https://en.wikipedia.org/wiki/Derivative_work A zgadnijcie, co ja myślę o tym pomyślę? Zgadnijcie!?
Odpowiedź ------>
No więc drodzy sirLuco i Hubtubsie, w zasadzie całe MiB, istnieje w konwencji derivative work i dzięki niej!
Czym innym są bowiem mody?
Jeśli macie wątpliwości spójrzcie na dzieła Trebrona2001, są pytania?
Wiem, że ludzie zatrudnieni w IKEAi, na stanowisku doradców technicznych, pomagający znaleźć nam właściwy klucz do śrubek, dobrać do nich odpowiednie nakrętki - ludzie właśnie tej mentalności i wrażliwości są nam niezmiernie potrzebni! Oddają nam nie dające się wymiernie ocenić przysługi i na Boga, nie każdy musi wiedzieć kim był Marcel Duchamp! Bez tej wiedzy można żyć.
Dlatego też, z całym szacunkiem dla waszej stanowczej postawy, w pełnej świadomości tego jak cenne jest twarde, męskie, racjonalne i konsekwentne spojrzenia na rzeczywistość, niemal z przykrością muszę powiedzieć -
Mylicie Się !
Otóż, jak to szczerze wyznał Marilyn Manson, nic nie cieszy go bardziej niż palenie jego płyt, gdyż najpierw osoby, które te płyty niszczą muszą je kupić.
Zapewniam was, że podobnie jest z twórcami MiB, nie tylko nie będą oni mieli nic przeciwko działaniom artystycznych wandali, ale będą oni owe działania wspierać! Należy więc artystyczny wandalizm - derivative_work, ożywiać, bowiem tłocz on świeżą krew, ŻYCIE w tą społeczność!
Zwrócę uwagę, że szablonowym przykładami tej konwencji są np. Średniowieczne memy, Latryna Nostradamusa, fimy MLG, parodystyczne turnieje - polegające na trolowaniu przecinków czyli np. pojedynki na pięści, ba nawet bagnety, filmy przedstawiające zabawne i niekonwencjonalne sytuacje zaistniałe w grach, zmienianie dialogów w znanych scenach filmowych i wiele innych działań, które znamy z życia naszej społeczności.
Tak więc cieszmy się wolnością, jaką daje ta kapitalna konwencja, oczywiście nie każdy będzie umiał się w niej odnaleźć.
Nie ma się co łudzić, że praktyczne, zaradne życiowo i dojrzałe osoby mogą mieć pewne problemy z tą pozbawioną jednoznacznych reguł zabawą, tym niemniej nie należy tego tak kategorycznie zabraniać.
Dziwakom daje ona przecież dużo radości.
Za śmiałe wprowadzenie celnej konwencji artystycznej i walkę z dojrzałością i odpowiedzialnością otrzymasz niedługo Petrov kilka piw, będą się one pojawiać w twoich postach z dopiskiem - Marcel Duchamp - dla uniknięcia nieporozumień.