Drużyna 1
Kroghar
Xander ruszył w stronę karczmy, a Ty zostajesz pilnować domu kupca. Kapitan wraz z gwardzistami ruszyli dalej na patrol.
Drużyna 2
Icelin
Falquan(MG)
Xander
Stojąc w drzwiach karczmy zauważacie, jak wchodzi tuż za wami ten sam mężczyzna, z którym rano czekaliście na zleceniodawcę.
Podchodzi do Was i zaczyna dyskusję:
- Witajcie. Ja i tamten krasnolud potrzebujemy pomocy w pewnej delikatnej sprawie. Mianowicie podczas naszej bójki pod tym przybytkiem złapała nas straż i zagroziła,że jeśli nie rozwiążemy pewnej sprawy to nas powieszą, lub jeśli uciekniemy to roześlą za naszymi głowami listy gończe. Sprawa jest trudna i brudna, pomożecie ?? - Mówi do Was cicho, spokojnie i z błagalnymi oczami.
Oczekując na Waszą odpowiedź krzyczy do karczmarza:
- Oberżysto kolejkę dla mnie i moich towarzyszy.
Falquan zwraca się do Ciebie Icelin ze słowami:
Nie znam się na kulturze Was, elfów ale czy chce Ci się marnować czas na niego, gdy nas zostawił jakbyśmy byli powietrzem? Jak dla mnie powinien jakoś nam to wynagrodzić.
Kedayveth
Właśnie wychylasz kolejną lampkę wina, kończąc tym samym króliczy udziec, którym zajadałaś się od dość długiego czasu. Znajdujesz się w Edoras, szukając szczęścia, lub drogi powrotu do domu. Nie pamiętasz jak się znalazłaś konkretnie w tej części północnych krain. Wspierałaś załogę jednego z czarnych okrętów, lecz wpadliście w zasadzkę floty Gondoru, która momentalnie rozgromiła wasze szyki. Całe szczęście obudziłaś się na plaży na południe od Minas Tirith. Większość twego dobytku utonęła wraz z większością okrętów, lecz rzeczy osobiste takie jak pancerz i broń masz przy sobie. W karczmie było dość nudno, do czasu aż w wejściu pojawili się człowiek, elf i elfka. Najwidoczniej rozmawiają o czymś niezwykle ważnym, gdyż prowadzą konwersację w dość ustronnym miejscu. Kończąc jeść nie masz nic innego do roboty jak przyglądać się tej trójce.
Drużyna 3
Gerlan
Brego
Theodling
Wyruszacie w poszukiwaniu koni, które spłoszone uciekły w popłochu. Z grzbietu konia udaje wam się dostrzec 6 koni, które zgrupowane kierują się w kierunku zachodu.
Borin
Siedzisz obserwując ogólne zamieszanie
Manveru
Twoi towarzysze właśnie wyruszyli. Widzisz ich dość dobrze z racji iż teren jest równy.
Beorn(MG)
Beorn zebrał swoje wszystkie rzeczy i podszedł do Manveru czekając na okazję do rozmowy.