Przed chwilą ściągnąłem, sprawdziłem i nie wiem od czego zacząć, więc może po kolei co odgadywałem:
1. Na starcie od razu wskoczył mi 24 (chyba) poziom postaci i dostałem 5 Safonijskich Mieczy, które wyglądają tak samo jak Wielkie Miecze.
2. Mapa trochę pozmieniana niż ta z Nativa,nazwy miast niektóre zmienione, niektóre stare.
3. Champion Weruski awansuje na Wojownika Weruskiego, który jest tańszy w utrzymaniu i pewnie gorszy (to są tylko 2 jednostki w drzewku rozwoju tej frakcji??
4. Żołnierze z Żydańskich Plemion Hurów nie mają zbroi, oprócz ostatniej jednostki (chyba na koniu) ale jest ona i tak bez butów.
5. W Królestwie Rebelianckim i Armii Najemniczej nie można rekrutować żołnierzy.
6. Ludy Weruskie mają wielu wasali (ponad 50!)
7. Marszałek Leon Blum i Moren wyglądają tak samo, zresztą Von Kreek, Król Karol i Grande Janus też i kilku lordów także.
8. Nie ma żadnych nowych itemów (broni, zbroi ani koni), albo na takowe nie natrafiłem.
9. Podczas podróży natrafiłem na dezerterów(10), sprawdziłem kto w nie jest i nie mogłem uwierzyć w to co zobaczyłem. Byłem to JA! Tak, tylko ja, więc podjechałem, gostek się przedstawił jako suzeren frakcji gracza i pojawiło się okno dialogowe, gdzie mogłem zaoferowac mu zostanie wasalem, zaatakować go i spytać się o pretendenta do tronu, który też nazywał się jak moa postać.
10. W obozie jest opcja "Zarządzanie królestwem", a w niej wypowiedzenie wojny i zrezygnowanie z bycia marszałkiem, ale jak kliknąłem w jedno, potem w drugie to zapytało mnie do jakiego królestwa należe (były 2 do wyboru: Ludy Weruskie i Rebelianci chyba). Tak było w obu przypadkach.
Gdybym grał dłużej, niż te pare minut to pewnie bym więcej odkrył ale już mi się odechciało, więc liczę, że w finalnej wersji naprawisz wszystkie błędy. I oprócz zmiany nazw i lekkiej zmiany mapy zrobisz nową mapę i wszystkie miasta będą miały swoje nowe nazwy. Nowe itemki tez mógłbyś się postarać zrobić.