Witam!
Mam bardzo dziwny problem. Otóż na razie odpaliłem samouczek i losową bitwę w w/w grze i za każdym razem jak chcę obrócić kamerę w dowolnym kierunku, gra ulega chwilowemu "zamrożeniu". Natomiast jak kamery nie ruszam, lub poruszam postacią przed siebie(bez poruszania kamery) gra działa ultrapłynnie:). Nie wiem co może stanowić problem. Próbowałem reinstalki gry, ustawiać jakość grafiki na najwyższą/na najniższą, odpaliłem grę w oknie, przestawiłem na directx7, czy wyłączyłem opcję: wczytaj tekstury na żądanie/wymuś jednowątkowość. Nic nie pomogło. Ktoś mógłby mi pomóc?
mój sprzęt:
Core 2 duo e7500 2.93 GHz
2 GB RAM
GeForce 9800 GT z najnowszym sterownikiem( nr 314.22)
win xp:)
P.S. Zainstalowałem także M&B ogniem i mieczem(obie gry z serii gamebook) i w tej grze występuje identyczny błąd. Póki poruszam myszką(w celu rozglądania się po okolicy), gra "zamarza", przestanę ruszać myszką(kamerą) - gra chodzi bardzo płynnie
P.S.2 P.S. przed chwilą zauważyłem, że problem tkwi w gryzoniu( mam a4 tech x7) gdyż :wsiadłem na konia, przełączyłem się na widok z I osoby i podczas zakręcania na koniu w trakcie galopu, używając klawiatury, ekran płynnie się obracał. Natomiast już używając myszki do rozglądania się(czy wolno, czy szybko obracając myszkę, gra się "ścina"). Wie ktoś jak naprawić ten błąd? A może dałoby się kontrolować kamerę za pomocą klawiatury?
P.S.3 Moderatora proszę o przeniesienie mojego problemu do odpowiedniego działu...nie wiem jakim cudem pomyliłem działy:(