No cóż, w końcu pobrałem tego moda, chociaż obiecałem sobie, że tego nie zrobię...
Jestem rozczarowany. O ile klimat jest (muzyka, hordy Ninja walczących z innymi Ninja i super skille - postać zaczyna jako napakowany koksu, którego nic nie rozwali ;3) to wykonanie mnie rozczarowało.
Wiele itemów jest zerżniętych z modów: Light&Darkness: Heroes of Calradia oraz Kengeki Gaiden (i przypuszczam że bezprawnie oraz bez pozwolenia).
Poza tym, start jest taki sam jak w Light&Darkness. Całkowite kopiuj/wklej. Tylko obrazki w tle są inne podczas "Historii Calradii" ale napisy te same, wprowadzenie te same, też zaczynamy w Zendar, stara mapa, a nowi przeciwnicy mają beznadziejnie ustawione doświadczenie za ich pokonanie. Dlaczego Veteran Fighter daje mi więcej XP niż Champion Fighter? Champion tylko 56 a Veteran prawie 100 :/
Poza tym, jak do tej pory po 15 minutach rozgrywki każda jednostka na mapie (looterzy, Sea Raiders) daje mi 38 doświadczenia (taaak, nawet nazwy nie zmienili, jest tam Sea Captain i on też 38 XP). Tylko Trained Ninja dają 56 za pokonanie i występują na początku podczas pierwszego Mainline quest (łowy na "looterów" których zastąpiono drużyną ponad 100 osobowych ninja. Nasza drużyna dla porównania ma 200 żołnierzy, w tym 50 własnych na start).
Ja rozumiem że to wersja 1.0, ale żeby całkowicie zrzynać itemy i w creditsach twórców nie umieszczać to zakrawa na złodziejstwo i piractwo. Ktoś powinien warna dać na moddb.com dla tego gościa, który stworzył ten mod.