Każda frakcja jest w czymś lepsza. Moim skromnym zdaniem to Chanat jest najlepszy, choć wszystkie frakcje są sobie ogółem równe.
Tak w zasadzie wygląda cała ta dyskusja, no bo wszyscy mówią, że najlepsza jest ta frakcja którą oni najbardziej lubią, a prawda jest taka, że wszystkie są zbalansowane, co za tym idzie wszystkie są częściowo najlepsze pytanie więc powinno brzmieć ''którą frakcję najbardziej lubisz'' i nie byłoby problemu. Całkowicie się zgadzam ogółem, ale nie mogę stwierdzać, że to Chanat jest najlepszy choć oczywiście pod pewnymi względami jest w czymś lepszy od pozostałych frakcji.
W ankiecie nie zagłosuję z powodów podanych wyżej, ale powiem kogo najbardziej lubię- Rhodokowie, po pierwsze, na myśl o nich przypomina mi się Braveheart- Rhodocy to oczywiście Szkoci, a Swadianie- Anglicy. Po drugie- Veluca zasługuje na bycie stolicą świata, po trzecie- to bodaj jedyny naród, który nie jest w Carladii najeźdźcą, jeśli nie, to niech mnie ktoś poprawi.
Każda konnica ma przewalone, na choćby mniejszym wzniesieniu w starciu z Rhodockimi Piechurami. Sprawdź to. Ustaw z 20 Piechurów i ich zgrupuj, a z 20 metrów dalej ustaw 5-7 kuszników.
Każdy/a rhodocki/a piechur/ka ma przewalone, gdy konnica zaatakuje szyk na skrzydle albo w plecy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kusznik tym bardziej.