Pisałem już na czacie moje wrażenia po spędzeniu paru godzin z tym modem ale powtórzę je tutaj. Spokojnie można stwierdzić że mod jest zdecydowanie niegrywalny o ile komuś nie przeszkadza masa błędów typu brak strzał na polu bitwy, dziwne zachowanie kamery brak wielu tekstur i grafik brak tekstów itp. jednak pomimo tych wszystkich błędów w moim wypadku gra była dość stabilna i nie wywaliło mnie ani razu do windy chociaż atakowałem wszystkie spotkane po drodze odziały jak i zwiedzałem każde napotkane miejsce. Choć jak wspomniałem mod nie jest w tej odsłonie jeszcze gotowy do prowadzenia rozgrywki jednak gorąco polecam pobrać go i zapoznać się jak wiele zmian zostało wprowadzonych do gry. Od samego początku widzimy całkiem nowe menu z ruchomym tłem, następnie przy tworzeniu postaci mamy możliwość wyboru osoby\psa która będzie nam towarzyszyć od początku rozgrywki. Zaraz po przejściu na mapę świata widzimy ile zmian się w niej pojawiło - mapa dalej przedstawia obszar znanej nam krainy Calradii jednak przenosi nas w czasy współczesne a historia odgrywa się w trakcie kiedy ludzie walczą między sobą i stawiają czoła wirusowi zamieniającemu wszystkich i wszystko w żądne krwi zombi. Wracając do mapy mamy okazję zobaczyć na niej resztki autostrady, gruzy miast, wraki statków jak i wielka antenę i oczywiście miejsca w których żyją nie zarażeni wirusem ludzie. Mapa w mojej ocenie jest wykonana genialnie same lokacje budzą zachwyt swoim wyglądem a smaczku dodatkowo dodaje falujące morze czy przemieszczające się po mapie chmury. Niestety nie można tego powiedzieć już o mapach bitewnych które choć także całkowicie nowe i ładnie wykonane(mamy tu ulice miast, gruzy przedmieść, wrak statku jak i mapy z lasem, pustynia itd.) to na nich widać najwięcej niedopracowań - to właśnie tu brakuje tekstur dla postaci, niektóre budynki nie dotykają ziemi, postacie biegają nagie bądź z dodatkową parą nóg. Podsumowując mod mogę ocenić jako wczesną wersję Beta wydaną aby z grubsza przedstawić ogrom zmian wprowadzonych przez twórców lub po prostu dla zaspokojenia osób które nie mogły się już tego modu doczekać. Jak wspominałem choć mod nie jest grywalny polecam jednak go pobrać aby samemu przekonać się o tych wszystkich zmianach, a także wykorzystać zawarte w nim idee do urozmaicenia własnych produkcji.
Pozdrawiam Dymitr