Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dyskusja na temat rozgrywki  (Przeczytany 37340 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bruce04

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Dyskusja na temat rozgrywki
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 27, 2013, 22:33:32 »
    Spoko ;) Dzięki za pomoc.Pokombinuje coś z tym językiem,domyślnie mam ustawiony na Polski,zobaczę może w tym tkwi problem.

Offline Thaess

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 27, 2013, 22:42:49 »
    Spoko ;) Dzięki za pomoc.Pokombinuje coś z tym językiem,domyślnie mam ustawiony na Polski,zobaczę może w tym tkwi problem.

Język powinien być ustawiony na Polski. Usuń wszystko co masz w folderze Ścieżka do Warbanda\Modules\1794 - Kosciuszko Uprising\languages.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 27, 2013, 22:50:12 »
    Wrzuci ktos jakiegos gameplaya z bitwy ?

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 27, 2013, 22:57:35 »
    Wydaje mi się, że to nie jest jeszcze najodpowiedniejszy moment ;-)

Jeżeli jednak ktoś by coś nagrywał, to prosiłbym na nowym patchu, w nim naprawiona jest walka na bagnety AI i mapy są generowane w przeciwieństwie do pierwszej wersji. Najlepiej byłoby jeszcze z tym poczekać do stabilnej wersji testowej.

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 27, 2013, 23:32:20 »
    Wy tu zadania robicie itd, a ja nie wiem gdzie w ogóle mogę najmować rekrutów bądź znaleźć obóz powstańców gdzieś na Podolu (W "notes" nie pojawiają mi się ani postacie ani lokacje). Czy to jakiś błąd czy ja się czegoś nie doszukałem?

Dodam, że długo nie siedziałem nad modem
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Bruce04

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 27, 2013, 23:45:28 »
    Wy tu zadania robicie itd, a ja nie wiem gdzie w ogóle mogę najmować rekrutów bądź znaleźć obóz powstańców gdzieś na Podolu (W "notes" nie pojawiają mi się ani postacie ani lokacje). Czy to jakiś błąd czy ja się czegoś nie doszukałem?

Dodam, że długo nie siedziałem nad modem

Na początku powinieneś mieć misję w Krakowie a potem zostaniesz wysłany na wschód jako najemnik więc zapewne coś pominąłeś.Najemników rekrutuje się w karczmach.

Offline Senny

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 28, 2013, 10:10:43 »
    Dokładnie tak jak pisał mój przedmówca, pierwszych żołnierzy najmuje się w karczmach( po prawej od wejścia) a potem(kiedy zostaniesz jednym z oficerów) werbujesz całe regimenty :)

Offline kuba.hussar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 28, 2013, 10:15:45 »
    Obóz jest oznaczony ogromnymi niebieskimi kólkami na mapie . Szukaj na północny wschód od lwowa jak każe gra a na pewno znajdziesz.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 28, 2013, 11:03:50 »
    Z ciekawości, można gdzieś zdobyć muszkiet?

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 28, 2013, 20:06:40 »
    Przed chwilą zbadałem moda jeszcze raz i objawy są następujące:

1. W dalszym ciągu nie mam nic w "notes", ani indeksu osób ani zadań mimo iż przyjmowałem i pojawiał mi się w trakcie postępu napis na ekranie "quest accepted".
    2. W menu karczmy jaki i łotrów (nie pamiętam jak się nazywali, ale Ci od pojedynkowania się w miastach) kiedy kliknę "wejdź do karczmy/ pojedynek" następuje z głośnika dźwięk jakbym wchodził (takie stuknięcie), ale się nic nie wczytuje i kursor sprawia wrażenie jakby przycisk nie reagował.
    3. Tego obozu nie mam na mapie, po prostu nie mam a przeczesywałem tereny od Lwowa po Łuck i Równe
    4. Jedyny dobry objaw, to to że podczas gry mnie ani razu nie wywaliło do windy.

Czy mam jakiś oryginalny błąd że tak jest, czy ktoś miał podobnie?

PS. Ja muszkietu nie napotkałem
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 28, 2013, 20:35:48 »
    Z ciekawości, można gdzieś zdobyć muszkiet?
    Raczej nie, gracz z założenia jest oficerem, więc powinien korzystać z pistoletów. Nie jestem pewien czy udostępnienie ich byłoby dobrym pomysłem.

1. W dalszym ciągu nie mam nic w "notes", ani indeksu osób ani zadań mimo iż przyjmowałem i pojawiał mi się w trakcie postępu napis na ekranie "quest accepted".
    W notes, na większości kart, nic niema i zapewne nie będzie aż do wersji finalnej, a być może wcale. Nie są po prostu potrzebne. Natomiast questy możesz sprawdzić klikając "Q" i tu akurat informacje powinny być.
    2. W menu karczmy jaki i łotrów (nie pamiętam jak się nazywali, ale Ci od pojedynkowania się w miastach) kiedy kliknę "wejdź do karczmy/ pojedynek" następuje z głośnika dźwięk jakbym wchodził (takie stuknięcie), ale się nic nie wczytuje i kursor sprawia wrażenie jakby przycisk nie reagował.
    Poprosiłbym o screen tego menu, bo z opisu zupełnie nie wiem jakie masz na myśli.
    3. Tego obozu nie mam na mapie, po prostu nie mam a przeczesywałem tereny od Lwowa po Łuck i Równe
    A udało Ci się wykonałeś zadanie Przygotowania?

Offline Sas

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Nothing is true,everything is permitted
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 30, 2013, 12:12:08 »
    pewnie zły temat ale na jakiej wersji działa modyfikacja?
    sas

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 30, 2013, 12:15:29 »
    Na wersji 1.153
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Nixxx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 26, 2013, 11:03:26 »
    Uważam, że misja z zasadzką jest zbyt trudna. Otóż jak mam pokonać z 20 żołnierzy będąc praktycznie sam, bo moje 'wsparcie' ginie po pierwszej salwie, a moi żołnierze blokują się u góry?

Offline VainV

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 26, 2013, 12:01:54 »
    Hmm, nie wiem czy nie wprowadziliśmy już tutaj jakiś poprawek. W każdym razie Twoi żołnierze nie powinni blokować się na górze.
    Przyjrzymy się temu zadaniu.