Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dalszy rozwój postaci  (Przeczytany 7009 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline revar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dalszy rozwój postaci
    « dnia: Kwietnia 05, 2013, 15:32:51 »
    Gram już koło tygodnia, zostałam wasalem jednej z frakcji i wziąłem ślub. Niemal od razu po dołączeniu do tej frakcji otrzymałem wieś od króla. Problem w tym, że cały czas jest spalona (bez ognia) ale taka rozwalona jakby i kiedy do niej wchodzę, to wyskakuje informacja, że ludzie są biedni etc. Robiłem już masę zadań dla tej wioski, mam poparcie ludzi 52 lecz ciągle są niby biedni. Wokół kręci się masa oddziałów korsarzy 15-50 osób w oddziale tak samo różni bandyci. Czy to ma jakiś wpływ na to, że ta wioska wygląda jakby była zniszczona etc.? Nie mogę przecież siedzieć tam miesiącami i zabijać każdy oddział jaki się zbliży z resztą i tak rzadko kiedy ich doganiam.

Następna rzecz, zaczęła się wojna z nordami. W tej grze AI gra tak, że przejmuje max po 1 zamku/mieście i wojna się nie kończy dopóki tamci tego nie odzyskają? Ja poleciałem z lordami (sugerując kolejne kroki) i przejęliśmy kilka zamków i miast z czego kilka przypadło mi w nagrodę. Są one niestety daleko od siebie, ciągle nordowi plądrują mi wioski i jeszcze mam tą karę od  nieskutecznych podatków na minusie 5 tysięcy. Nie da się tych zamków sprzedać/oddać? Zamienić czy cokolwiek. Chciałbym mieć np. 2 miasta czy zamki obok siebie, ale już wszystko należy do jakiegoś lorda i nie wiem czy jest taka możliwość. Nie wiem za bardzo co dalej robić, czy pozbyć się tego czy zniszczyć nordów tak mnie to denerwuje, że wolałbym chyba nie mieć żadnego miasta ;d

Wziąłem ślub z jakąś dziewką z innej frakcji, ale nie widzę korzyści, mogę jedynie robić jakieś uczty i prosić ją o poradę aby poprawić jakąś sytuację, ale też nie wiem co to daje oprócz tego, że z 1 lordem mi polepsza a z drugim pogarsza stosunki. W dodatku przydzieliło ją do jakiegoś zamku tuż przy granicy z nordami, nie da się jej przenieś do innego mojego miasta?

Ta gra ma wiele możliwości i wiele dróg, za bardzo nie wiem co robić ;d Swojego królestwa chyba nie chcę mieć, na pewno nie teraz, chciałbym dalej być wasalem lub zostać królem (wejść za miejsce obecnego) o ile tak się da. Chciałbym jakieś miasto obok stolicy, ale jak mówiłem wszystko należy już do jakiegoś lorda od nas.

Mam 30 poziom, jaki jest max? I ile można dać max w umiejętności np. perswazja, przywództwo itd?

Macie jakieś wskazówki, porady dla mnie? ;p Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Dalszy rozwój postaci
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 05, 2013, 18:01:17 »
    Co do wioski, to nie ma znaczenia ile masz z nią na plusie - tylko czas albo sprowadzanie do niej towarów, może poprawić jej sytuację. Radziłbym zając się swoimi sprawami - pobij paru wrogich lordów. Zyski ze sprzedaży przedmiotów będą większe od podatków wsi.
    Dobrze myślisz - wcale nie jest fajnie mieć zamek/miasto i byc jednocześnie wasalem. Radziłbym ci wycofać ludzi z zamków i czekać aż nordowie zdobedą je. Następnym razem miej też na uwadze, że sporo posiadłości to o wiele więcej kłopotów. Najlepsze jest jedno miasto, ewentualnie zamek.
    Żony są tylko nieznacznym dodatkiem. Żeń się z jakimiś wpływowymi babkami ( np. córka króla swadian ) - wtedy polepszą ci sie stosunki z jej krewnymi. Pamiętaj musisz mieć zgodę jej opiekuna, żeby były jakieś wogóle zyski z tego małżeństwa. Zacytuję: " Małżeństwo to grób miłości". I wolności.
    O ile wiem to poziom jest tu nieograniczony.
    Dam ci radę: Rzuć seniora w diabły i sam zdobądź zamek. Będziesz wtedy sam sobie panem. I nie daj się wziąść pod pantofel tej swojej kobiecie ( szkoda, że nie mogę wziąć rozwodu ).
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 05, 2013, 19:54:28 »
    Aby wioska prosperowała to musisz jej zapewnić bezpieczeństwo w drodze do ośrodka handlu i ochronić przed plądrowaniem.
    W wolnych chwilach możesz też wykonywać zadania.

Żona najbardziej ci się przyda gdy będziesz królem(Zwolni towarzysza z funkcji marszałja, ucztami zadowolisz swoich wasali), daje ci też 15 punktów prawa do rządzenia co znacznie umocni twoją pozycję jako króla i ułatwi przekonanie lordów do uznania ciebie jako władcy.

We wszystkich miastach oprócz Jelkali i Veluki wybuduj farbiarnie aby sobie zapewnić pewny dochód, w tych miastach wybuduj coś innego(Bodaj wytwórnię oliwy i kuźnię).

Jeżeli chcesz zostać królem, to przyjmuj tylko miasta, gdy ci któregoś odmówi król to wypowiedz mu przysięgę dzięki czemu zatrzymasz ziemię gotową do obrony.

Nie ma max. poziomu, ale koło 60 doświadczenie jest już w miliardach czy milionach, zdobycie poziomu granicznego psuje mechanikę gry.

Offline revar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 05, 2013, 22:04:58 »
    Bawienie się w jeżdżenie obok wioski i bronienie dróg handlowych/wożenie towarów jest raczej idiotyczne i nudne. Tak samo jak jest wojna, jedziesz w bój to nie ma czasu pilnować wszystkich prowincji przed grabieżami itd. także nie wiem jak ten problem rozwiązać ;/

Myślałem właśnie o tym aby dać Nordom odzyskać to co przejęliśmy, ale czy to jest możliwe? Póki co to nasi ich leją i dość dobrze bronią. Jak Nordowie odbili zamek, który im zabraliśmy to moi po chwili tam wpadli i znów przejęli ;p Tak czy siak, nie odbiją tej wsi, którą dostałem od króla po złożeniu przysięgi bo ona jest w centrum ;/

Co do małżeństwa to wybrałem sobie najciekawszą z wyglądu xd Pojechałem tam bo to był khanat khergicki czy jakoś tak, zrobiłem misję dla jej ojca i reszta już była prosta, chyba 3 pojedynki musiałem stoczyć. Co masz na myśli mówiąc "nie daj się wziąć pod pantofel swojej kobiecie"? ;d Ps. mi żona nie dała 15 pkt do rządzenia.

Wracając do tematu, z tego co słyszałem, własne państwo to kłopoty. Zdrady, stosunki spadają na minus, wojny itd. ogólnie ciężko nad tym zapanować. Ktoś na forum pisał, że z +60 spadły my stosunki na -90 ze swoimi lordami ;o Btw. zrobiłem save, rzuciłem wasalstwo i przejąłem zamek sam dla siebie. Jest opcja zmiany nazwy królestwa, wyglądu sztandaru się nie da? Po przejęciu zamku, mianowałem gościa ministrem. Nie wiem jednak jak mianować kogoś lordem/wasalem bo nie mam nigdzie tej opcji.

Jeśli o budowlach mowa, nie mam farbiarni, kuźni i wytwórni. Mam strażnice, posłańców, szkołę itd. czyżbym miał inną wersję warbanda?

"Jeżeli chcesz zostać królem, to przyjmuj tylko miasta, gdy ci któregoś odmówi król to wypowiedz mu przysięgę dzięki czemu zatrzymasz ziemię gotową do obrony" tego troszkę nie rozumiem. Jeśli zdobędę jako wasal ze swoimi sprzymierzeńcami jakieś miasto, a mój król mi go nie da tylko komuś innemu to co? Tylko raz miałem opcję, kiedy król mi wysłał list, że nie mógł mi dać czegoś tam i za to wysyła mi 2k denarów. Miałem to tylko jeden raz, od czego to zależy?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2013, 22:18:36 wysłana przez revar »

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 05, 2013, 22:21:10 »
    Bawienie się w jeżdżenie obok wioski i bronienie dróg handlowych/wożenie towarów jest raczej idiotyczne i nudne. Tak samo jak jest wojna, jedziesz w bój to nie ma czasu pilnować wszystkich prowincji przed grabieżami itd. także nie wiem jak ten problem rozwiązać ;/

Bandytów tłucz gdy nie ma zadań a jest czas pokoju, aby zabezpieczyć się przed grabieżą skop dupsko każdemu wrogiemu lordowi jakiego zauważysz a wioska z młynem w parę tygodni stanie się przebogata.

Wracając do tematu, z tego co słyszałem, własne państwo to kłopoty. Zdrady, stosunki spadają na minus, wojny itd. ogólnie ciężko nad tym zapanować. Ktoś na forum pisał, że z +60 spadły my stosunki na -90 ze swoimi lordami ;o Btw. zrobiłem save, rzuciłem wasalstwo i przejąłem zamek sam dla siebie. Jest opcja zmiany nazwy królestwa, wyglądu sztandaru się nie da? Po przejęciu zamku, mianowałem gościa ministrem. Nie wiem jednak jak mianować kogoś lordem/wasalem bo nie mam nigdzie tej opcji.

Jeżeli ktoś nie umie utrzymać swoich wasali zadowolonych albo źle rozdaje lenna to dla niego bycie królem będzie katorgą.
    Jeśli ktoś umie to będzie miał chwilę dobrej gry aż zajmie ziemię jednego z królestw i będzie potem w sumie tylko grindował miasta/zamki(W sumie to każdy warbandowy late-game tak wygląda) aż do zobaczenia ściany tekstu jaki to z niego heros i takie tam...

Jeśli o budowlach mowa, nie mam farbiarni, kuźni i wytwórni. Mam strażnice, posłańców, szkołę itd. czyżbym miał inną wersję warbanda?

Mam na myśli ziemię kupioną w mieście poprzez sołtysa, pomyliłeś je z ulepszeniami lenna(Polecam strażnice do miast/zamków i młyny do wiosek).

"Jeżeli chcesz zostać królem, to przyjmuj tylko miasta, gdy ci któregoś odmówi król to wypowiedz mu przysięgę dzięki czemu zatrzymasz ziemię gotową do obrony" tego troszkę nie rozumiem. Jeśli zdobędę jako wasal ze swoimi sprzymierzeńcami jakieś miasto, a mój król mi go nie da tylko komuś innemu to co? Tylko raz miałem opcję, kiedy król mi wysłał list, że nie mógł mi dać czegoś tam i za to wysyła mi 2k denarów. Miałem to tylko jeden raz, od czego to zależy?

Nieważne komu je będzie chciał dać, gdy unieważnisz swoją przysięgę to zatrzymasz stare miasta, zamki, wioski do nich przyłączone i nowo zdobyte lenno.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 05, 2013, 22:25:42 »
    Jest opcja zmiany nazwy królestwa, wyglądu sztandaru się nie da?
    Poszukaj w menu "obóz" (po lewej na tym dolnym pasku).
    Nie wiem jednak jak mianować kogoś lordem/wasalem bo nie mam nigdzie tej opcji.
    Jeśli miałeś na myśli mianowanie towarzysza na lorda, to wejdź w zakładkę "drużyna/oddział" i w rozmowie powinna być opcja "czy interesuje cię jakieś lenno?". Pamiętaj, że musisz mieć mu co dać.
    Będąc w mieście wybierz opcję "przespaceruj się po ulicach" znajdź Mistrza Gildii i w rozmowie wybierz, że chcesz zająć się produkcją w tym mieście, czy coś takiego.
    Gdy zdobędziesz miasto, a król będzie chciał Ci dać za nie tylko pieniądze, to powinieneś mieć opcję, w której możesz wyrzec się wasalstwa i zatrzymać swoje włości (pod swoim sztandarem).

EDIT: @up Byłeś ciut szybszy ;]
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2013, 22:43:56 wysłana przez Inkaska »

Offline revar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 06, 2013, 23:27:33 »
    W menu obóz nie mam opcji zmiany sztandaru ;/ Mianowanie towarzysza na lorda znalazłem, dzięki ;) Co do Mistrza Gildii nic tam nie mam, nie mogę nic budować. Jest tylko handel (gość tłumaczy jakieś bzdury) jakieś zadanie i inne informacje. Nic o budowlach i produkcji ;/

Gdy zdobędziesz miasto, a król będzie chciał Ci dać za nie tylko pieniądze, to powinieneś mieć opcję, w której możesz wyrzec się wasalstwa i zatrzymać swoje włości (pod swoim sztandarem).

Problem w tym, że większość tych wsi jest biedna i (zniszczona z wyglądu) a miasta też biedne. Utrzymywanie tego mi się nie opłaca nie wiem dlaczego tak jest.

Bandytów tłucz gdy nie ma zadań a jest czas pokoju, aby zabezpieczyć się przed grabieżą skop dupsko każdemu wrogiemu lordowi jakiego zauważysz a wioska z młynem w parę tygodni stanie się przebogata.

Tutaj nie rozumiem za bardzo. Z resztą, obok wioski Mazen jeśli znajdziecie ją na mapie, spróbujcie się tam wybrać. Roi się tam od oddziałów bandytów, łupieżców, dezerterów i korsarzy. Nie starczy mi życia żeby ich powybijać z resztą rzadko kiedy ich doganiam. Nie mam pojęcia jak tą wioskę zmienić z biednej na przynoszącą zyski. Jak rozmawiam z mistrzem gildii i pytam o handel to wyskakuje raport kiedy i w jakim kierunku podróżni byli atakowani. Problem w tym, że co mi to da przecież nie będę jeździł non stop od zamku do zamku za wieśniakami i karawanami..

Mam na myśli ziemię kupioną w mieście poprzez sołtysa, pomyliłeś je z ulepszeniami lenna(Polecam strażnice do miast/zamków i młyny do wiosek).

Nie wiem o jakiego sołtysa chodzi ;d Rozmawiałem z marszałkiem z mistrzem gildii, z każdym możliwym npc praktycznie i nie mogę znaleźć tych farbiarni itd.

Najbardziej denerwują właśnie te prowincje gdzie ciągle pisze, że są biedne, że głód itd.. robię co mogę i przez prawie 300 dni nic się nie zmieniło bo tyle gram. Jeszcze ten model zniszczonej wioski chociaż nikt jej nie atakuje, nie wiem o co chodzi.

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 07, 2013, 00:24:23 »
    W menu obóz nie mam opcji zmiany sztandaru ;/ Mianowanie towarzysza na lorda znalazłem, dzięki ;) Co do Mistrza Gildii nic tam nie mam, nie mogę nic budować. Jest tylko handel (gość tłumaczy jakieś bzdury) jakieś zadanie i inne informacje. Nic o budowlach i produkcji ;/

Problem w tym, że większość tych wsi jest biedna i (zniszczona z wyglądu) a miasta też biedne. Utrzymywanie tego mi się nie opłaca nie wiem dlaczego tak jest.

Skoro są biedne, to nie dziw się, że nie przynoszą kokosów.

Tutaj nie rozumiem za bardzo. Z resztą, obok wioski Mazen jeśli znajdziecie ją na mapie, spróbujcie się tam wybrać. Roi się tam od oddziałów bandytów, łupieżców, dezerterów i korsarzy. Nie starczy mi życia żeby ich powybijać z resztą rzadko kiedy ich doganiam. Nie mam pojęcia jak tą wioskę zmienić z biednej na przynoszącą zyski. Jak rozmawiam z mistrzem gildii i pytam o handel to wyskakuje raport kiedy i w jakim kierunku podróżni byli atakowani. Problem w tym, że co mi to da przecież nie będę jeździł non stop od zamku do zamku za wieśniakami i karawanami..

Mając ~50 rycerzy można spokojnie się z lordami naparzać i dogonić każdą normalną drużynę(Pomijam garstkę jeźdźców itd.) Mając nieco ponad 100 można nawet samemu miażdżyć pospolite ruszenie.
    Oczywiście mam na myśli grę z maksymalnym poziomem trudności.

Nie wiem o jakiego sołtysa chodzi ;d Rozmawiałem z marszałkiem z mistrzem gildii, z każdym możliwym npc praktycznie i nie mogę znaleźć tych farbiarni itd.

To jest właśnie Mistrz Gildii(W niektórych tłumaczeniach Warbanda sołtys)

Najbardziej denerwują właśnie te prowincje gdzie ciągle pisze, że są biedne, że głód itd.. robię co mogę i przez prawie 300 dni nic się nie zmieniło bo tyle gram. Jeszcze ten model zniszczonej wioski chociaż nikt jej nie atakuje, nie wiem o co chodzi.

Wioska została splądrowana i musi upłynąć 168 godzin w od grabieży aby można z niej było korzystać.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 07, 2013, 08:50:31 »
    Co do farbiarni, to pytasz mistrza gildii/sołtysa czy możesz kupić ziemię w mieście. Jeśli nie masz       złych stosunków z lordem, który       trzyma miasto to powinno ci się wyświetlić możliwość kupna i co        chcesz zbudować.
    Jesteś strasznym pechowcem! Ta wioska niech będzie biedna, a ty ją olej i rób co chcesz. Dochód z niej mały, zarobisz 10 razy więcej na łupieniach wsi wroga i rozwalanie jego armii. Jak cię już to bardzo wkurza to wypowiedz wierność albo ściągnij florisa - tam możesz się wymieniać włościami.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline revar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 07, 2013, 23:08:00 »
    Nie mogę pytać o żadną ziemię ;/ Ani w swoim mieście ani żadnym. Stosunki mam wszędzie na plus praktycznie oprócz wrogów. Co do tych biednych wiosek to przecież da się je wyprowadzić na prostą tak jak inne prawda? Ta wioska np. Mazen nie była plądrowana przez żadnego wrogiego lorda a ciągle jest biedna i zniszczona, nie wiem o co biega.

Chciałbym po prostu jakiś zarys/plan tego jak grać. Np. przejąć konkretne miasta, które się opłaca i mają dużo wiosek przynależących. Ciężko to zrobić gdy są kontrolowane przez jakąś frakcję, zajmę te miasta to stracę połowę oddziału a po chwili przyleci 10 lordów z armiami po 100-200 jednostek i mnie okrąży ;f Być wasalem, ale przerwać, wywołać wojnę i coś zająć samemu i poprosić o to, albo dać wrogom przejąć nasze miasta sam nie wiem jakim sposobem to zrobić. Robię różne save'y i próbuję albo zerwać wasalstwo albo coś innego, ale z reguły kończy się to nie tak jak bym chciał.

Co do grabieży wiosek to tego nie robię. Od razu ktoś z towarzyszy zaczyna sapać i później odchodzi, strasznie mnie to denerwuje, te ich kłótnie też. Tak samo, każdy towarzysz powinien się pojawiać na 1 poziomie bez rozdanych umiejętności, bo jak weźmiemy takiego nowego już na 6-8 poziomie to się coraz ciężej wbija a tych 6-8 punktów nie ma bo są dodane w jakieś zbędne um.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 07, 2013, 23:36:53 »
    Powiedz nam czego ty chcesz. Chcesz mieć własne królestwo, zero buntów wśród lordów, a zarazem bogatą wioskę? Te 2 rzeczy wykluczają się wzajemnie.
    Chcesz też zarys jak grać lol. To TY musisz wiedzieć co chcesz. Chcesz prosty schemat gry? Proszę: "Lord przykładowy: idź do z tego punktu A do punktu C dostarczyć list. Potem, chodź na kampanie. Zdobywamy miasto! Ojejciu! Bandyci! Za mną! Ojć! Uciekli, wracamy oblegać! Znowu są! Gonimy ich! Zwiali, ahh! Wracamy do naszego zamku. *pod zamkiem* jednak nie!"
    Wiem, bzdurnie to brzmi, nie? Dokładnie tak samo wygląda schemat tej gry :P Dopóki nie przekonasz się o tym na własne oczy, nie zrozumiesz za bardzo :P

Ale dobra, co masz robić? Walcz! Rabuj! Zakładaj faktorie! I tyle.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline revar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 08, 2013, 10:55:17 »
    No po prostu denerwują mnie te miasta chcę jakiś schemat na to jak je ogarnąć. Czy zrezygnować z wasalstwa i przejąć, czy przejmować będąc wasalem, może zaatakować swoich czy wyciąć całe państwo żeby zniknęło z gry czy może tylko część. Chcę przejąć ze 2-3 dobre miasta blisko siebie, które będę mógł rozwinąć żeby były bogate a nie ciągle biedne. Różnymi sposobami próbuję to zawsze jest jakiś problem. Jak przejmowałem będąc wasalem to król nie zawsze mi miasto dawał poza tym muszę wtedy mieć tą gównianą wioskę, którą mi daje na początku podpisania przysięgi. Jak zaatakuje kogoś sam to zaraz przyjdzie 10 batalionów z full armią. Ja sam wolałbym pozostać jako wasal. Uważam to za ciekawszy sposób na grę, bo mamy dużo lordów, walczymy o swoją pozycję i musimy się dostosowywać też do decyzji innych. Można ich prosić o pomoc, razem bronić/atakować. Jak zrobiłem własne królestwo to nawet tych lordów nie widziałem jak ich mianowałem. Wysłałem towarzysza żeby ich zgromadzić w 1 miejscu na kampanię wojenną a nawet nikt nie przyszedł, nic się wtedy nie dzieje jeśli samemu tego nie zrobimy temu wolę raczej zostać wasalem, tak mi się wydaje ;p

Offline thebadman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 08, 2013, 14:50:19 »
    Zajmij dowolne miasto i obsadź je standardowym garnizonem(100 Rhodockich sierżantów i 100 Vaegirskich strzelców) oraz jednostkami na zmianę, oblężenia itd. To będzie twoja główna twierdza i centrum twojego państwa gdy zdecydujesz się na samodzielność, gdzie wrogowie nie ośmielą się jej szturmować(Chyba, że będziesz latami zwlekał i jakieś królestwo będzie tak silne, że 3k chłopa w pospolitym ruszeniu ma od zaraz).

Staraj się tam nie gromadzić najemników. Warto mieć tam zapas kawalerii, gdybyś został pokonany albo poniósł ciężkie straty, Nordyckich Huskarlów i Rhodockich kuszników na oblężenia, rekrutów i uratowanych jeńców, których z czasem wyszkolisz na elitarne wojsko i w razie potrzeby rozdasz lordom albo użyjesz do oblężeń.

Zapytaj się zaprzyjaźnionych lordów czy nie będą walczyć z tobą w oblężeniach, a potem zaproponuj im aby strzegli nowo zdobytej twierdzy/patrolowali wokół niej.

Przed podbojem warto jest rozbić pospolite ruszenie wroga biorąc ze sobą maksymalną ilość swadiańskich rycerzy, a następnie branie się za oblężenia. Jeżeli dobrze to rozegrasz to za jednym zamachem sparaliżujesz wroga na tydzień i jednocześnie osłabisz go militarnie.

Offline revar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 08, 2013, 20:22:53 »
    Połowy tych opcji nie mam w grze wojsko też nie wiem skąd brać jeszcze 200 od razu wrzucić do zamku jak mogę mieć max 100 przy sobie.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 08, 2013, 21:30:49 »
    Nie wiem, czy to pytanie już było, ale jaką masz wersję gry?