Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Steam + Warband  (Przeczytany 2120 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TBSR_Shakyor9000

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -15
    • Tępiciel Dilerów Herbatki Owocowej
    Steam + Warband
    « dnia: Lutego 22, 2013, 11:28:14 »
    Witam wszystkich , mój problem jest trochę oryginalny etc , więc postaram się go wytłumaczyc jak najlepiej...
    Otóż od wtorku tego tygodnia , kiedy na następny dzień włączyłem steama ( środa ) , to gdy uruchomiłem steama to wyskoczył mi komunikat ( nie pamiętam go ) , ale pamiętam że mogłem uruchomic steama w trybie offline , lub spróbowac ponownie go uruchomic , aby był w trybie online. Zrobiłem więc tą drugą opcje , lecz bezskutecznie i wciąż ten sam komunikat , powtórzyłem czynnośc jeszcze kilka razy i ten sam rezultat ( powiem , że miałem łącze internetowe oraz wszystkie strony i witryny poza steamem były wyłączone ). Mimo wszystko mogłem korzystac z niektórych funkcji Steama , jak i bezproblemowo uruchomic gre WB. Jedyny problem byłby taki , że nie mógłbym się kontaktowac znajomymi , lub niemógłbym odblokowywac osiągnięc. Powiedziałem dzisiaj " dośc tego " , niestety tak przekombinowałem że jest jeszcze gorzej...
    Odinstalowałem steama , niestety razem z nim odinstalował się i Warband. Kiedy chciałem zainstalowac ponownie Warbanda , niestety okazało się że będę musiał tym samym zainstalowac steama , jednocześnie myślałem , że mój problem polegający na bugu steama ( mimo iż miałem łącze , i kombinowalem niemalże cały czas to i tak automatycznie mi się właczał w trybie offline i niedało się tego zmienic ) zostanie rozwiązany. Jednakże , gdy najpierw zainstalowałem steama , i chciałem się zalogowac to wyskoczył mi napis:
    "Nie można nawiązac połączenia z siecią steam. Tryb offline jest niedostępny , ponieważ na tym komputerze nie zapisano informacji o koncie. Nie będzie można używac steam, dopóki nie uda się ponownie połączyc z siecią steam". Oznacza to tylko tyle , że steama nie mogę uruchomic , tym samym zainstalowac gry Warband. Bardzo prosze o pomoc , tymbardziej że użytkuje steam lekko 3 lata , i nigdy nie spotkałem się z takim errorem , a pragnę zauważyc , że mam połączenie z sięcią.

Dziękuje za przeczytanie mojego posta , jak nic nie pomoże , to błagam - ciach , bo inaczej nie będe miał jak poprowadzic klanu , tymbardziej że już dzisiaj wieczorem mam klanówke.

Problem bardzo ciekawy, ale kuszenie do złego nie jest raczej dobrym pomysłem. Masz 10pkt za namawianie do złego. A steama można ominąć -> wystarczy zarejestrować klucz Warbanda na stronie taleworlds.com i będziesz mógł pobrać nonsteam wersję ORYGINALNĄ.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2013, 12:49:29 wysłana przez Corleone »
    Shakyor9000 - Wielki Mistrz klanu SP
    Co do goka- wziecie go do repry to jak puszka pandory, zawsze cos odjebie i pozniej reprezentacja bedzie miala problem.
    Czy nazwa działu "Klany Warband" powoduje nagły przypływ testosteronu u użytkowników, który nie pozwala zamknąć japę i chociaż jeden dzień obyć się bez przekrzykiwania się?

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Steam + Warband
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 22, 2013, 12:13:49 »
    Twoj problem jest bardzo orginalny, masz racje.

Na twoim miejscu napisal bym do steam supportu

Btw: Nie prosil bym o pirata warbanda, ciekawe kto poda :P
    EDIT: Bawiles sie z siecia? Czasami steama blokuje siec, mimo ze wszysko na np chromie
    « Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2013, 12:25:27 wysłana przez AdamKur »
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 22, 2013, 14:47:53 »
    Ja miałem podobnego buga i go po prostu przeczekałem. Do wieczora powinno sie wszystko ustatkować.

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Thys

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 09, 2013, 01:45:53 »
    nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę tu: czy jest komuś znany sposób uzyskania z powrotem klucza CD do gry, bez znajomości hasła do konta steam i bez dostępu (i znajomości) adresu e-mail użytego przy rejestracji? Mam orginał, klucz produktu, ale pamiętam jedynie nazwę użytkownika steam, a gry oczywiście nie da się zarejestrować na nowym, innym koncie steam. Btw, jest jakiś bezpośredni kontakt (adres e-mail) do supportu? Na stronie jedynie znalazłem adres forum, na którym nie dosyć że nie widać zbytniej aktywności supportu to jeszcze żeby dodać post trzeba zarejestrować grę.

EDIT: nie wiem czy dobrze myślę że wg
    A steama można ominąć -> wystarczy zarejestrować klucz Warbanda na stronie taleworlds.com i będziesz mógł pobrać nonsteam wersję ORYGINALNĄ.
    mogę zarejestrować grę za pomocą KLUCZA PRODUKTU (nie klucza CD otrzymanego po rejestracji w Steamie)? Bo na taleworlds tenże klucz mi nie wchodzi.
    « Ostatnia zmiana: Maja 09, 2013, 01:57:48 wysłana przez Thys »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 09, 2013, 07:19:06 »
    Co do wersji Steam, to tylko na jednym koncie możesz rejestrować grę. Przeinstalowanie gry na inne jest niemożliwe, bo klucz został przypisany do tamtego konta na zawsze.

A z samym loginem to nic nie odzyskasz. Musisz to supportu wysłać zdjęcie z oryginalnym kluczem, w oryginalnym pudełku. Wtedy zresetują ci hasło do konta Stram. Żeby się z nimi skontaktować klikasz w Steam zakładkę ,,Pomoc" i ,,Support Steam"(lub podobnie). Tam piszesz odpowiednią wiadomość i czekasz do kilku dni na odpowiedź.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Thys

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Maja 10, 2013, 11:26:48 »
    Dzięki za odpowiedź, dam znać czy się udało ;)