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    Języki, którymi mówią żołnierze.
    « dnia: Marca 21, 2015, 11:39:40 »
    Witam,
    Od dłuższego czasu pochłaniają mnie Commander battles, czy jak to ktoś mądrze przetłumaczył, bitwy dowódcze.
    Gdy wydajemy rozkazy lub klikamy C (cheer), słyszymy te rozkazy w różnych językach.
    I tu jest problem. Co prawda mamy te 4 główne języki, ale zdarzają się głupie błędy, np. Bawarska piechota mówi po francusku.
    Druga rzecz, to brak odpowiednich  języków dla mniejszych narodów. Polska piechota i lansjerzy mówią po francusku, Węgrzy po niemiecku, a Litwini i Kozacy - po rosyjsku.
    Czy jest może jakiś mod, którego twórcy dodali nowe języki lub poprawili istniejące?
    Jeżeli nie, to może mnie ktoś poinstruować, jak te błędy naprawić (języków sam nie dodam :P)
    I na koniec małe pytanie - grał ktoś kiedyś Austriackimi Ułanami? Zdaje mi się, jakby mówili po ukraińsku, albo innym słowiańskim języku (ale na pewno nie po rosyjsku) A może to jeszcze jakiś inny język?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: Języki, którymi mówią żołnierze.
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 21, 2015, 11:44:44 »
    Jeśli chodzi o języki okrzyków, to twórcy DLC poza wstawieniem niemieckich okrzyków dla brytyjskiego Kings German Legion mają ten aspekt w głębokim poważaniu.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 21, 2015, 12:29:23 »
    Nie rozumiem zdziwienia jeśli chodzi o kozaków, przecież to rosyjscy kozacy(dońscy) więc po jakiemu mają mówić ? Co do austriackich ułanów w grze mówią po rosyjsku.

W plikach gry na pewno nie ma ukrytych wypowiedzi, co do zmiany języków poszczególnych jednostek pojęcia nie mam.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 21, 2015, 16:42:28 »
    Rivet, wydawało mi się, że kozacy to kozacy, osobny naród, ale może się mylę, a co do ułanów to okrzyki są zupełnie inne niż te rosyjskie. Czyżby dali 2 rodzaje okrzyków po rosyjsku?

Matim, przykra prawda. Dlatego pytam się o mody :)
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline Zus_Tremo

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • "Chciałem dobrze,a wyszło,jak zwykle"-Hubal
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 21, 2015, 16:45:42 »
    NW jest zbyt biedne by to dało się wprowadzić inny język dla każdej innej jednostki. Trzeba by było poszperać w skryptach, by jednostki A używało dźwięku A. Jak chcesz to możesz się pobawić z folderem sounds.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 21, 2015, 17:06:38 »
    wydawało mi się, że kozacy to kozacy, osobny naród, ale może się mylę,
    źle ci się wydawało )

a co do ułanów to okrzyki są zupełnie inne niż te rosyjskie. Czyżby dali 2 rodzaje okrzyków po rosyjsku
    z tego co przesłuchałem nie ma różnicy

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta