Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324872 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #2010 dnia: Maja 30, 2014, 20:04:59 »
    Możliwość dawania lenn swoim towarzyszom chyba pojawiła się dopiero w Warbandzie.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2011 dnia: Maja 30, 2014, 21:16:07 »
    Ach, no właśnie, przepraszam, że wprowadziłem w błąd. Byłem pewien, że, Solar, to Caps Lockiem walnąłeś to WB, a ty napisałeś Native. Rzeczywiście, w podstawce M&B nie można dawać lenn towarzyszom.

Offline gracjan118

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2012 dnia: Czerwca 27, 2014, 13:17:03 »
    Czy wersja enhanced to jest ta sama wersja, którą kupuje się normalnie w sklepach?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #2013 dnia: Czerwca 27, 2014, 20:00:40 »
    O ile chodzi ci o tę wersję enhanced z ModDB, to nie. Nigdzie jej nie ma, nie pobierzesz jej już nawet z oficjalnej strony(to się dało tylko przez pewien czas).
    W każdym razie warto na niej grać, bo po prostu jest lepsza, jak już masz zainstalowaną inną wersję, to i tak możesz ją gdzie indziej zainstalować.

Offline vipdavid

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2014 dnia: Grudnia 20, 2015, 17:00:27 »
    Ja mam kilka pytań
    1.Jak wygląda rebelia...Rozumiem,że muszę rozpytywać lordów gdzie znajdę danego uzurpatora.Potem należy przekonywać lordów z wrogiego królestwa do rebelii...Czy potrzeba  do tego umiejętności perswazji??Ile mieć najlepiej wojska na rebelie??CZy można liczyć na lordów z wrogiego królestwa oraz ich drużyny??
    2.W jaki sposób zostać marszałkiem??Czy to król decyduje kto będzie startował w głosowaniu lordów??
    3.Kogo lepiej rekrutować??Bohaterów czy rekrutów??Ilu mieć Bohaterów w drużynie aby nie zaczęli się kłócić?? Jak często awansować rekrutów i czy w ogóle??

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2015 dnia: Grudnia 20, 2015, 18:54:31 »
    1. Wrodzy lordowie nie wesprzą rebelii jako takiej. Co najwyżej mogą walczyć z tą frakcją co ty, jeśli akurat mają przypadkowo z nią wojnę. A armii? Im więcej tym lepiej :P
    2. Nie. Może nim zostać każdy. Musisz utrzymywać dobre relacje z innymi lordami. Dodatkowo wysoki honor i renoma działają na plus. Dbaj też, żeby nie mieć zbyt wysokiej kontrowersji.
    3. Bohaterowie są zawsze przydatni. Ich ilość nie ma wpływu na to, czy się kłócą, czy nie. To zależy od relacji jakie poszczególni NPC mają ze sobą. Są one odgórnie ustalone w grze. Poszukaj na forum, co najmniej parokrotnie były podane optymalne zestawy NPC.

Offline vipdavid

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2016 dnia: Grudnia 20, 2015, 19:25:48 »
    1. Wrodzy lordowie nie wesprzą rebelii jako takiej. Co najwyżej mogą walczyć z tą frakcją co ty, jeśli akurat mają przypadkowo z nią wojnę. A armii? Im więcej tym lepiej :P

To znaczy,że jeśli  ja i Uzurpator do tronu króla przekonamy kilku lordów z królestwa w którym chcę zrobić Rebelię to oni i tak jej nie wesprą swoim wojskiem ??

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2017 dnia: Grudnia 20, 2015, 19:54:05 »
    Nie, pytałeś się o lordów z innej frakcji. Dołączyć do was mogą tylko lordowie z frakcji, w której chcecie przejąć władzę. Spoza nie dołączą.

Offline vipdavid

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2018 dnia: Grudnia 22, 2015, 16:49:18 »
    1.Czy do pomocy uzurpatorowi i wywołania rebelii potrzebował umiejętności perswazja by przekoanć lordów do uzurpatora??
    2.Ile wojska potrzeba do zdobycia zamku??Wystarczy
     sztuk??.Taka liczbą odbiłem swoje Lenno Zamek Jamiche z rąk Swadii.

3.Questa z porwaniem lorda można wykonać tylko przez pokonanie go w bitwie i wzięcie do niewoli??

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #2019 dnia: Grudnia 22, 2015, 16:55:13 »
    1. Im więcej perswazji tym lepiej, zawsze masz większe szanse na przekonanie wasala do przejścia na twoją stronę. Musisz jednak pamiętać również o standardowym zestawie współczynników, czyli wysokiej renomie, stosunkach z lordem i honorze.
    2. Myślę, że jakby ktoś był dobry, miał wylevelowaną postać i trochę chęci oraz duuużo czasu na wystrzelanie wroga przy drabinie, to mógłby i w pojedynkę zdobyć jedną z tych słabiej bronionych twierdz. Tak ogólnie, tak jak napisałem poprzednio - im więcej, tym lepiej, ale to zależy od różnych rzeczy: rozmiaru garnizonu wroga, jakie masz jednostki i z jakiej frakcji... długo można by wymieniać.
    3. Tak.

Offline vipdavid

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2020 dnia: Stycznia 28, 2016, 12:53:56 »
    Mam pytanie do Wersji Warband.

Czy można dawać swoim towarzyszom stanowiska oficerskie?
    Chodzi mi tutaj o Bahestura który (gdy grałem w wersję podstawową) zrzędził mi że nie otrzymał należnego stanowiska przywódczego w oddziale i chce odejść. Chciałbym go jakoś zatrzymać.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #2021 dnia: Stycznia 28, 2016, 12:57:27 »
    Sam native nie pozwala Ci na dawanie twoim podopiecznym stanowisk przywódczych. Chodzi tu o nadanie lenna i uczynieniu z niego LORDA

Offline vipdavid

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2022 dnia: Stycznia 28, 2016, 13:12:20 »
    Sam native nie pozwala Ci na dawanie twoim podopiecznym stanowisk przywódczych. Chodzi tu o nadanie lenna i uczynieniu z niego LORDA

To teraz rozumiem o co mu chodzi.No,ale w takim razie wniosek jest taki ,że w Native w ogóle nie opłaca się go rekrutować a w Warbandzie tylko wtedy kiedy prowadzimy kampanię.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #2023 dnia: Stycznia 28, 2016, 13:39:14 »
    Ewentualnie wziąć go i wywalić potem... ;p

Offline Borusse

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2024 dnia: Lutego 26, 2016, 17:28:52 »
    Mam pytanie dotyczące czterech gier M&B, postanowiłem, ze zadam je tutaj. Czym różni się pierwsze M&B od Warbanda i OiM od Dzikich Pól? Czy Warband i DP to coś innego niż usprawnione M&B i OiM, czy może historia w grze itp., się różni?