Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Kogo popierasz w wyścigu po fotel prezydencki

Grzegorz Braun
    3 (3.3%)
    Andrzej Duda
    10 (11%)
    Adam Jarubas
    0 (0%)
    Bronisław Komorowski
    12 (13.2%)
    Janusz Korwin-Mikke
    40 (44%)
    Marian Kowalski
    9 (9.9%)
    Paweł Kukiz
    9 (9.9%)
    Magdalena Ogórek
    7 (7.7%)
    Janusz Palikot
    0 (0%)
    Jacek Wilk
    1 (1.1%)
    Paweł Tanajno
    0 (0%)

Głosów w sumie: 90

Autor Wątek: Wybory prezydenckie 2015  (Przeczytany 73158 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    Odp: Wybory prezydenckie 2015
    « Odpowiedź #330 dnia: Marca 17, 2015, 21:13:30 »
    Co do tego, że według niektórych rasizmem jest nazywanie murzyna , murzynem.
    IvE, tu nie chodzi o tych nieszczęsnych "murzynów", czy poprawność polityczną, tylko o sam fakt ze musiałeś ich wkleić w całkiem sensowne zdanie, robiąc z niego karykaturę.

Pytanie jest te same, co w przypadku wielu wypowiedzi JKM, po co?
    Co to ma do licha wspólnego z tematem?

Szanuje ze jesteś przeciwnikiem "programów socjalnych", ale twoja wypowiedz straciła sporo przekazu przez dodanie niepotrzebnych "murzynów". Czytelnik się zastanawia  czy to tekst antysocjalowy czy rasistowski,
    a rozmowa automatycznie zbacza z "socjalu" na temat rasizmu.
    Do sensownego zdania, dodałeś negatywne skojarzenie, tak jakbyś celowo chciał odstraszyć potencjalnego odbiorce treści.

Czy twój przekaz cokolwiek by stracił gdybyś napisał "Poczytaj o programach socjalnych w US. Obama Care podałem jako najświeższy przykład tego, że Ameryka cały czas idzie w złą stronę."??

Tu już nie chodziło mi nawet o to, że widzę świat PO w wersji wróg, czy zwolennik tylko o fakt, że sam uważasz takiego JKM za kosmitę i go krytykujesz, a sam nie podajesz argumentów dlaczego obecny prezydent wywarł na tyle pozytywne wrażenie, że chcesz na niego oddać głos.
    Wybacz, ale pisałem dlaczego będę głosował na Komorowskiego:
    Przypominam:
    Konstytucja RP. Rozdział V. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej
    Warto poczytać o uprawnianiach prezydenta.
    Moim skromnym zdaniem Komorowski to jedyny kandydat który kandyduje na to stanowisko.
    Cała reszta to kandydaci na królów, cesarzy i naczelnych czarodziejów. Niektórzy nawet zachowują się jakby kandydowali do rosyjskiej dumy.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #331 dnia: Marca 17, 2015, 21:20:29 »
    Korwin mówi, że jako prezydent:

-Będzie wetował głupie ustawy,
    -Będzie uniewinniał ludzi, którzy nie powinni siedzieć : (alimenciarzy, palących trawkę)
    -Jako zwierzchnik sił zbrojnych będzie dbał o kondycję naszej armii.

On doskonale wie jakie ma kompetencje Prezydent. Wystarczyło by trochę posłuchać. Do tego to i tak by miałby być pierwszy poważny krok do obalenia systemu. Z takim Prezydentem reżym miałby wielki kłopot i ograniczone pole działania.

Co do tych socjali i murzynów. No ja nic nie zrobię, że jestem człowiekiem wolnym od bakterii poprawności politycznej. Podałem przykład, wyjaśniłem dodatkowo nic więcej nie jestem w stanie zrobić.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #332 dnia: Marca 17, 2015, 21:21:50 »
    Geez. Gdzie jest ta Zachodnia Europa. Mityczna Atlantyda jakaś, bo wszyscy o niej słyszeli, ale chyba nikt jej nie widział. To co podałeś to wielkomiejska bogata młodzież której odbiło. Nie wszystkich na to stać, a większość z tych których na stać są normalni. W Polsce widziałem chyba więcej "hipsterów" niż w Paryżu (oprócz w hipsterskich dzielnicach, ale one z definicji zmieniają się co chwilę)
    Zgadzam się, podałem stereotyp. Ciężko to sobie wyobrazić, ale rozpoznanie Polaka naprawdę nie jest trudne! W Polsce jednak nie wszyscy tacy są. Wydaję się jakby tylko ten najgorszy element imigrował.

Prusak- nie mówię że musisz być zadowolony z władzy. Nikt nie jest. Nigdzie. Ludzie nie są idealni i trzeba wybierać pomiędzy "mniejszym złem"  a "większym złem". Jednak za zachodzie nie neguje się podstawowych funkcji państwa jak i funkcjonariuszy. Krytyka jest potrzeba- ale krytyka sama w sobie nie. A w Polsce tymczasem wielkie oburzenie, ochy i achy z literówki czy żartu.
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #333 dnia: Marca 17, 2015, 21:27:13 »
    IvE, Waldzios się przejęzyczył. Jego post miał wyglądać tak:

Cytat: Waldzios
    Wybacz, ale pisałem dlaczego będę głosował na Komorowskiego:
    Bo jestem lemingiem i tak naprawdę nie wiem, co robię i dlaczego.
    :P

Ja się w sumie cieszę, że reaguje, jak reaguje, bo każdą kolejną wypowiedzią dokładnie, co do joty, potwierdza wszystko to, co o nim i jemu podobnych wcześniej pisałem. Sam się zaorał swoimi postami. :)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #334 dnia: Marca 17, 2015, 21:29:46 »
    Jednak za zachodzie nie neguje się podstawowych funkcji państwa jak i funkcjonariuszy. Krytyka jest potrzeba- ale krytyka sama w sobie nie. A w Polsce tymczasem wielkie oburzenie, ochy i achy z literówki czy żartu.
    No bo niestety na zachodzie Policja bardziej służy obywatelom.

Moje wrażenia z pobytu w UK:
    -Picie piwka w parku - Policjant upomina, wręcza mapkę i wskazuję strefy gdzie można pić.
    -Przejście na czerwonym jeśli nic nie jedzie i nie ma zagrożenia - dozwolone, specjalne strefy gdzie pieszy ma pierwszeństwo przechodzenia,
    -Złe parkowanie, policjant podjechał i poprosił aby pojechać za nim i pokazał wolne miejsce,

Polska codzienność-
    -Codzienne obserwowanie czy na drodze do domu za płotem nie ma ukrytych policjantów, czychających na ludzi którzy mogą spiesząc się na tramwaj lub z tramwaju przebiec na czerwonym świetle na pobliskich przejściach.
    -Picie piwa w parku - mandat,
    -Przejście na czerwonym gdy nic nie jechało - mandat,
    -Wrzucanie do radiowozu i trzepanie w poszukiwaniu narkotyków i innych specyfików i wyzywanie, że nie wyglądasz na studenta..
    -Posiadanie krzesła, trzymając go w górze - 5 lat,
    -Krzyczenie na wiecu Komora - kneblowanie ust,

To mam chwalić naszych policjantów dla zasady? No kurde prosta obserwacja, chłopie. I to wszystko nie wyciągnięte z kapelusza tylko moje własne autentyczne przeżycia. No poza tym krzesłem i krzyczeniem na wiecu Komora, to nie byłem ja :P

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Marca 17, 2015, 21:37:11 »
    Sam nie wiem, ale z tego co wiem Policja nie bierze się z jakiegoś tajemniczego ludu policjów. Oni się chyba rekrutują z...miejscowych?
    Tak więc policjant też Polak i myśli tak samo jak my.

Co do mandatów- za picie piwa w parku to się zgodzę, absurd, chyba że naprawdę komuś odbija. Ale jak boga kocham, nigdy nie spotkałem się z mandatem za przechodzenie na czerwonym! W sumie na zachodzie nie zwracają na to uwagi, bo system świateł jest zjebany i nikt go nie przestrzega, a w Polsce wszystko jak w Szwajcarskim zegarku działa. Chyba tylko w USA nie przechodzenie na pasach (tzw. jaywalking) jest karane mandatem.
    A co do wystąpień na przemówieniach, jak nie umieją się dostosować i zaburzają takie wydarzenia (+ grożenie) to niech się nie dziwią że nadejdą konsekwencje. Tak samo w internecie plują i grożą, a potem się dziwią że to jest karalne. Wolność nie oznacza anarchia.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #336 dnia: Marca 17, 2015, 21:43:10 »
    Ten system jest taki chory bo oni otrzymują premię za złapanych. Zasila to budżet to się dla nich opłaca. Stąd te problemy. To nie jest problem polskiej mentalności tylko kolejny raz chorego systemu.

Mandatów za przechodzenie na czerwonym lub w miejscach niedozwolonych to multum przypadków wśród moich znajomych. Sam zgarnąłem 3 w karierze. A światła są skopane w Polsce też, przynajmniej w Poznaniu.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Marca 17, 2015, 21:46:40 »
    Ja się w sumie cieszę, że reaguje, jak reaguje, bo każdą kolejną wypowiedzią dokładnie, co do joty, potwierdza wszystko to, co o nim i jemu podobnych wcześniej pisałem. Sam się zaorał swoimi postami. :)
    Gratulacje totalnie mnie zmasakrowałeś :)

Idziesz w ślady JKM, czyli masakrowanie i totalne nieudacznictwo przez najbliższe 30 lat.
    Zamiast przekonywać do swoich poglądów odrzucasz ludzi chamstwem i obelgami, świetna robota.
    Przynajmniej z góry wiadomo, że nigdy nie będziesz miał nic do powiedzenia w żadnej istotnej sprawie.

Wyłącznie dzięki tobie i tobie podobnym rządzi platforma...

Offline AdamKur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #338 dnia: Marca 17, 2015, 21:48:53 »
    System trzeba poprawiać, jak każdy inny. Nigdzie nie jest idealnie. Mimo wszystko jeśli chodzi o drogówkę, to kryjący się policjanci to codzienność wszędzie. W Polsce przynajmniej może to zmniejszyć liczbę wypadków śmiertelnych.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Marca 17, 2015, 21:50:39 »
    Waldzios ja rozumiem przekaz,

Pewne rzeczy jednak trzeba nazywać po imieniu i tyle. W tym rozumiem Dedala, ja mam po prostu inną retorykę. Nie dziw się, że ludzie są wściekli na obecny reżym i nie da się być ciągle spokojnym i opanowanym i tłumaczyć jak owieczkom, szczególnie jak ktoś ci na koniec palnie, że i tak Platforma to jedyny słuszny wybór.

Adam>
    Tego systemu nie da się poprawić, trzeba go zburzyć i postawić na nowo. Nie ma innej drogi.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #340 dnia: Marca 17, 2015, 22:00:50 »
    U mnie w mieście nie spotkałem się żeby ktoś otrzymał mandat za przechodzenie z prostego powodu - w 3 miejscach są światła, więc nawet jak przeszedłem na czerwonym przed policją to oni mają to najzwyczajniej w dupie. Z Poznaniem sprawa już trochę inna, spotkałem się że mandat mój znajomy otrzymał, nie wiem ile to dokładnie wynosi, 50 złotych? Przynajmniej za picie piwa w miejscu publicznym tyle jest, co dla mnie jest chore.

A co do policjantów którzy służą - niby z miejscowych, ale często zdarza się tak, że do policji idą idioci którzy są nielubiani w swojej okolicy - przykład? Pewien pan policjant zamówił drewno (2013 to był), przyjechał koleś godzina wieczorna, wyładował mu to, ale już nie pamiętam o co chodziło, bodajże zaparkował w niedozwolonym miejscu żeby miał bliżej do domu, to po rozładowaniu drewna, nasz bohater dał mu mandat za zaparkowanie samochodu w niedozwolonym miejscu. POLSKA.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Hubtus

• Użytkownik
    • Piwa: 174
    « Odpowiedź #341 dnia: Marca 17, 2015, 22:04:42 »
    Nie rozumiem Ive czemu czepiasz się tak naszej policji. Poza dwoma ostatnimi przykładami spełniała swoje obowiązki. Sam osobiście znam dwóch policjantów i na żadnego złego słowa bym nie powiedział. Zwykli normalni ludzie. Jak zapytałem się kiedyś policjanta o drogę do pewnego miejsca, to może mapki mi nie dał, ale powiedział jak mam dojść i żadnego problemu nie było. Ostatnio spotkałem kontrolerów biletów na przystanku, którzy są przy okazji strażnikami miejskimi i poprosiłem o sprawdzenie mojej uszkodzonej karty, to też nie miałem z nimi żadnych problemów i wytłumaczyli co mam z tym faktem zrobić. Nawet na marszu narodowym w Warszawie skręcając w boczną uliczkę spotkałem kordon policjantów, który szedł w stronę jakiś debili rzucającymi kamieniami w kamienice nie było problemu żeby przejść bokiem. Także ja jakoś nie widzę za bardzo problemów z naszą policją.  Oczywiście wiadomo, że w każdej służbie mogą znaleźć się mendy, ale nie przesadzajmy.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Marca 17, 2015, 22:07:23 »
    Pewne rzeczy jednak trzeba nazywać po imieniu i tyle. W tym rozumiem Dedala, ja mam po prostu inną retorykę. Nie dziw się, że ludzie są wściekli na obecny reżym i nie da się być ciągle spokojnym i opanowanym i tłumaczyć jak owieczkom, szczególnie jak ktoś ci na koniec palnie, że i tak Platforma to jedyny słuszny wybór.
    Widzisz, to zależy co chcesz osiągnąć.
    W kraju jest co najmniej 30% tzw "lemingów", dla twojej wymarzonej rewolucji należałoby ich przekabacić.
    Retoryka, retoryką, ale nie przekonasz "lemingów" obelgami, nieważne jak słuszne będziesz miał poglądy.

Wybacz, ale zawsze podkreślałem ze tymczasowo Platforma to słuszny wybór dla mnie , nigdy nie próbowałem namawiać innych, przynajmniej nie bezpośrednio.
    Żeby było jasne, tak samo uważam ze KNP to słuszny wybór dla ciebie i przykładowo Hubtusa, a PIS dla Dyktatora. To się nie wyklucza.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #343 dnia: Marca 17, 2015, 22:08:22 »
    Cytat: Waldios
    Zamiast przekonywać do swoich poglądów odrzucasz ludzi chamstwem i obelgami, świetna robota.
    Przynajmniej z góry wiadomo, że nigdy nie będziesz miał nic do powiedzenia w żadnej istotnej sprawie..

O Boże, nie mogę... :D
    Człowieku, czy Ty w ogóle czytasz to, co piszesz? Przestań sam się ośmieszać, bo robisz z siebie coraz większego wariata. Prosiłeś o argumenty, więc dostałeś je ode mnie na tacy. Zamiast jak normalny, zrównoważony człowiek do argumentów się odnieść i dla równowagi przedstawić swoje, zrobiłeś to, czego się w sumie spodziewałem i co od kilku ostatnich stron opisuję - rzuciłeś durnym, pustym tekstem o absurdzie i narzekaniu.

Gratulacje totalnie mnie zmasakrowałeś :)

Nie. Ja Cię tylko rozgryzłem. Masakrujesz to Ty się sam. :) Gdybyś dla odmiany rzucił w dyskusji przynajmniej jeden sensowny argument, lub choć udowodnił, że to przy którymś z moich argumentów piszę nieprawdę, to miałbyś szansę wyjść z tego z twarzą. A tak - cóż, przykro mi bardzo... :)

Wyłącznie dzięki tobie i tobie podobnym rządzi platforma...

Oj, stary, odlatujesz coraz bardziej. Zapnij przynajmniej pasy, bo mogą być spore turbulencje. ;)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #344 dnia: Marca 17, 2015, 22:10:14 »
    W kraju jest co najmniej 30% tzw "lemingów"

Sprostuję tylko. Co najmniej 30% spośród głosujących. Nie 30% społeczeństwa. To duża różnica.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)