Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Holy Wars  (Przeczytany 26374 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hc.united

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Monastyr
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 31, 2014, 18:01:19 »
    Była przerwa wakacyjna i wyjazd do Londynu. W październiku wracamy do prac nad modem ;)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 31, 2014, 21:04:35 »
    No to fajnie.

Offline Mouver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Generał Zakonu Białego Orła
      • Zakon Bialego Orła Forum
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 28, 2014, 17:17:21 »
    Iiii... Ten mod żyje? Bo chętnie bym pograł .

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 31, 2015, 12:20:48 »
    Mod upadł czy trwają prace ?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 31, 2015, 12:36:40 »
    Tematotwórca ostatnio online był 6 dni temu, ale nigdy nie napisał, że mod upadł. Równolegle, ostatnia zmiana o jakiej mogliśmy słyszeć pochodzi z czerwca zeszłego roku. Konkluzja? Albo projekt przechodzi fazę hibernacji, podczas której nikomu się nie chce, ale nie poddali się (i dobrze), albo ciężko pracują nad modem i nie mają czasu wstawić skrinów. Niezależnie czy jest to opcja pierwsza czy druga, Twój post zapewne niezbyt im pomoże.

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 03, 2015, 12:54:54 »
    Nie jestem MOPSem żeby pomagać. Zadałem normalne pytanie, jako że pomysł moda był bardzo ciekawy, ale pewnie skończy się jak zwykle

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #21 dnia: Lutego 03, 2015, 13:32:17 »
    Dobry Boże... czy wy ludzie rozumiecie co piszecie? Swoimi działaniami tylko zniechęcacie i jedyne co robicie, to irytujecie. I potem: "pewnie skończy się jak zwykle"... Po co wypowiadasz się w wątku moda, który "skończy jak zwykle"? Co Cię taki mod w takim wypadku w ogóle obchodzi?

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lutego 03, 2015, 16:56:57 »
    Jeśli twórca ogłasza swój mod na ogólnodostępnym forum to chyba normalne że są pytania. Nie jest chyba dla niego wielkim problem odpowiedzieć tak prace trwają lub nie dalismy sobie spokój i dziękuje

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    « Odpowiedź #23 dnia: Lutego 03, 2015, 17:00:05 »
    Nie jestem MOPSem żeby pomagać. Zadałem normalne pytanie, jako że pomysł moda był bardzo ciekawy, ale pewnie skończy się jak zwykle

MOPSem może nie jesteś, ale jednak nie możesz zrozumieć że twórca ma ŻYCIE W REALNYM ŚWIECIE, które jest dla niego WAŻNIEJSZE niż twoje pytanie na forum internetowym.
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #24 dnia: Lutego 03, 2015, 17:13:17 »
    Nie przesadzacie trochę? Zadał normalne pytanie (kierowany, jak widać ciekawością o moda, na którego czekał, a w którego temacie jest cisza od pół roku) i zaczęliście tu zaraz go atakować, prowokując do wypowiedzi, jak to "pewnie skończy się, jak zwykle".

MOPSem może nie jesteś, ale jednak nie możesz zrozumieć że twórca ma ŻYCIE W REALNYM ŚWIECIE, które jest dla niego WAŻNIEJSZE niż twoje pytanie na forum internetowym.
    @Bolo Chan nigdzie nie wskazywał, że nie rozumie tego. Dobrze, że zauważyłeś iż jest to forum internetowe. Służy do informowania, dyskutowania i właśnie zadawania pytań. Rozumiem, gdyby naciskał i się powtarzał, ale zapytał raz i cierpliwie by zapewne czekał na odpowiedź autora moda. Także zejdźcie z człowieka.

A ja głupi myślałem, że naskakują na innych tylko w tematach klanów ...
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #25 dnia: Lutego 03, 2015, 17:33:36 »
    Nie przesadzacie trochę? Zadał normalne pytanie.
    1. Jak pisałem wyżej, są dwie opcje. Gdyby autor miał czas i/lub progres, zapewne odpowiedziałby. Kiepska frekwencja na Tawernie autora wskazuje raczej na brak tego pierwszego i jest jednocześnie wskazaniem, że to kiepska forma komunikacji z autorem. Ofkorz, innej nie ma o ile nie znamy tego pana osobiście, ale wówczas takie pytanie raczej było by zadane drogą nieinternetową.

Zaczęliście tu zaraz go atakować, prowokując do wypowiedzi, jak to "pewnie skończy się, jak zwykle".
    2. Nie wiem jak prowokowałem go do wypowiedzi, że skończy się jak zwykle. Liczyłem, że ta wypowiedź nie padnie. Bo jest najgorsza. Wyobraź sobie, że robisz moda, masz mało czasu wchodzić do jego tematu i czytasz jak jakiś internetowy ekspert pisze, że mod "skończy jak zwykle". Jest Ci przyjemnie? Nie sądzę. To jest tylko irytujące, zwłaszcza, że nie dość że nikt Ci za to nie płaci, to jeszcze skazuje Twój mod na straty bo nie masz czasu pisać w temacie nic. Rozumiem gdyby autor codziennie wbijał na Tawerny i pisał sobie na SpamBoxie jakieś rzeczy, a ten temat skrzętnie omijał. Ale on był ostatnio na początku stycznia, a wcześniej w październiku i zdaje się nawet jego ostatni post był właśnie w tym temacie.

Wystarczy odrobina dobrej woli, żeby pomóc,  a energii nawet mniej niż do napisania tamtego posta. Jeśli nie ma linku do downloada, a ludzie widzą takie posty w niegotowym "pustym" temacie moda i nabierają od razu myśli, że ten mod "skończy jak zwykle", czyli działał by na niekorzyść. Gdyby spamował/pytał się w wątku moda z downloadem, albo gdzie autor jest aktywny, nabijałby liczbę wyświetleń itd. - słowem, działał by na korzyść moda. Nie trzeba być MOPSem, żeby pomagać autorom modów.

BTW:
    Nie przesadzacie trochę? Zadał normalne pytanie [...] i zaczęliście tu zaraz go atakować [...].
    Zgoda, podszedłem od drugiego postu do sprawy zbyt agresywnie. Ale kluczowym słowem jest tu "drugiego". Napisz mi gdzie w mojej pierwotnej odpowiedzi jest jakikolwiek atak na ww. użytkownika? Albo, jak go prowokowałem w tamtym poście do użycia tego nieszczęsnego sformułowania? Mój pierwszy post był jak najbardziej spokojny i wyjaśniał Bolo Chanowi, że takimi pytaniami nie pomaga modowi, a założyłem, że skoro się pyta, to mu na modzie zależy. Mogłem wyjaśnić czemu, racja, to był mój błąd. Wyjaśniłem czemu w tym poście, ale nadal nie wiem, gdzie mój atak z powodu pytania? Pojawił się dopiero (a racja, też wyżej przyznałem, że nie powinien), gdy użytkownik stwierdził, że mod "skończy jak zwykle". Więc albo nie przeczytałeś wystarczająco dokładnie postów Dykcia, albo teraz próbujesz manipulować rzeczywistością i naginać ją na użytek swojej teorii, jak to z projsenem zwyzywaliśmy i sponiewieraliśmy biednego użytkownika, który zadał niewinnie jedno pytanie.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2015, 18:03:20 wysłana przez lllew »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #26 dnia: Lutego 03, 2015, 20:03:18 »
    Nie jestem pewien, czy mnie do końca zrozumiałeś lllew. Ja nie zamierzam wnikać tutaj w poszczególnie sytuacje. Zacznijmy od tego, że autor wątku w żadnym miejscu nawet nie wspomniał, by mu takie pytania, czy posty przeszkadzały. Po drugie, jeśli uważasz, że wprowadza to jakiś zamęt, czy negatywny odbiór, to sam swoim postem wprowadź pozytywny- nikt nie broni. Nie pogłębiaj jednak negatywu poprzez naskakiwanie na ludzi. Tak samo bardzo nie w porządku był post preussen'a. To forum odwiedza bardzo dużo osób (głównie są to niezarejestrowani, którzy tylko czytają) i każdy jest inny. Nie każdy będzie wszystko wiedział, czy prawidłowo wszystko pisał. Jeśli widzisz, że robi błąd (np. poprzez takie narzekanie tutaj), szczególnie jeśli jest to nowy użytkownik lub ktoś z większym stażem, ale przez cały okres pobytu był mało aktywny to jak najbardziej możesz to naprostowywać, czy wyjaśniać. Ale nie w taki sposób, jaki zaprezentowaliście nam obaj wyżej. Jako od redaktora od Ciebie wymaga się tego szczególnie.

Temat uważam za zamknięty, ponieważ nie od tego jest ten wątek i tylko tutaj robimy syf. Pisz proszę na PW, jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #27 dnia: Lutego 04, 2015, 08:10:32 »
    Czy mi się wydaje, czy w modzie będziemy mieli wojska stylizowane na wiek XVII-sty?

Offline hc.united

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #28 dnia: Maja 22, 2015, 22:04:15 »
    Witam po długiej przerwie. Przez tworzenie moda rozpadł mi się związek w tamtym roku. Teraz do sprawy trzeba podejść z dystansem.

Kilka ważnych rzeczy po przerwie:

1. Mod nie upadł, jest tworzony dalej. Jednak nie będzie to już mod w świecie Monastyru, ale mocno na nim wzorowany mod z własnym światem, historią i frakcjami.
    2. Wszystkie informacje i zmiany postaram się umieścić jeszcze w ten weekend.
    3. Świat moda zainspirowany Monastyrem będzie także mocno czerpał z frakcji historycznych. Np. Śródkrólestwo będzie odpowiednikiem Cesarstwa Rzymskiego Narodu Niemieckiego XVI wieku, a Nolandia czymś na kształt Niderlandów z początków XVII wieku. Księstwa Graniczne przypominać będą Landy z epoki wczesnego renesansu. Imperium zaś będzie mocno zainspirowane Cesarstwem Nilfgaardu z Sapkowskiego. Chodzi tu o politykę i ekspansje i władce tego kraju ;)
    4.Mod na pewno powstanie bo zbyt wiele włożono w niego pracy i czasu.

Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #29 dnia: Maja 22, 2015, 22:17:45 »
    No, bardzo fajnie.