Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bugi w nowej wersji  (Przeczytany 6294 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Bugi w nowej wersji
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 30, 2014, 20:14:12 »
    Jeśli statek zaczyna się topić i nie zdążysz wejść na górę pokładu, stajesz na armacie, woda przekracza już dół to automatycznie mnie przenosi na górę. Stojąc już pod wodą nie wyskoczę ponad jej taflę, to staję się ubotem z możliwością podwodnego ostrzału.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 01, 2014, 10:15:14 »
    Też mi bug...to błogosławieństwo
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 01, 2014, 10:48:33 »
    To nie bug ale powiem jedno "rozgazy walki"
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2014, 13:49:38 wysłana przez MrAdrianPl »

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 01, 2014, 21:30:49 »
    Nie wiem czym to jest powodowane, ale pojawia się nie tylko u mnie. Gdy strzelam z bandoletu na koniu, dym wystrzału pojawia się tak jakby... za plecami. Dołączam screena:

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 01, 2014, 21:54:25 »
    Nie wiem czym to jest powodowane, ale pojawia się nie tylko u mnie. Gdy strzelam z bandoletu na koniu, dym wystrzału pojawia się tak jakby... za plecami. Dołączam screena:

U mnie też tak jest, z tym że nie tylko na koniu, ale wszędzie i jakimkolwiek czarnoprochowcem.
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 02, 2014, 00:22:25 »
    Teoretycznie nie ma prawa się dziać coś takiego, bo serwer wysyła te same dane (o pozycji wystrzału) do wszystkich graczy, dlatego nieźle mnie to zdziwiło.

W następnej łatce trochę przerobiłem synchron efektów (mniej danych leci między serwerem a graczami, zaś pozycja wystrzału jest liczona u graczy). Prosiłbym więc o dokładne sprawdzenie, czy nie będą się dziać z efektami podobne cuda i jeśli coś będzie nie tak, to nie czekać kilka dni, tylko niezwłocznie informować.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 03, 2014, 09:06:00 »
    Mam małe pytania do grających:

- wiem, że czasem dźwięki czynności się bugują i odtwarzają się w kółko, gdy postać zginie. Czy ktoś zaobserwował to dla dźwięków innych niż kopanie okopów? Jeśli tak, to niech napisze dla jakich.

- innym dość uciążliwym bugiem jest pojawianie się broni w prawej ręce, gdy postać trzyma/przeładowuje muszkiet. Komuś zdarzyło się coś takiego u prowadzonej przez niego postaci? Czy może jest to widoczne tylko u innych? Fajnie by było, gdybyście też napisali w jakich okolicznościach ta druga broń się w rękach pojawia.

Offline Adamov

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 03, 2014, 09:39:28 »
    Ostatnio zabiłem inżyniera jak stukał młotkiem w deski(nie pamiętam jak to się dokładnie nazywało) i po jego śmierci nadal był dźwięk stukania chyba aż do zmiany mapy.

Dziś każdy uczniak pobiłby Napoleona, ale wówczas,gdy nad polem bitwy ścieliła się mgła,dym prochowy wypełniał doliny,a wrzask atakującej kawalerii zagłuszał trąbki sygnałowe nic nie było pewne ani oczywiste

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 03, 2014, 11:33:12 »
    - innym dość uciążliwym bugiem jest pojawianie się broni w prawej ręce, gdy postać trzyma/przeładowuje muszkiet. Komuś zdarzyło się coś takiego u prowadzonej przez niego postaci? Czy może jest to widoczne tylko u innych? Fajnie by było, gdybyście też napisali w jakich okolicznościach ta druga broń się w rękach pojawia.

Często występuje to przy postaciach które strzelają w podpory berdysze/forkiety, ale nie jest to regułą.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 03, 2014, 13:07:59 »
    Jeśli chodzi o berdysze, to z tego co pamiętam tego typu "łączenie" modelów działo się po niewypale, nie jestem jednakże pewny co do muszkietów ze zwykłymi forkietami.

EDIT: I... okazuje się, że po niewypale nic się nie stało. Chyba, że jest to losowe.

EDIT 2: Dobra, już wiadomo wszystko. Jednak na początku miałem rację, spowodowane to jest przez niewypał, nie ważne czy ciężki czy lekki muszkiet. Osoba, która miała niewypał nie widzi tego że ładuje broń szablą/berdyszem/czymkolwiek a przy celowaniu model obu broni dziwnie się łączy, widzą to jednakże inni gracze.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2014, 13:34:14 wysłana przez Altharis »

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 03, 2014, 15:21:56 »
    Kubraczki tatarów, a mianowicie ich kolor. Jeśli weźmiemy brązowy to będziemy nosić niebieski i na odwrót.
    Suprajs, podpisu brak!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 03, 2014, 15:42:20 »
    EDIT 2: Dobra, już wiadomo wszystko. Jednak na początku miałem rację, spowodowane to jest przez niewypał, nie ważne czy ciężki czy lekki muszkiet. Osoba, która miała niewypał nie widzi tego że ładuje broń szablą/berdyszem/czymkolwiek a przy celowaniu model obu broni dziwnie się łączy, widzą to jednakże inni gracze.

Ok, dzięki. To mi trochę ułatwia sprawę i zawęża pole poszukiwań... Teraz tylko zostaje kwestia, czy uda się to wyeliminować. ;)

edit: jeszcze jedno - to się działo zaraz po niewypale, czy dopiero przy próbie przeładowania niewypału?

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 03, 2014, 16:52:38 »
    Działo się to od razu po wystrzale. Przy okazji zauważyliśmy, że po zmianie broni na inną broń biała znika z prawej ręki gdy trzyma się muszkiet/pistolet. A raczej dopóki nie wystrzelisz lub przeładujesz, wtedy broń biała znów się pojawia.

EDIT: Jeszcze jeden mały bug (?). Nadziak (Pick w angielskiej wersji z tego co pamiętam) wypada z ręki przy zadaniu ataku koniowi, który jechał na gracza. Jak rozumiem, jest to związane z obrażeniami kłutymi, bo przy obuchowych nie było żadnego problemu.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2014, 17:09:01 wysłana przez Altharis »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 03, 2014, 22:23:28 »
    Dzięki za informacje. Doprowadziło mnie to do jednej z nowych operacji WSE, która najwidoczniej miała skutki uboczne. Na razie nie jestem w 100% pewien, czy to właśnie ona powodowała ten bug, ale była używana tylko przy niewypałach, a tylko tam błędy się pojawiały. W każdym razie przerobiłem system niewypałów, by z tego nie korzystał i zobaczymy co się jutro będzie działo...

Nadziaki już poprawione. Przy okazji wyszło, że sprawdzanie prędkości koni nie zostało odświeżone z wersji 0.5 i w efekcie nawet wolno jadący, niemal stojący w miejscu wierzchowiec mógł powodować wypadanie broni z rąk.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 03, 2014, 23:29:13 »
    A co z zacinaniem sie ladowania broni po niewypale? Czasami potrafi zirytowac na inwazji.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.