Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Frakcje:

Królestwo Swadii
    24 (18%)
    Królestwo Rhodoków
    16 (12%)
    Sułtanat Sarranidzki
    9 (6.8%)
    Chanat Khergicki
    7 (5.3%)
    Królestwo Vaegirów
    8 (6%)
    Królestwo Nordów
    26 (19.5%)
    Stworzyć Własną Frakcję
    43 (32.3%)

Głosów w sumie: 132

Głosowanie się kończy: Grudnia 28, 2033, 17:41:20

Autor Wątek: Do jakiej frakcji jest najlepiej dołączyć i dlaczego?  (Przeczytany 17089 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Do jakiej frakcji jest najlepiej dołączyć i dlaczego?
    « Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 22, 2016, 19:28:21 »
    Każda konnica ma przewalone, na choćby mniejszym wzniesieniu w starciu z Rhodockimi Piechurami. Sprawdź to. Ustaw z 20 Piechurów i ich zgrupuj, a z 20 metrów dalej ustaw 5-7 kuszników.

Ty to taktyk jesteś. Można się na jakieś szkolenie zapisać ?
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 25, 2016, 10:18:08 »
    Tak. Zapisy w każdy wtorek w godzinach 8-16. Proszę wypełnić wniosek na naszej stronie, koszt szkolenia to około... 150 zł, ale dla olsztyniaka zrobię wyjątek. 149,99.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #32 dnia: Lutego 24, 2016, 22:13:35 »
    A ja Nordów odradzam. Nie mają kuni. Jak można nie korzystać z kuni!? To takie hmmm... Mało epickie. Kuń musi być, ostry miecz, długa kopia, solidna tarcza i ihaaaa na wroga, Swadia najlepsza! :D
    Ciekawe jest to że też zawsze rekrutuje Swadian i niby takie dobre jednostki a umie zawsze ich państwo układa jako pierwsze...hmm może to taki balans  frakcja z najlepszym wojskiem jest w środku mapy wniosek I swadianin dupa, kiedy wrogów kupa!!

Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka

Offline rasterus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Lutego 24, 2016, 22:31:28 »
    Swadia walczy często na 3 fronty, dodatkowo jak stracą zamek to zaraz proponują pokój. Więc na własną prośbę demontują państwo swoje.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #34 dnia: Lutego 24, 2016, 22:53:23 »
    Swadia walczy często na 3 fronty, dodatkowo jak stracą zamek to zaraz proponują pokój. Więc na własną prośbę demontują państwo swoje.
    Na miejscu ich króla przejąłbym kontrolę nad granicznymi zamkami szczególnie przy granicy z Khanatem i przemieścił ich wojska w okolice suno i parven. Dobrym sposobem na skłócenie sąsiadów jest podbić zamek państwu X i oddać ich sąsiadowi Wojna murowana :))

Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka

Offline Torsten

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #35 dnia: Lutego 25, 2016, 00:45:53 »
    Najlepsza jest ta frakcja, którą lubi się grać. Ja najczęściej grałem w Swadii, ale ta ci** Harlus mnie denerwuje. Wypowiada wojnę 2 albo 3 innym państwom, a jak nas ktoś zaatakuje i zabiorą nam jakiś zamek albo miasto to zaraz pokój. Lubiłem też grać w Khanacie, ale nie wiem dlaczego Khan i nojonowie zawsze od samego początku są do mnie nie chętni. Ostatnio gram u Vaegirow i uświadomiłem sobie, że ta frakcja jest niedoceniana. Rycerze czy strażnicy nie ustępują tak łatwo Swadianom czy Rhodokom, a ich strzelcy to najlepsi łucznicy w Calradii. W ok. 600 dni mam u Vaegirow Wercheg, Tihr, Uxhal, Praven i kilka wsi po Nordach i przy wybrzeżu Swadii. Ponadto jestem marszałkiem i z większości bojarów oraz wsi stosunki mam na sporym plusie ;)

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 25, 2016, 09:00:56 »
    Wyłącz redukcję obrażeń i wypowiedz się jeszcze raz

Offline Rodeel

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 25, 2016, 11:15:15 »
    Każda frakcja jest w czymś lepsza. Moim skromnym zdaniem to Chanat jest najlepszy, choć wszystkie frakcje są sobie ogółem równe.
    Tak w zasadzie wygląda cała ta dyskusja, no bo wszyscy mówią, że najlepsza jest ta frakcja którą oni najbardziej lubią, a prawda jest taka, że wszystkie są zbalansowane, co za tym idzie wszystkie są  częściowo najlepsze pytanie więc powinno brzmieć ''którą frakcję najbardziej lubisz'' i nie byłoby problemu. Całkowicie się zgadzam ogółem, ale nie mogę stwierdzać, że to Chanat jest najlepszy choć oczywiście pod pewnymi względami jest w czymś lepszy od pozostałych frakcji.

W ankiecie nie zagłosuję z powodów podanych wyżej, ale powiem kogo najbardziej lubię- Rhodokowie, po pierwsze, na myśl o nich przypomina mi się Braveheart- Rhodocy to oczywiście Szkoci, a Swadianie- Anglicy. Po drugie- Veluca zasługuje na bycie stolicą świata, po trzecie- to bodaj jedyny naród, który nie jest w Carladii najeźdźcą, jeśli nie, to niech mnie ktoś poprawi.

Każda konnica ma przewalone, na choćby mniejszym wzniesieniu w starciu z Rhodockimi Piechurami. Sprawdź to. Ustaw z 20 Piechurów i ich zgrupuj, a z 20 metrów dalej ustaw 5-7 kuszników.

Każdy/a rhodocki/a piechur/ka ma przewalone, gdy konnica zaatakuje szyk na skrzydle albo w plecy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Kusznik tym bardziej.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 25, 2016, 11:18:44 »
    Każda rhodocki piechur ma przewalone, gdy konnica zaatakuje szyk na skrzydle albo w plecy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Kusznik tym bardziej.
    Każda Rhodocki piechur. Misa nie zgadzać się w twoja zdanie

Offline Rodeel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 25, 2016, 11:22:55 »
    Misa nie zgadzać się w twoja zdanie

Dlaczego?

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 25, 2016, 11:24:07 »
    Zbita piechota przy asyście...

@Edit1

...kuszników robi pogrom nawet najcięższej kawalerii.

Offline Rodeel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 25, 2016, 11:28:19 »
    To racja, ciężko dyskutować.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 25, 2016, 11:28:51 »
    Jeśli nimi dowodzisz, tak. Jeśli nie, to nie. Prosta sprawa, AI jest dosyć głupie.

Offline Torsten

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 25, 2016, 22:55:02 »
    Wyłącz redukcję obrażeń i wypowiedz się jeszcze raz
    Tym chciałeś mnie obrazić czy nie dowierzasz w umiejętności gry? Obrażenia mam na normalnych, AL kampanii na najwyższych. Stopień trudności wynosi u mnie 118%, ponadto kiedyś grałem dwu- lub półtora ręką bez tarczy na blokowaniu "według ruchu myszy"(teraz to wyłączyłem bo gram z tarczą) i szło mi świetnie czy to w polu czy w trakcie oblężeń. Dlatego zignoruję tą zaczepkę.

W przypadku Rhodoków ważnym czynnikiem jest teren na jakim prowadzi się walki. Ja zawsze czekam aż wkroczą na w miarę równinne tereny, żeby wykorzystać potencjał kawalerii. Jeśli uda mi się zniszczyć ich armię to podbije sobie jakieś graniczne zamki, ale jakoś nigdy nie zapuszczałem się głęboko. No chyba że byli bardzo słabi, wtedy wykorzystuje okazję żeby osłabić ich jeszcze bardziej i zgarnąć parę nowych lenn :) W czasie bitwy staram się w miarę możliwości rozdzielać armię i zaatakować ze skrzydeł lub ze skrzydła i pleców. Atak frontalny kawalerią jest jak dla mnie mało efektowny i może przynieść duże straty.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 26, 2016, 07:56:26 »
    Nie miałem zamiaru kogokolwiek obrażać. Chciałem zobaczyć czy zorientowałeś się w tej redukcji czy nie. Co do ataku frontalnego. AI kawalerii jest na prawdę do d*&y. Pierwszych 5-6 wjedzie, a reszta stoi za nimi jak drewniaki.