Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][L'Aigle][AXW] Armia Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 23582 razy)

Opis tematu: Koalicja 1ps, 4pp, 5pp i 7pg w M&B Warband: Napoleonic Wars oraz L'Aigle

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Napoleonic Wars][L'Aigle][AXW] Armia Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 29, 2013, 07:29:34 »

Przykro mi, jednak istnieje pewna "osada galijska" która też się ma za część polskiej sceny (i nawiasem mówiąc reprezentuje ją lepiej niż całe AXW razem wzięte), a członkiem waszej armii nie jest.

Mówisz o 10pp_GG i 3pp, tak ?

https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 29, 2013, 10:13:21 »

Przykro mi, jednak istnieje pewna "osada galijska" która też się ma za część polskiej sceny (i nawiasem mówiąc reprezentuje ją lepiej niż całe AXW razem wzięte), a członkiem waszej armii nie jest. Prosiłbym o drobną zmianę :)

Po długim czasie chyba udało mi się odgadnąć o kim mowa.

Znam tylko jeden ale to tak potężny, że aż strach o nich wspominać. Impet ich szarży rozgania nawet chmury. Blask kirysów i pałaszy widać z najdalszych czeluści piekieł. Pawiany nad pawianami. El diabólico 14 pk. :P
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 12:25:28 wysłana przez Rivet »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 29, 2013, 13:15:05 »
    Baldwin, ufałem twojej błyskotliwości :(
    Straszny nie straszny, jednak to on wygrywa międzynarodowe turnieje a także jest jednym z najlepszych w swojej dziedzinie. Wy o sobie czegoś takiego powiedzieć nie możecie, a jednak podpisujecie się jako "Polska Scena". To jest błąd i jeśli go nie zamierzacie poprawić, możecie wasz tytuł przeprawić na "Polska Scena Hipokrytów".

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 14:07:38 wysłana przez Matim007 »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 29, 2013, 13:23:18 »
    Ok, świetnie, pokazałeś już jak długiego masz e- penisa??? Jeśli tak to pozwól, że teraz ja wykonam swoje obowiązki: 10 punktów za usilne dążenie do kłótni w dziale klanów (z twoją kartoteką zastanowiłbym się na każdym kolejnym postem dwa albo i trzy razy). Aha, już raz prosiłem, skończ kłamać, osobiście tego nie cierpię i w końcu zmusisz mnie do zbanowania twojego konta...
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 15:40:24 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 29, 2013, 13:25:05 »
    i w końcu zmusisz mnie do zbanowania twojego konta...

Na wieki wieków. Amen.

Jeszcze raz dziękuje w imieniu 7. Pułku Grenadierów za zaproszenie ;)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #50 dnia: Maja 29, 2013, 13:38:26 »
    Aha, już raz prosiłem, skończ kłamać, osobiście tego nie cierpię i w końcu zmusisz mnie do zbanowania twojego konta...

Wybacz Matimowi za stwierdzenie, że 14 Pułk Kirasjerów jest częścią polskiej sceny (straszne kłamstwo) oraz zwróceniem uwagi na błąd w opisie AXW. Zaprawdę powiadam wam: tylko członkowie AXW mają prawo uważać się za reprezentantów naszej sceny.

Zaprawdę powiadam ci, jeśli sam nie chcesz otrzymać paru punktów, wsadź sobie swoje insynuacje w buty...

sir Luca
    członek administracji forum Tawerny, nie AXW
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 13:50:15 wysłana przez sir Luca »

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #51 dnia: Maja 29, 2013, 15:14:51 »
    Rozumiem, że Luca może wśród was uchodzić za stronniczego, więc wypowiem się jako osoba, która w NW nigdy nie grała...

... Koniec wszelkich kłótni tutaj, przejrzyjcie te jak i inne strony, w innych wątkach. Co widzicie? Żenujące, prawda? ..

Przypominam po co gracie- dla zabawy. Rozumiem, że fajnie się wygrywa, a czasem trzeba też zwalczać głupotę, ale czy warto marnować swój cenny czas na czynienie SZKÓD w relacjach międzyludzkich? A może chcecie, żebym został waszym mediatorem, w wielkiej dyskusji na ts? Może czas wyjaśnić sobie pewne rzeczy ? Bo co wy tu do cholery robicie?! Przemyślcie powody, skutki i sens tego wszystkiego.

@Matim-> nie będę wnikał kto ma rację, ale czy warto się wykłócać o taki szczególik? 10 pkt się należy, ale nie 15. Obniżam ją o 5. EDIT: A jednak było 10, źle napisałeś kilka postów wyżej, Luca.

@SpiderChrum-> Żałosny jesteś. Upomnienie słowne, a post usuwam
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 15:25:40 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    « Odpowiedź #52 dnia: Maja 29, 2013, 16:51:11 »
    Z góry uprzedzam, że mój post nie ma na celu wywołania kłótni, a tylko sprostowanie jednej, zasadniczej kwestii.

Armia Xięstwa Warszawskiego jest polską armią/koalicją (większości) polskich regimentów, które chcą razem ze sobą współpracować i przy okazji pokazać zagranicznej społeczności, że polska scena jednak istnieje i ma się dobrze, bez względu na fałszywe plotki rozsiewane przez niektórych. Nikt z nas nie powiedział, że jesteśmy jedynymi przedstawicielami polskiej sceny. Stety, czy niestety, wy też jesteście polskim regimentem i także tworzycie tą scenę - nieważne jak bardzo byście próbowali się od niej odciąć, lub jak bardzo byśmy was nie chcieli. To prawda, nie wszystkie polskie regimenty należą do AXW, ale znaczna większość zrzeszonych graczy należy do któregoś z członków tej formacji. Wy, 14pk, tylko i wyłącznie z własnej, nieprzymuszonej woli nie należycie i dopóki diametralnie nie zmieni się wasze podejście to należeć nie będziecie do tej koalicji. Sami sobie na to zapracowaliście, niestety.

I proszę nie odbierać tego jako prowokację, czy atak na was, a jedynie pokazanie rzeczywistości z naszej perspektywy.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #53 dnia: Maja 29, 2013, 18:02:55 »
    Aha.
    To nasuwa się tutaj pytanie do Ciebie drogi przyjacielu dobrodzieju - dlaczego macie zapisane w opisie Polska Scena M&B Warband: Napoleonic Wars oraz L'Aigle? Jak ktoś to zauważa, to powiedz jak to można zinterpretować? Ja gdy to przeczytałem, to w pierwszej chwili pomyślałem, że częścią tej Armii są jedyne klany na Napoleonic Wars i L'Aigle, a przecież jest to nieprawdą. Radziłbym zmienić na coś w stylu "Armia zrzeszająca trzy (cztery) polskie klany na Napoleonic Wars i L'Aigle. Czyż tak nie brzmi to lepiej? No ale przecież lepiej prowokować innych ludzi, bo mamy plecy w administracji (Luca, Corleone), (Dyktator neutralny, więc do niego nie można mieć żadnych pretensji). Zawsze przecież się lepiej prowokuje, pisze, gdy wiemy, że osoby sprawujące tutaj nad wszystkim piecze są po naszej stronie. A przykładów jest wiele, sam wyzywałem swego czasu pod fake nickami na serwerach tawerny ludzi, podczas gdy w grze siedział administrator i wiedział o mnie (jak można się domyślić dawał reprymendy tylko innym osobom). Więc ciach prosiłbym o albo o nie wtrącanie się w temat swojego klanu albo o nie dawanie ostrzeżeń w nich, niech tym zajmie się lepiej Dyktator. A wiesz dlaczego? Bo Matim dostał 10 punktów za prowokacje, a Rivet otwarcie obraził 14 Pułk Kirasjerów, ale oczywiście że tego nie zauważyłeś, bo po prostu nie jesteś w stanie pojąć tak prostych rzeczy. No chyba że powiesz, że stwierdzenie:
    Pawiany nad pawianami. El diabólico 14 pk.
    jest w porządku.
    Pozdrowienia z NW dla ziomków z NW :>
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 19:04:09 wysłana przez Corleone »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #54 dnia: Maja 29, 2013, 18:12:16 »
    Jak mnie pamięć nie myli, to od dawna jestem neutralny na tego typu "wojenki o złote kalesony" ale mówienie komuś, że ma tutaj ktoś plecy, i to ja niby je obstawiam jest bardzo dużym nietaktem. A Łysy kolejny raz pokazuje, jak bardzo się myli. Ban za multikonto.

Edit: W odpowiednim dziale jest wszystko umieszczone, czyje to multikonto.
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 18:50:21 wysłana przez Corleone »

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 29, 2013, 18:44:34 »
    A kogo multi konto, jesli mozna wiedziec?

A moze po prostu ban jest za uznanie (ja tak nie mysle, ale Franklin mogl) za niestronniczych i chroniacych 4pp? Nie lubie "el 14pk", ale z drugiej strony postv Riveta zostal ominiety przez was, jak Patrykus napisal ironicznie
    Wybacz Matimowi za stwierdzenie, że 14 Pułk Kirasjerów jest częścią polskiej sceny (straszne kłamstwo) oraz zwróceniem uwagi na błąd w opisie AXW. Zaprawdę powiadam wam: tylko członkowie AXW mają prawo uważać się za reprezentantów naszej sceny.

Zaprawdę powiadam ci, jeśli sam nie chcesz otrzymać paru punktów, wsadź sobie swoje insynuacje w buty...

sir Luca
    członek administracji forum Tawerny, nie AXW

To od razu zagrozenie ostami, a post Riveta

Po długim czasie chyba udało mi się odgadnąć o kim mowa.

Znam tylko jeden ale to tak potężny, że aż strach o nich wspominać. Impet ich szarży rozgania nawet chmury. Blask kirysów i pałaszy widać z najdalszych czeluści piekieł. Pawiany nad pawianami. El diabólico 14 pk. :P

Nie byl tez ironiczny i tez nie zaslugiwal na ostrzezenie przed ostem?
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #56 dnia: Maja 29, 2013, 18:57:03 »
    Panowie ja tak z miłości piszę a wy się czepiacie :)

Panie Franklin, nikogo obrazić zamiaru nie miałem i w tym co napisałem obrazy nie widzę ale wiadomo co człowiek to inny punk widzenia.

Danke
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 19:10:10 wysłana przez Rivet »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #57 dnia: Maja 29, 2013, 19:01:36 »
    Ja sam ominąłem oba te posty. Jedynie post SpiderChrum'a był na tak niskim poziomie, że przykuwał uwagę. Dlatego został usunięty. Skoro Luca dał Matimowi 10, to takie Chrumowi powinien z 20 wystawić. Cóż, nie zrobił tego, a ja też nie sypię ostami jak z rękawa, więc tylko usunąłem i zapamiętam kto taki wygadany jest.

I jest sens zaczynać kolejną większą awanturę? Nie będę tu nikogo dodatkowo karał, ale za Lucę nie ręczę ... ;) Poza tym, wszystko zostało powiedziane wprost: dosyć OT, stop z prowokacjami, a pomniejsze głupoty prosimy ignorować. Rozumiem, czemu Matim wyraził swoje niezadowolenie z powodu  opisu, jednak czy napisał najpierw PW ? Post Matima, jak i opis Veinrusa były prowokacjami.

Proponuję już skończyć ten temat, a na przyszłość choć na chwilę zapomnieć o waśniach i zemstach, a może nawet odnieść się życzliwie do innych osób... ( tak, to o was 4pp i 14pk)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #58 dnia: Maja 29, 2013, 19:02:21 »
    O nie, prosze nawet nie sugerowac ze jestem w 14pk. Zle mi sie robi na samo myslenie o tym. Uzylem twojego przykladu by pokazac ze admini nawet jak sa bezstronni w kwestii pulkow, to maja swoich wrogow ktorych beda chetniej banowali /:

EDIT: Dodam ze Spajderchrum jest oficerem w 4pp.

I co, że jest oficerem? Nie wiedziałem o tym, nie interesuje mnie to i dalej nic to nie zmieni. Nie usuwałem posta ze względu na przynależność do pułku, ale za żenującą treść.
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2013, 19:06:11 wysłana przez Dyktator »
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Lisowic

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #59 dnia: Maja 29, 2013, 20:09:13 »
    Dobra, luzujmy portasy. Jako członek 4pp chciałem tylko poprosić, żeby osoby spoza tego sojuszu nie wtrącały się w sprawy AXW (sprawy, które ich nie dotyczą), a my nie będziemy się wtrącać w wasze, ponieważ chcemy sobie oszczędzić tej nieprzyjemności. Apeluję też do sztabu wiadomego regimentu o nieoczernianie innych pułków na międzynarodowej arenie NW i o nieopowiadanie na temat tych regimentów kłamstw i bajek wyssanych z palca. Z tego co mi wiadomo, nikt z AXW nigdy nie napisał żadnego kłamstwa o 14tce innemu regimentowi ani w ogóle nawet nie wspominał o 14tce, ponieważ wciąganie innych bez ich wiedzy do jakiś politycznych gierek jest co najmniej... nie na miejscu. Także, skończmy ten temat, każdy i tak wie lepiej i każdy ma swoje racje. Panowie, grajcie i dajcie grać w spokoju, zajmicie się sobą (nie rzucaniem gnoju na innych, którzy wg was są be), my zajmiemy się sobą i wszyscy będą zadowoleni.