Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja [AKT 2 Sygnały Dymne]  (Przeczytany 89485 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Upadek Zachodniej Marchii] Sesja
    « Odpowiedź #360 dnia: Września 01, 2014, 22:09:41 »
    Theodling
    Świetny pomysł przyjacielu. Czy pozwolisz mi towarzyszyć? Konia nie mam, ale mógłbyś wziąść mnie na konia, na pewno dwóch udźwignie, tym bardziej, że nie mam zbroi. - zwracam się do Brega.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #361 dnia: Września 01, 2014, 22:18:04 »
    Brego
    Wskakuj zatem!

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #362 dnia: Września 02, 2014, 07:23:06 »
    Theodling
    Wskakuję na konia Brega, po czym zwracam się do towarzyszy
    -Czy chce ktoś nam pomóc w odnalezieniu koni?

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #363 dnia: Września 02, 2014, 11:13:20 »
    Drużyna 1

Xander
    Kroghar
    Czyli krótko mówiąc skapuściliście sprawę. - Kapitan spojrzał się gniewnie na Ciebie i Kroghara, który zamiast Ci pomóc buja w obłokach - Nie wiem jak to zrobicie, ale jeśli nie chcecie być poszukiwani listem gończym od Shire aż do Mordoru to lepiej załatwcie to szybko. Od razu zaznaczę, że gdy znikniecie, wieści pójdą w świat tak szybko, jak pędzi oddział Uruk-Hai goniony przez Eorlinów. - Podszedł do Kroghara - A ty knypku lepiej pomóż koledze zanim zrobię się niemiły.

Drużyna 2

Icelin
    Falquan(MG)
    Wchodzicie to karczmy, od razu wpadając na wcześniejszego adoratora Icelin.
    Widzę, że znalazłaś sobie kolegę <czkawka>. Moszszsze wybijemy sopie po kufelgu piiiiwwwfa?
    Zataczający się mężczyzna zataczającym się ruchem obrócił się w stronę biesiadników i zaprosił was do lady do której właśnie zmierza.

Drużyna 3

Gerlan
    Nadal nie wiem co robisz.

Borin
    Siedzisz obserwując ogólne zamiezanie

Brego
    Theodling
    Siedzicie razem na koniu. Brego jest już gotowy by wyjechać razem z Theodlingiem.

Manveru
    Nie udało Ci się przywołać konia, prawdopodobnie dlatego, że nigdy w życiu go nie widziałeś(przez dłuższą chwilę by zawiązać więź).

Beorn(MG)
    Zbieram się do wymarszu.
    « Ostatnia zmiana: Września 03, 2014, 08:40:38 wysłana przez Peterov »

Offline Xander

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #364 dnia: Września 02, 2014, 15:46:58 »
    Xander
    - Już się biorę do roboty Panie Kapitanie. - Mówię do niego.
    Myślę: Kurwa wszystko się pieprzy. Potrzebuję pomocy, może tamta dwójka z karczmy z którą czekaliśmy nam pomoże ?? To jest myśl.
    Po odstawieniu wózka spiesznym krokiem idę do karczmy w której widziałem ostatni raz tamtą parę. Po ich odnalezieniu mówię:
    - Witajcie. Ja i tamten krasnolud potrzebujemy pomocy w pewnej delikatnej sprawie. Mianowicie podczas naszej bójki pod tym przybytkiem złapała nas straż i zagroziła,że jeśli nie rozwiążemy pewnej sprawy to nas powieszą, lub jeśli uciekniemy to roześlą za naszymi głowami listy gończe. Sprawa jest trudna i brudna, pomożecie ?? - Mówię do nich cicho, spokojnie i z błagalnymi oczami.
    Po tych słowach krzyczę :
    - Oberżysto kolejkę dla mnie i moich towarzyszy.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #365 dnia: Września 02, 2014, 20:09:55 »
    Theodling
    Nim ruszymy za wrogami, proponuję odzyskać konie. Z nimi mamy większe szanse.

Offline Sinlasil

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #366 dnia: Września 02, 2014, 20:12:32 »
    Gerlan
    Razem z Theodling'iem ruszam szukać koni.

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Września 03, 2014, 08:41:31 »
    @Up Zaktualizowałem to co wczoraj powinno się wysłać.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Września 03, 2014, 12:37:05 »
    Brego
    Szkoda tracić czasu, ruszamy! Popędzam swego wierzchowca do galopu i rozglądam się za uciekającymi końmi.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #369 dnia: Września 03, 2014, 13:56:19 »
    Manveru
    "Dobrze mi radził mistrz Elrond, bym uniósł głowę znad papierów i wyruszał także konno na me wędrówki..." - skomentował w myśli swój brak wiedzy i doświadczenia z końmi.
    Postanawiam wrócić nieco i wyglądać towarzyszy. Jeśli jakichś spotkam zamierzam udać się z nimi, gdziekolwiek idą.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #370 dnia: Września 05, 2014, 08:30:38 »
    Icelin
    Po uslyszeniu ptosby jakze wstawionego goscia mowie do kompana "Chyba powinnismy zajac sie zlecenien aczkolwiek sama nie wiem juz co robic a wzielismy zaliczke . Zdecyduj sie czy dzialamy bo czas mija a tracimy tylko czas po czym stoje w miejscu rozgladajac sie po karczmie czy nikt Nas nie obserwuje . 
    (click to show/hide)

Offline Peterov

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Września 05, 2014, 08:33:31 »
    Drużyna 1

Kroghar
    Xander ruszył w stronę karczmy, a Ty zostajesz pilnować domu kupca. Kapitan wraz z gwardzistami ruszyli dalej na patrol.

Drużyna 2

Icelin
    Falquan(MG)
    Xander
    Stojąc w drzwiach karczmy zauważacie, jak wchodzi tuż za wami ten sam mężczyzna, z którym rano czekaliście na zleceniodawcę.
    Podchodzi do Was i zaczyna dyskusję:
    - Witajcie. Ja i tamten krasnolud potrzebujemy pomocy w pewnej delikatnej sprawie. Mianowicie podczas naszej bójki pod tym przybytkiem złapała nas straż i zagroziła,że jeśli nie rozwiążemy pewnej sprawy to nas powieszą, lub jeśli uciekniemy to roześlą za naszymi głowami listy gończe. Sprawa jest trudna i brudna, pomożecie ?? - Mówi do Was cicho, spokojnie i z błagalnymi oczami.
    Oczekując na Waszą odpowiedź krzyczy do karczmarza:
    - Oberżysto kolejkę dla mnie i moich towarzyszy.

Falquan zwraca się do Ciebie Icelin ze słowami:
    Nie znam się na kulturze Was, elfów ale czy chce Ci się marnować czas na niego, gdy nas zostawił jakbyśmy byli powietrzem? Jak dla mnie powinien jakoś nam to wynagrodzić.

Kedayveth
    Właśnie wychylasz kolejną lampkę wina, kończąc tym samym króliczy udziec, którym zajadałaś się od dość długiego czasu. Znajdujesz się w Edoras, szukając szczęścia, lub drogi powrotu do domu. Nie pamiętasz jak się znalazłaś konkretnie w tej części północnych krain. Wspierałaś załogę jednego z czarnych okrętów, lecz wpadliście w zasadzkę floty Gondoru, która momentalnie rozgromiła wasze szyki. Całe szczęście obudziłaś się na plaży na południe od Minas Tirith. Większość twego dobytku utonęła wraz z większością okrętów, lecz rzeczy osobiste takie jak pancerz i broń masz przy sobie. W karczmie było dość nudno, do czasu aż w wejściu pojawili się człowiek, elf i elfka. Najwidoczniej rozmawiają o czymś niezwykle ważnym, gdyż prowadzą konwersację w dość ustronnym miejscu. Kończąc jeść nie masz nic innego do roboty jak przyglądać się tej trójce.

Drużyna 3

Gerlan
    Brego
    Theodling
    Wyruszacie w poszukiwaniu koni, które spłoszone uciekły w popłochu. Z grzbietu konia udaje wam się dostrzec 6 koni, które zgrupowane kierują się w kierunku zachodu.

Borin
    Siedzisz obserwując ogólne zamieszanie

Manveru
    Twoi towarzysze właśnie wyruszyli. Widzisz ich dość dobrze z racji iż teren jest równy.

Beorn(MG)
    Beorn zebrał swoje wszystkie rzeczy i podszedł do Manveru czekając na okazję do rozmowy.

Offline Ciastunia

• Użytkownik
    • "Dumka na dwa serca"
    « Odpowiedź #372 dnia: Września 05, 2014, 08:41:31 »
    Icelin
    Zwracam sie do Falquana "Tak wiem ze Nasz zostawil ale nadal jest Naszym kompanem i nie powinnismy zostawiac ich na pastwe losu . Wynagrodzi Nam to jesli przyjdzie czas
    Czekam takze na reakcje kompana i zabijajac czas jego namyslu proponuje usiasc wszystkim przy jakims wolnym stole . Po czym prosze Xandera o dokladne wyjasnienie sprawy .
    (click to show/hide)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #373 dnia: Września 05, 2014, 10:03:50 »
    Kedayveth

-To ma być wino? - pomyślała Kedayveth wypijając kolejną zawartość kieliszka - tym cienkuszem można najwyżej się nawalić, a nie smakować. Całe szczęście, że karczmarz ma chociaż pojęcie o przyprawianiu posiłków. Gdy zauważyła parę elfów i ludzi, którzy rozmawiają ze sobą pomyślała: - Elfowie i ludzie w jednym stali domu. Pytanie tylko którzy na górze, a którzy na dole - pomyślała Kedayveth i uśmiechnęła się do siebie w duszy przypominając sobie rymowankę z dzieciństwa. - Może trzeba by dowiedzieć się co planuje ta grupa zwycięskich ras - po czym dała gest karczmarzowi, by podszedł do jej stolika.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Września 05, 2014, 12:54:26 »
    Brego
    Szczęście nam dopisuje towarzysze! Ile sił w końskich płucach staram się okrążyć zbiegłe rumaki i zaganiać je z powrotem w stronę karczmy.