Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bellum Imperii  (Przeczytany 12062 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lejba Goldszmit

• Użytkownik
    • Piwa: 65
    Odp: Bellum Imperii
    « Odpowiedź #15 dnia: Marca 25, 2016, 15:03:50 »
    A co z wielkim Imperium Lechickim ?
    Ja osobiście jestem (Jarl) za ideą łączenia pułków Legia Nadwiślańska która była między 4pp a 5pp była dobra albo inne korpusy. Jak przedstawiciel polskich pułków są za proszą o komentarz.

Offline Kondzio01

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #16 dnia: Marca 25, 2016, 15:09:57 »
    To się zgadza. Ale na tych terenach było sporo plemion które były spokrewnione z słowianami. Czyli na przykład Sarmaci. Oni już są dodani. Tutaj jest dużo legend skąd się tam słowianie wzięli np ta o wielkim imperium ujgur. Rzymianie  nazywali Słowian slavini. A najstarsza wzmianka o słowiańskim królu pochodzi z okresu Tyberiusza. A jest nią dedykacją na marmurowe płycie skierowana w kierunku króla Arwiłła Leszka. Niestety jest z tym dużo kontrowersji Ale myślę że jakieś plemiona lechickie można by dodać.Kolega wyżej dobrze mówi.

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 07, 2016, 13:33:12 »
    Prace nad wersją 1.3 trwają w najlepsze, a na dowód moich słów podsyłam poniżej kilka świeżych screen'ów:

(click to show/hide)

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 28, 2016, 09:26:33 »
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Einar.

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 03, 2017, 20:00:55 »
    Gra w to ktoś?

Offline Łukasiewicz

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #20 dnia: Lutego 03, 2017, 22:00:41 »
    Gra w to ktoś?
    Eventy są chyba co tydzien w sobotę ? Ale nie jestem pewien.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 17, 2018, 20:43:49 »
    Tak informacyjnie, to jest już wersja 1.4 moda:

https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,379038.0.html - tu lista zmian.

https://www.moddb.com/mods/bellum-imperii/images/15-preview-kushan-castle#imagebox - a tu screeny i download.

Partowie :3

Trwają też prace nad wersją 1.5

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 14, 2019, 02:38:40 »
    Chyba finalna wersja 1.5.2
    https://www.moddb.com/mods/bellum-imperii/downloads/bellum-imperii-152-full-version
    Niestety u mnie błąd wywala przy ładowaniu moda. Jednak wg tego co jest na screenach, to śmiem twierdzić że porządny mod :)
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck