Gdy ja tworzyłem postać miałem tylko jedną do wyboru, ale jakoś mi to nie przeszkadzało. O ile się nie mylę teraz są chyba wszystkie dostępne za darmo, ale nie jestem w stanie tego potwierdzić. Może jest to kopia DayZ, ale dla mnie i dla wielu innych osób, póki co lepsza.
Tak, gra jest nieprzyjazna i trudna dla nowych, ale co poradzić? Też zaczynałem, też byłem nowy, też umierałem cały czas zabijany bez powodu. Ale to szybko ukazuje, w jaki sposób się tu gra. Jeżeli nowy gracz jest cały czas zabijany, to chyba od razu potrafi załapać, że sam też musi zabijać. W tej grze albo Ty, albo przeciwnik. Strzelasz gdy tylko zobaczysz- zbierasz co bardziej wartościowe rzeczy i idziesz dalej. Taka gra. W dodatku, możesz być bardzo dobrym graczem I:SS, ale samemu ciężko coś tu ugrać. Warto dołączyć do klanu, lub grupy. Możesz być takim graczem jak Akam Ali, Dakotaz, ale nawet oni sami rzadko odnoszą sukces i są w stanie zapełnić plecak. A gdy szturmujesz miasto w 10-15 osób, zaczynasz walkę z innym klanem lub klanami, to o ile wygrasz i przeżyjesz, każdy z grupy może wracać z plecakiem pełnym sprzętu. Współpraca, teamplay to największa moc tej gry, tu nie ma miejsca dla samotnych wilków. W tej grze nie ma też zasad. Widzisz kogokolwiek, to go zabijasz. Nawet gdy nie ma broni- bo co jeżeli pusty gracz wraca zebrać swój ekwipunek? Za chwile będzie miał broń i on zabije Ciebie ;)
P.s. Polecam przenieść tę dyskusję do tematu I:SS, bo się robi offtop.