Co do Swadii i Rhodoków. Zauważyłem, że turnieje w Suno i Praven różnią się od siebie. W Suno jest to mieszanka, raz konnica, raz piechota. Natomiast w Praven jest walka tylko na kopie. Co o tym sądzicie? Czy twórcy mogli w ten sposób nam coś przekazać?
Praven - stolica Swadii, rządzona przez króla tejże frakcji - mi się wydaje, że tam są tylko kopie + konie + tarcze z tego względu, że ma to pokazywać tradycję rycerstwa (turnieje w sposób klasyczny, na kopie). Dodatkowo jest to miasto królewskie, tak? Więc król zwykle walczy na koniu :D ale to moje wolne dywagacje
Suno - miasto dowodzone przez hrabiego, który głównie skupia się na eliminowaniu bandytów - jeden powód :) Dodatkowo Firentis walczył o miłość swojego życia właśnie w tym mieście ze swoim bratem NA MIECZE - dodatkowy powód :) Ale to także jak z Praven, moje wolne dywagacje :)
_____
co do wątku - sądzę, że te imperium ma symbolizować Francję, Wielkie Cesarstwo Rzymskie i Bizancjum. A raczej na podobieństwo tego :) Co do innych to może ktoś przedstawić "myśli" na kim będzie owa frakcja wzorowana? (np.: Rhodocy to taka Genua/Wenecja/Szwajcaria, Swadia to Francja bądź Węgry bądź Polsza)