Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Deluge (pierwotny wątek i dyskusja ogólna)  (Przeczytany 390323 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: With Fire And Sword (Beta testy- info pierwszy post).
    « Odpowiedź #990 dnia: Grudnia 19, 2010, 22:56:40 »
    Tak, a DP nie wprowadzają nic nowego, są nudne, mapy fatalne, jednostki niezbalansowane... ty weź już o DP mi nic nie mów ;d

Według mnie szkoda kasy po prostu.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 19, 2010, 23:01:42 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #991 dnia: Grudnia 19, 2010, 23:27:52 »
    Jak byś nie zauważył to ja tylko grafikę oceniłem a ty jak typowy fanboy rzucasz się od razu z pazurami. Byłem ciekawy kiedy to nastąpi, szybki byłeś. Jestem ciekaw czy też byś tak bronił gdybyś musiał za ten mod zapłacić.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #992 dnia: Grudnia 19, 2010, 23:50:09 »
    Stanowczo wolałbym zapłacić za WFaSa niż OiM. Po pierwsze wielka ilość zmian w mechanice samej rozgrywki, np: dodatkowe menu kołowe, które daje sporo nowych opcji do wykorzystania, świetnie oddana artyleria, budowanie barykad i okopów itp. Po drugie, dużo większa poprawność historyczna przy umundurowaniu i balansie jednostek.
    Te dwa argumenty w zupełności mi wystarczą żeby wiedzieć co jet lepsze. Jakość grafiki... Wystarczy, że screeny jednego z modów były robione na słabszych ustawieniach...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #993 dnia: Grudnia 20, 2010, 07:10:18 »
    Mody są zazwyczaj darmowe. Niestety OiM jest płatną grą, która tak naprawdę nic nowego nie wnosi to gry i całkowicie nie jest warta swojej ceny. WFaS jest darmowe i już w becie ma więcej innowacji niż OiM.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #994 dnia: Grudnia 20, 2010, 08:08:30 »
    No to się zdziwisz, bo nawet gdyby WFAS było płatne, z całą pewnością bym je kupił, i to za cenę większą niż nowy OiM jest obecnie dostępny. A co do porównań, to zgadzam się z Lucą, poza tym, sama grafika to mały pikuś, który nie może wpływać na ocenę gry jako samodzielny czynnik. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć że DP wygrywają w przedbiegach bo mają ładniejsze menu (z czym bym się zgodził bo póki co WFAS ma z nativa). Ale do niczego cię nie zmuszam, jeżeli chcesz wydawać kilkadziesiąt złotych na nic nie warte ruskie badziewie zamiast ściągnąć za darmo lepszą, polską produkcję to droga wolna :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #995 dnia: Grudnia 20, 2010, 16:03:53 »
    Zbroje husarskie w WFaS są super. Ładna, metalowa powierzchnia, wyraziste kolory, dobrze dopasowane do sylwetki. W DP są jakieś 2 razy za duże, mają dziwną zupełnie matową powierzchnie. Są bardzo sterylne, takie bez wyrazu. Szyszaki owszem, trzeba dopracować. Trzeba też pamiętać że przy DP pracował sztab kilku ludzi, a zrobili praktycznie jednostki i itemy. Wstyd, skoro 2 osoby potrafiły zrobić coś bardziej pomysłowego. WFaS jest bardziej grywalny i ma więcej innowacji niż DP która jest ulepszonym OiM.
    Sława!

Offline b@rtu$

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #996 dnia: Grudnia 20, 2010, 18:53:53 »
    Witam,

Fajnie że parę osób docenia to co zrobiliśmy. Dzięki temu można pracować dalej bo wiadomo że chociaż kilka osób potem w to zagra.
    Przypominam też że przy modzie nie zawsze pracowały tylko dwie osoby. Na początku było nas trochę, a w dziesiątki szli Ci którzy przychodzili i zaraz odchodzili, nie kiedy też coś wnosząc.

ps. pancerze na pewno będą poprawiane. Kilka jest bardzo starych te na pewno będzie trzeba poprawić. Jest też wiele pomysłów które wciąż czekają na urzeczywistnienie. Wkrótce podam informacje dla osób które będą chciały coś zrobić dla moda.

Pozdrawiam

Offline Wedge Antilles

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #997 dnia: Grudnia 21, 2010, 14:18:19 »
    Witam taka mała ciekawostka, grałem dzisiaj na serwerze katapulty w moda With Fire And Sword z dwoma graczami jeszcze, aż w końcu się pokazał jeden gracz o niku Kruk, który jak się okazało jest ukraińcem, a za chwile się pokazało jeszcze dwóch i jeden rosjanin bardzo im się spodobał ten mod graliśmy ze godzine czterech polaków w rzeczpospolitej, a czterech słowiańskich kolegów w frakcji  kozackiej oczywiście. Spytałem ich się skąd mają mod, a Kruk mi napisał, że na forum jakiegoś klanu rosyjskiego. Widać, że ten mod może mieć powodzenie nie tylko w Polsce. Pozdrawiam   

Też wtedy grałem. Nas, z IPL była czwórka chyba i ktoś z REFu. Było super!

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #998 dnia: Grudnia 21, 2010, 20:04:23 »
    Czy można oddać się konsumpcji moda? Gdyżna forum link do bety jest trefny ;/
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline diamo92

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #999 dnia: Grudnia 22, 2010, 16:44:59 »
    Hmm, napalilem sie na tego moda, poniewaz OiM nie spelniło w 100% moich oczekiwań. Dlatego zabralem się do pobierania, ale spotkala mnie przykra niespodzianka, poniewaz podczas ladowania gry wyskakuje mi error.
    http://img843.imageshack.us/img843/3858/bladmountblade.jpg
    Prosze nie sugerowac sie tłem, poniewaz blad tyczy sie moda(u) WFAS
    Jezeli ktos wie jak sobie z tym poradzic, prosze napisac :)
    Licze na szybka odp.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1000 dnia: Grudnia 22, 2010, 16:51:25 »
    Hmm, napalilem sie na tego moda, poniewaz OiM nie spelniło w 100% moich oczekiwań. Dlatego zabralem się do pobierania, ale spotkala mnie przykra niespodzianka, poniewaz podczas ladowania gry wyskakuje mi error.
    http://img843.imageshack.us/img843/3858/bladmountblade.jpg
    Prosze nie sugerowac sie tłem, poniewaz blad tyczy sie moda(u) WFAS
    Jezeli ktos wie jak sobie z tym poradzic, prosze napisac :)
    Licze na szybka odp.
    skasuj i ściągnij jeszcze raz...
    jakieś błędy w plikach masz...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1001 dnia: Grudnia 22, 2010, 17:04:09 »
    Nie musi wcale ściągać jeszcze raz. Wystarczy, że odpali moda pod Warbandem, nie pod zwykłym M&B. ;)

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1002 dnia: Grudnia 22, 2010, 19:21:11 »
    Link do bety wygasł.

Offline diamo92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1003 dnia: Grudnia 22, 2010, 21:38:22 »
    Warband musi byc oryginalny ? (zalezy mi tylko na singlu)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2010, 22:11:30 wysłana przez diamo92 »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1004 dnia: Grudnia 22, 2010, 21:39:31 »
    Singiel jeszcze nawet nie jest gotowy. Prace trwają, ale nie wiadomo, na jakim są etapie. :/
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2010, 23:23:20 wysłana przez Hofiko »